carte de munca/ bona

carte de munca/ bona | Autor: vickyfilip

Link direct la acest mesaj

stie cineva care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac si pe la ce institutii trebuie sa ajung ca sa angajez o bona cu carte de munca (sa ii platesc toate taxele si sa ii mearga vechimea)?
daca are cineva bona angajata astfel mi-ar fi de mare ajutor cateva informatii.

situatia este in felul urmator: vreau sa duc copilul la soacra si sa reincep serviciul, dar soacra deocamdata lucreaza. cred ca ar fi dispusa sa stea cu bebe si sa renunte la serviciu dar depinde de cartea de munca pentru ca nu are vechime suficienta in campul muncii ca sa primeasca mai tarziu pensie(parca 10 ani vechime trebuie). vreau sa o angajez cu carte de munca ca "bona" si sa isi faca asa restul de vechime iar eu sa reincep serviciul. se poate?

multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de vickyfilip

stie cineva care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac si pe la ce institutii trebuie sa ajung ca sa angajez o bona cu carte de munca (sa ii platesc toate taxele si sa ii mearga vechimea)?
daca are cineva bona angajata astfel mi-ar fi de mare ajutor cateva informatii.

situatia este in felul urmator: vreau sa duc copilul la soacra si sa reincep serviciul, dar soacra deocamdata lucreaza. cred ca ar fi dispusa sa stea cu bebe si sa renunte la serviciu dar depinde de cartea de munca pentru ca nu are vechime suficienta in campul muncii ca sa primeasca mai tarziu pensie(parca 10 ani vechime trebuie). vreau sa o angajez cu carte de munca ca "bona" si sa isi faca asa restul de vechime iar eu sa reincep serviciul. se poate?

multumesc anticipat

Perosoana fizica are capacitatea de a fi angajator.
Se face un contract care se inregistreaza la camera de munca. Concomitent, ai de mers si la Administratia financiara unde trebuie sa depui o declaratie (cred ca 020, dar verifica...), apoi lunar depui, ca orice angajator, declaratiile aferente.

Mergi la inceput