Planuri financiare pentru copii
De curand am aflat ca exista pe piata anumite planuri financiare pentru copii.Prin aceste planuri avem ocazia sa economisim bani din timp pentru studiile copiilor(sau pentru orice altceva).Cu cat copilul are o varsta mai mica cu atat se strange o suma mai mare.Sunt destule avantaje dar tinand cont ca la noi in tara acest lucru se face de putin timp am anumite retineri.As dori sa stiu daca cineva a optat pentru acest produs pentru copilul sau si care au fost motivele principale care l-au determinat sa faca acest lucru.(nu am dat numele bancii si nici numele exact al planului pentru a nu face reclama).Astept cu nerabdare parerile voastre.Va multumesc si va doresc tuturor SARBATORI FERICITE!
Raspunsuri
anymony spune:
Noi am optat pt un astfel de plan"DEBUT18"se numeste. Pina la 18 ani se stringe un sold in contul copilului, el poate fi scos tot odata la 18 ani sau sub forma unor transe lunare dupa 18 ani.Intreaba un consultant-ai sa afli mai multe
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
RalMar spune:
Verisoara mea a facut o asigurare fetitei de 1 an pentru studii sau pentru zestre (nu mai tin minte exact despre ce era vorba). A facut acest lucru deoarece traim in Romania, o tara in care nu ai siguranta zilei de maine si s-a gandit ca daca acum are bani sa-i investeasca in viitorul fetei. Acum ramane de vazut ce se intampla daca acea firma de asigurari falimenteaza, sau daca banii depusi vor mai avea valoare atunci!
bebe_beberica spune:
Banii vor avea aceasi valoare pentru ca banca va va informa constant in legatura cu inflatia.(ex:daca se depreciaza leul banca sau consultantul te anunta si in loc de 100ron lunar dai 105).M-am informat destul de bine despre acest plan "DEBUT 18"consultantul insa nu a reusit sa ma convinga 100%tocmai de aceea vroiam sa aud o parere si din partea voastra.In special din partea celor care deja au facut acest lucru.
cait spune:
Si aici copii chiar de la nastere au dreptul la livrete , cum se numesc, si nu neaparat pentru ca traim intr-o societate in care nu ai siguranta zilei de maine, ci pur si simplu pentru ca vrei sa asiguri copilul o suma minima de plecare in viata.Eu una cred ca este un lucru destul de bun si chiar ma bucur ca au ajuns si la noi.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
avmaria spune:
Si eu chiar saptamana asta am deschis un asemenea "plan". Criteriile mele au fost :
- sa pot schimba (mari /micsora/intrerupe) suma prelevata lunar
- sa pot beneficia oricand de acesti bani depusi fara taxe suplimentare.
Dezavantajul la acest tip de "planuri avantajoase" flexibile este ca plafonezi repede la o suma (relativ mica). Cel putin aici in Franta. Practic eu vad problema ca pe o depunere la "CEC". Sant de acord cu Cait ca acest fenomen nu are legatura cu "societatea si siguranta zilei de maiine" bla bla, si as adauga ca nu e vorba deloc de o binefacere, ci doar de un produs pur marketing !
cait spune:
P.S. pt Avmaria:
pentru un copil poti face un PEL(plan epargne logement) plafonat la 61.200 deci destul dar nu este la fel de bine remunerat ca celelalte livrete.
Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..
april spune:
De facut am facut. Mai ramane de vazut daca mai si luam banii inapoi peste vreo 10 ani.....se pot intampla multe...dar asta e...in Ro totul e un risc.
fulguletzul meu
tlaura spune:
Noi am optat pentru o bursa de studii pentru Andrei. La 18 ani, tot asa, primeste banii toti odata sau in transe lunare. Pentru noi, argumentul hotarator a fost asigurarea sumei in caz ca Doamne fereste noi patim ceva; adica asiguratorul se obliga sa plateasca in locul nostru, ca Andrei sa poata primi suma la majorat.
Qamar spune:
si noi, tocmai am incheiat cu ING o asigurare de studii pentru bb; platesti trimestrial o anumita suma -o alegi tu- si la 18 sau 21 de ani copilul poate lua banii in transe sau toti o data
asta de la ING mi s-a parut cea mai ok si mai sigura...
Ce mai citim noi
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
www.culinar.ro/forum/continut/Noul-Culinar-ro/17220/Cine-are-cei-mai-multi-Xcenti-/#entry421099" target="_blank">vrei tu frigiderul?
puisorul spune:
Si noi tot la ING vrem sa ii facem fetitei. Este un fel de asigurare adica daca se intampla ceva cu parintii vor plati ei in continuare ratele astfel incat la 18 ani copilul va primi suma integrala in rate anuale. Si dupa 2 ani daca te razgandesti poti sa retragi banii depusi.
32+ cu Stefana
[URL=http://community.webshots.com/album/561146430ocOnmM][/URL]