Obligatie intretinere

Obligatie intretinere | Autor: amoraru

Link direct la acest mesaj

Buna! Am o intrebare, daca ma puteti ajuta. Sunt divortata de mai bine de 4 ani, si primesc din partea sotului pentru ingrijirea copilului (avem un baietel de 11 ani) o obligatie de intretinere de 25% din venit. Am auzit ca in curand unitatea unde lucreaza se va desfiinta si va primi ordonanta (care nu este deloc neglijabila), si acum urmeaza intrebarea... am vreun drept legal sa primesc o parte din acea ordonanta? Ce trebuie sa fac? Oricum cu ex-ul nu ma inteleg, deci pe cale amiabila nu exista vreo sansa sa-i dea baietelului niste bani din acea ordonanta..iar sa se angajeze ulterior nici o sansa!
Va multumesc frumos!
Un week-end excelent!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de amoraru

Buna! Am o intrebare, daca ma puteti ajuta. Sunt divortata de mai bine de 4 ani, si primesc din partea sotului pentru ingrijirea copilului (avem un baietel de 11 ani) o obligatie de intretinere de 25% din venit. Am auzit ca in curand unitatea unde lucreaza se va desfiinta si va primi ordonanta (care nu este deloc neglijabila), si acum urmeaza intrebarea... am vreun drept legal sa primesc o parte din acea ordonanta? Ce trebuie sa fac? Oricum cu ex-ul nu ma inteleg, deci pe cale amiabila nu exista vreo sansa sa-i dea baietelului niste bani din acea ordonanta..iar sa se angajeze ulterior nici o sansa!
Va multumesc frumos!
Un week-end excelent!

Nu, ordonanta nu intra in baza de calcul pentru plata pensiei de intretinere. Nu este venit profesional, ci o compensare a pierderii locului de munca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoraru spune:

Multumesc! Nu este deloc o veste buna, dar asta este!
Multumesc, inca o data!
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by amoraru

Multumesc! Nu este deloc o veste buna, dar asta este!
Multumesc, inca o data!
Anca

Cu drag!

Mergi la inceput