Verifica provenienta telefonului tau mobil
Tastati pe telefonul Dvs. urmatoarele caractere *#06# si apare numarul international de identificare a echipamentului (tip) mobil (adica IMEI) verificati a 7-a si al 8-a dintre cifrele sale.
1 2 3 4 5 6 7th 8th 9 10 11 12 13 14 15
x x x x x x ? ? x x x x x x x
Daca cifra a Saptea si a Opta este 02 sau 20 inseamana ca a fost asamblat in Emirate - este de o calitate foarte joasa;
Daca cifra a Saptea si a Opta este 08 sau 80 inseamana ca a fost asamblat in Germania - ceea ce nu-i rau;
Daca cifra a Saptea si a Opta este 01 sau 10 inseamana ca a fost asamblat in Finlanda - ceea ce e Bine;
Daca cifra a Saptea si a Opta este 00 - inseamana ca a fost asamblat in fabrica de origine - ceea ce denota cea mai buna calitate a mobilului;
Daca cifra a Saptea si a Opta este 13 - inseamana ca a fost asamblat in Azerbaidjan - ceea ce denota o calitate foarte joasa si este prezumtiv a dauna sanatatii dumneavoastra;
Ia sa vedem ce telefoane aveti
La mine a saptea si a opta cifra sunt 00. Un Nokia mai vechi.
Elle
Raspunsuri
liliac1 spune:
Eu am verificat ambele telefoane, si cifrele sunt 00, deci ar trebui sa ma bucur. Recunosc ca de calitatile unuia dintre ele ma indoiam amarnic, dar dupa testul asta, ma declar indragostita de el
Tre' sa le iau pe toate la verificat si daca gasesc alta combinatie de cifre, atunci o sa pot avea incredere in testul asta. Sa gasesc macar unul fara 00.
marius spune:
O origine, o Finlanda si Germania
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Diablette spune:
Elle scuza-ma dar nu ai dreptate. Mai nou, majoritatea telefoanelor sunt facute in China. Telefoanele mele au 00 (Motorola RAZR D&G) 01 (Motorola Z8) 01 (Alcatel OTC825). Tara de origine a Motorola sau Alcatel nu e China, acolo sunt facute, ca majoritatea telefoanelor de pe piata europeana, fie ca sunt telefoane foarte scumpe sau foarte ieftine. Pentru America de Sud exista fabrici in Mexic etc.
Mentionez ca lucrez in domeniu
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
Elle_seb spune:
quote:
Originally posted by Diablette
Elle scuza-ma dar nu ai dreptate. Mai nou, majoritatea telefoanelor sunt facute in China. Telefoanele mele au 00 (Motorola RAZR D&G) 01 (Motorola Z8) 01 (Alcatel OTC825). Tara de origine a Motorola sau Alcatel nu e China, acolo sunt facute, ca majoritatea telefoanelor de pe piata europeana, fie ca sunt telefoane foarte scumpe sau foarte ieftine. Pentru America de Sud exista fabrici in Mexic etc.
Mentionez ca lucrez in domeniu.
Mai, da' deshtepti sunt chinezii astia, fac pe 3 lei de la ace la avioane pentru toata Europa.
PS: Si eu tot de la cineva din domeniu am promit "pontu'"
Elle
Otilia spune:
Si eu tot 00, am un Mitsubishi (marca Japoneza parca) asamblat in China (scrie pe el - in interior - unde-i asamblat).
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Iubika spune:
00 personalul
01 cel de servici
Sunt o fericita
Pozici superbe! The Cutest Babies! Zambiti, va rog! Un clic pour la forêt
I could give up chocolate but I'm not a quitter...
Click aici pentru a primi zilnic bancuri in casuta de mail!!
Diablette spune:
concret, citez
"Daca cifra a Saptea si a Opta este 01 sau 10 inseamana ca a fost asamblat in Finlanda - ceea ce e Bine
Daca cifra a Saptea si a Opta este 00 - inseamana ca a fost asamblat in fabrica de origine - ceea ce denota cea mai buna calitate a mobilului; "
- Alcatel OTC825 - 01 - Made in China - asadar, ?????
- Motorola RAZR D&G - 00 - Made in China... Motorola e firma americana
- Motorola Z7 - 01 - Made in China... Motorola e firma americana
La noi telefoanele se produc in China, cutiile se asambleaza in EU...
Nu au nicio legatura cifrele 7 si 8 ale IMEI-ului cu tara de asamblare.
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Mobile_Equipment_Identity
SEE no evil, HEAR no evil, SPEAK no evil... DO no evil
Annie80 spune:
1. celelalte numere ce inseamna?
2. Emiratele asambleaza telefoane si le vand in europa , caci aici se vand cele originale (finlanda) cu baterie made in cina
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Mirrella spune:
Eu am un Motorola 00 adus de cineva din State
Pe spatele lui scrie cell origin Japan finished in Taiwan....din cate stiu nici una dintre tari nu este cea de origine....
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh