Este sanatos sa impartasim copii

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
Originally posted by matildasep
...Sper sa fie sesizat de moderatori , sau turcii nu au voie sa tasteze pe aici?

Fara suparare, Matilda, dar este doar un citat. Care nu trebuie luat chiar mot-a-mot!

exact
scuze, o sa editez si o sa pun ghilimele, dar nu mi-a trecut prin cap ca cineva trecut prin scoala romaneasca n-a citit "Penes curcanul"

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Bine, bine, turc, roman, Alah, D-zeu, e doar, unul, care ne-a creat pe toti, de ce trebuia sa fii sarcastica?
De fapt, e vb. de religie, nu de D-zeu.?!

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Sheannamp

quote:
Originally posted by matildasep
...Sper sa fie sesizat de moderatori , sau turcii nu au voie sa tasteze pe aici?

Fara suparare, Matilda, dar este doar un citat. Care nu trebuie luat chiar mot-a-mot!

exact
scuze, o sa editez si o sa pun ghilimele, dar nu mi-a trecut prin cap ca cineva trecut prin scoala romaneasca n-a citit "Penes curcanul"

daca tot vrei sa faci glume, macar fa-le in cunoshtintza de subiect (n-ai prea pus mana pe Biblie shi habar n-ai ce scrie in Coran ); musulmanii Il recunosc pe Iisus shi pe Maria, ebraicii in skimb nu- nimeni n-o fo' profet la el acasa- Iisus fiind rabin, normal ca evreii nu-i recunosc Divinitatea!
incearca un citat din Take, Iake shi Kadir!

revenind on-topic, sfanta sau nu, impartashania dupe un bolnav de oreion itzi asigura o infectare sigura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

Draga Matildasep,
Simt nevoia sa intervin in legatura cu toate mesajele tendentioase pe care le-ai trimis prin a-ti recomanda sa studiezi semnificatia Sfintei Liturghii pentru ca mai apoi sa-ti dai cu parerea pe marginea acestui subiect.Exista carti la manastiri sau biserici care iti explica fiecare sintagma din cadrul Liturghiei.Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau dar tu bagatelizezi tot ce se intampla in biserica la fel si originea lui IIsus.Iti doresc un an nou mai bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:
Originally posted by adelamatei

Draga Matildasep,
Simt nevoia sa intervin in legatura cu toate mesajele tendentioase pe care le-ai trimis prin a-ti recomanda sa studiezi semnificatia Sfintei Liturghii pentru ca mai apoi sa-ti dai cu parerea pe marginea acestui subiect.Exista carti la manastiri sau biserici care iti explica fiecare sintagma din cadrul Liturghiei.Te rog sa nu mi-o iei in nume de rau dar tu bagatelizezi tot ce se intampla in biserica la fel si originea lui IIsus.Iti doresc un an nou mai bun.

Adelamatei, eu cred ca Matildasep vorbea de carti de istorie a religiilor nu de cartile bisericii.

La ce te referi exact cand spui ca bagatelizeaza originea lui IIsus?La faptul ca a spus ca ´´ a fost doar un mesager al Domnului´´?Asta este probabil credinta ei,sau pur si smplu scrie ce a citit prin cartile de istorie,care stim cu totii ca difera mult de cartile religioase.

Un an nou fericit si plin de realizari va doresc!

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

quote:
Originally posted by adelamatei

Draga Matildasep,

Draga, Adelamatei, nu l=am bagatelizat pe Isus, asta e istoria religiilor, dar intr-adevar, ce se intampla in biserici nu ma convinge.
Cred ca fiecare are dreptul sa creada in cine vrea.
La multi ani!

Through a childs eyes:" Dear God, Thank u for the baby brother, but what i prayed for, was a puppy."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

Tuturor un an mai bun si mai plin de iubire intru Hristos!
In acest topic era vorba de importanta sfintei impartasanii pentru copii. Cine vrea sa bata campii cu spirit de raspundere este invitat sa se plimbe pe alte topicuri.
Binecuvantate HAM, cu siguranta parerea ta privind probleme medicale si stintifice va fi foarte apreciata pe site-urile de specialitate.
Dar atat timp cat medicina si stiinta, in sine, nu a dovedit pana acum care este modalitatea de schimbare a proprietatilor apei prin sfintire ( agheasma), cum sfintele moaste nu se mai raporteaza legilor fizicii (nu putrezesc,sunt frumos mirositoare si mai fac si nenumarate vindecari verifcate oficial- daca nu le recunosti esti mai mult decat rauvoitor), cum se aprinde focul sfant la mormantul Mantuitorului de la Ierusalim,din sambata saptamanii patimilor, te rog sa nu te mai dai atotstiutor privind transmiterea bolilor prin lingurita de impartasanie. Este o minciuna! Este o jignire la adresa crestinilor ortodocsi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

