Vacanta de iarna
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de ixxi
in conformitate cu hotararea judecatoreasca privind programul de vizitare, tatal are si dreptul la o saptamana in vacanta de iarna si 2 saptamani in vacanta de vara.
problema este definirea perioadei de vacanta de iarna. Judecatoria ca si avocatii spun la intelegerea parintilor. pai si eu daca nu ma inteleg cu el???
eu vreau sa i/o dau din 4 ian in 11 ian, dar el o vrea in alta perioada.
copilul e mic, 2 ani si 10 luni, e merge la gradi ca sa aibe vacanta impusa....
Cand sunt considerate vacantele de iarna/vara? exista specificate undeva o lege, o hotarare???? Asa cum concediul de vara se poate lua din iunie pana in august inclusiv inseamna ca ii pot da fata in februarie? (ca e tot iatna calendaristic)
Beatrice si piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas
Pentru invatamantul preunivesitar, structura anului scolar se hotaraste prin ordin de ministru al Educatiei.
Copilul fiind mic, nu va ramane decat sa va intelegeti sau sa luati orientativ acest calendar. Daca nu se poate, din nou in instanta care va hotari exact cand va fi luat copilul. Dezavantajul este ca in acesta situatie nu mai poti negocia nimic, vei fi obligata sa respecti hotararea judecatorului.
Iti atasez si extrasul din ordinul ministrului pentru acest an scolar.
Anul scolar 2007 - 2008 este organizat in doua semestre, dupa cum urmeaza: semestrul I (luni, 17 septembrie 2007 - vineri, 1 februarie 2008), intrerupt de vacanta de iarna (sambata, 22 decembrie 2007 - duminica, 6 ianuarie 2008) si semestrul II (luni, 11 februarie 2008 - vineri, 13 iunie 2008).
In primul semestru, in perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2007, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta, iar in intervalul 2 - 10 februarie 2008 este programata vacanta intersemestriala.
Cursurile semestrului al II-lea vor incepe luni, 11 februarie 2007 si vor dura pana vineri, 13 iunie 2008. Din data de sambata, 26 aprilie si pana in data de duminica, 4 mai 2008, elevii vor fi in vacanta de primavara. Vacanta de vara va incepe sambata, 14 iunie si se va termina duminica, 14 septembrie 2008.
marius spune:
Mey, are dreptul si tu obligatia de accept la 1 saptamana, oricare in perioda vacantei de iarna resp. 2 in perioada vacantei de vara. Pentru anul 2007-2008 sunt bine definite vacantele de iarna si de vara. Din data de pana la data de.... In acel interval la intelegere intre voi 7 zile pt iarna si 14 zile pt vara. Ce este greu de inteles?
PS. "Salutari stim noi cui! si Sarbatori Fericite!"
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Lona spune:
quote:
Originally posted by ixxi
draga marius, apreciez efortul de a/mi raspunde si acum si alta data, dar se pare ca nu ai inteles intrebarea esentiala: unde sunt specificate periadele exacte de vacante (exista un act normativ care spune din 1 pana in 30....?????)
nu cred ca te intereseaza personal, dar eu am facut intampinarea cu acest program si el a acceptat forma MEA, deci eu nu sunt impotriva vacantelor, doar ca nu stiu cand sa le pozitionez LEGAL.
Beatrice si piersicuta
Cristina bebe si Cristina copilas
Singura reglementare legala a notiunii de vacanta este cea pe care ti-am postat-o mai sus.
Instanta stabileste generic perioadele lungi in vacante pentru a nu perturba programulul scolarului. Copilul are acum 3 ani, sta acasa, dar va avea si 7 ani, si 17 ani. Poate tatal locuieste in alta localitate, deci nu-l poate lua in timpul scolii. Asta e motivul pentru care se raporteaza la "vacanta".