quote:
Originally posted by cipicah

In acest topic era vorba de importanta sfintei impartasanii pentru copii. Cine vrea sa bata campii cu spirit de raspundere este invitat sa se plimbe pe alte topicuri.
Binecuvantate HAM, cu siguranta parerea ta privind probleme medicale si stintifice va fi foarte apreciata pe site-urile de specialitate.
Dar atat timp cat medicina si stiinta, in sine, nu a dovedit pana acum care este modalitatea de schimbare a proprietatilor apei prin sfintire ( agheasma), cum sfintele moaste nu se mai raporteaza legilor fizicii (nu putrezesc,sunt frumos mirositoare si mai fac si nenumarate vindecari verifcate oficial- daca nu le recunosti esti mai mult decat rauvoitor), cum se aprinde focul sfant la mormantul Mantuitorului de la Ierusalim,din sambata saptamanii patimilor, te rog sa nu te mai dai atotstiutor privind transmiterea bolilor prin lingurita de impartasanie. Este o minciuna! Este o jignire la adresa crestinilor ortodocsi!

mda, cam la fel de jignitzi s-or simtzit creshtinii la ineptziile unui imbecil numit Giordanio Bruno (pe care de altfel l-or shi facut friptura, nu foarte in sanje, sa nu se gretzoleasca! ), cand imbecilu' o sustzinut ca pamantu' ie rotund!

tare-s curios dac-ai inghitzi sputa de sidos din potiru' sfant, cu linguritza de argint, k s-aratzi ca obectu' sfant omoara microbu'; ceteshte mai in urma poveshti cu raceli shi herpesuri sfinte, daca pe medici nu-i crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by ham

quote:

mda, cam la fel de jignitzi s-or simtzit creshtinii la ineptziile unui imbecil numit Giordanio Bruno (pe care de altfel l-or shi facut friptura, nu foarte in sanje, sa nu se gretzoleasca! ), cand imbecilu' o sustzinut ca pamantu' ie rotund!

tare-s curios dac-ai inghitzi sputa de sidos din potiru' sfant, cu linguritza de argint, k s-aratzi ca obectu' sfant omoara microbu'; ceteshte mai in urma poveshti cu raceli shi herpesuri sfinte, daca pe medici nu-i crezi.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Desi iti apreciez originalitatea si spiritul mesajelor tale aici cred ca esti putin subiectiv. Care medici si care studii au aratat ca prin intermediul impartasaniei ortodoxe (pentru ca cea catolica are un altfel de ritual) s-au transmis virusi, bacterii sau paraziti?
E adevarat ca nici nu am gasit dovezi stiintifice asupra sterilitatii Sfintei Impartasanii dar, eu personal si, probabil, si cei care se impartasesc din credinta ca in aceea linguritza nu este Murfatlar demisec 12% alcool si cateva farimite de paine ci cu totul altceva, nu au nevoie de ele. Ca daca ar avea nu vad de ce s-ar mai duce sa se impartasasca. Ca ar fi doar o dovada de fariseism si ipocrizie.
In ceea ce priveste transmiterea oreionului, aceasta este o boala contagioasa care impune ca pacientul sa fie in carantina (la domiciliu sau la spital) pe perioada in care saliva lui contine cei mai multi germeni. Deci nu in biserica. Asta nu inseamna ca i se refuza impartasania, doar ca nu trebuie neaparat sa vina in Biserica pentru a o primi!
Alt argument, cat se poate de stiintific de data asta, nu s-a putut demonstra ca virusul HIV este intr-o cantitate suficienta in saliva pentru a putea infecta un alt organism care inghite aceea saliva.
In ceea ce priveste SPUTA unui bolnav de SIDA(aici fac o paranteza, mi se pare absolut groteasca afirmatia ta, dar, probabil ea pleaca de la faptul ca nu cunosti definitia sputei: eliminarea prin tuse a unei productii din arborele bronsic. Plecand de la aceasta definitie, nu cred ca sunt foarte multi care vin sa tuseasca si sa-si scuipe apoi sputa in lingurita cu Sfanta Impartasanie, nu?), nu este foarte clar daca, inghitita, poate fi infectanta.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellaalba spune:

Uneori ascult pareri ale unor oameni si mi se strange sufletul in mine de durere. Am pierdut orice urma, nu de credinta ( suntem mult prea departe de ceea ce inseamna credinta ), ci de bun simt. Ce rost are impartasania? Toate lucrurile au explicatie daca ajungi la esenta lor. Impartasania e una din cele mai mari taine ale bisericii crestine si e sangele lui Hristos. Daca nu simti asta...chiar ca te intrebi daca e igienic sau nu.
Ma doare sufletul in mine!

Ella

Mergi la inceput