Sezatoarea canadiana (74)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Un articol despre mult cunoscutul remediu naturist MIEREA :-) si probl care ma "arde" pe mine acum TUSEA :-(...

Honey tops for nighttime coughs
Anne Harding , Reuters
Published: Tuesday, December 04, 2007
NEW YORK - A spoonful of honey can quiet children's nighttime cough and help them -- and their parents -- sleep better, a new study shows.

When compared to the cough syrup ingredient dextromethorphan or no treatment, honey came out on top.

"The results were so strong that we were able to say clearly that honey was better than no treatment and dextromethorphan was not," Dr. Ian M. Paul of Pennsylvania State University in Hershey, one of the study's authors, told Reuters Health.

When compared to the cough syrup ingredient dextromethorphan or no treatment, honey came out on top for treating kids' nighttime coughs.
Peter Macdiarmid/Getty Images

There is currently no proven effective treatment for cough due to an upper respiratory infection like the common cold. While dextromethorphan is widely used, there is no evidence that it works, and it carries risks.

Honey is used around the world as a folk remedy for cough, and might provide a safe, effective alternative to cough medicine, Paul and his colleagues note in the Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine.

To investigate, they compared buckwheat honey, a honey-flavored dextromethorphan preparation, and no treatment in 105 children who had sought treatment for nighttime coughs due to colds. Parents were surveyed on the day of the doctor's visit and on the next day, after those in the treatment groups had given their kids honey or dextromethorphan at bedtime.

Among the three groups, children given honey had the greatest reduction in cough frequency and severity, and the most improved sleep, as did their parents.

There are several explanations for why honey might ease cough, Paul and his team note; its sweet, syrupy quality may be soothing to the throat, while its high antioxidant content could also be a factor. Honey also has antimicrobial effects.

Honey isn't recommended for infants younger than one year old, because of the rare but serious risk it might cause a type of food poisoning known as botulism, Paul said in an interview. For older kids, however, it is generally safe. He and his colleagues used a dosage identical to that recommended for cough syrups: half a teaspoon for two- to five-year-olds, a teaspoon for six- to eleven-year-olds, and two teaspoons for children twelve and older.

"The study offers an interesting alternative to traditional over-the-counter remedies for cough in children," Dr. Michael Warren of Vanderbilt University in Nashville, Tennessee and colleagues conclude in a commentary accompanying the study.

SOURCE: Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine, December 2007

Lorelai
Gabisor , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

quote:
Originally posted by monicutza_bb

Claudia nici nu stiu cum sa exprim ceea ce am simtit cand am citit ca te oferi sa ma ajuti, sa iti ocupi timpul tau liber cu copii mei. Nu te cunosc, dar propunerea ta si mai ales felul in care ai facut-o ma fac sa cred ca esti o persoana deosebita, altruista si foarte omenoasa. Iti multumesc foarte foarte mult.

Tot la Sacre Coeur voi fi si eu operata (de Dr. Panic, poate iti spune ceva), tot acolo am fost internata de urgenta saptamana trecuta si tot acolo am si nascut cei doi soricei.
Si stau pe Bois de Boulogne, langa colegiu. Suntem vecine ?
Cu copii am rezolvat teoretic, Alex va fi la gradi si pitica va sta cu tati, apoi dupa gradi Alex va sta ori la verisoara sotului, ori la nasica lui (ce zici Lilisor? te-ai procopsit cu inlocuitor pentru Teu).

Chiar Lili hai si tu la Sezatoare pana pleci, eu nu am intalnit o gashca mai primitoare nici la odisee nici la scutece si sincer ma simt ca in familie, simt un fel de caldura si confort sufletesc intre fetele de aici.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Monica, Eu stau pe Boul Keller ( aproape de Henri Bourassa si Marcel Laurin). M-am gandit ca eu il mai alaptez inca pe Sebi si as putea sa ii dau si la Aylin un pic de laptic, iar sotul tau poate vrea sa vina in timpul zilei la tine la spital si nu are cu cine lasa fata. La urgente stiu ca nu e voie cu copii in vizita.

Mergi la inceput

Lorelai, multa sanatate la Gabisor. Si Sebastian tuseste de ceva vreme si am vrut si eu sa-i cumpar pompa care se pune la aspirator( asta e batista bb?) . Am intrebat la farmacie si mi-a spus ca nu are si ea nu o recomanda. Ma ingrijoreaza tusea lui SEbi si nu stiu ce sa fac. La spital cand am fost mi-a spus sa-i pun apa sarata in nas ca sa se curete si fluidizeze secretiile.
De fapt vroiam sa te intreb de unde ai cumparat-o? De pe internet sau de la un magazin? Am inteles ca tu esti multumita de ea, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mesdames, faceti-va, dom'le bine, ca ne intrunim in curind...

Nelia, ai fost la spital???? Nu te juca!

Monicutza, eu in tara luam Piafen in timpul crizelor ca sa controlez durerea... esti f. tare, pe bune, daca rezisti doar cu Advil...

Oana, vazut poze, abia astept sa vad originalul :)

Lorelai si Claudia, macerat de ceapa cu miere. Se curata ceapa, se scoate miezul cu lingurita (sa ramina ca un bol ceapa aia) se pune miere in cavitatea formata si se lasa citeva ore la macerat. Nu-s ce reactie se produce, cert e ca in castronelul in care sta ceapa o sa se adune un fel de sirop, citeva lingurite. Ala se da copilului, cit de des. (eu de cite ori ii dau siropul adaug miere). Acu', copilul nu tre sa stie de ceapa... Radu turba cind vedea ceapa acum citiva ani, asa ca pur si simplu o ascundeam pina se macera... Siropul e o zeama dulce...
Ar mai fi ceaiul de ceapa, nu stiu cantitati, eu decojesc citeva cepe, spal frunzele alea uscate cit pot de bine si le fierb la foc mic pina ma plictisesc... Pun miere si vit. C.

Lorelai, tu esti mai aproape, poate iti trimite/aduce cineva... noi in tara am supravietuit mult mai usor noptilor cu muci dupa ce am descoperit Karvol... Avem si aici, de altfel, imi aduc ai mei de cite ori vin, ne ajuta in continuare.

Ok, sa ma pling si eu... imi trebuie un doctor de oase. Pe bune. Ma doare spatele si ma doare spatele, masajul si osteopatia imi linistesc durerile o vreme, dar in 3 zile sint la loc... Nici macar nu stiu la cine sa ma duc, si nu, la dr. de familie nu ma ma duc, ca aia ma pune sa ma aplec si sa ma rotesc, zice: aha, poti!, deci n-ai nimic. Si eu diminetile abia ma ridic din pat...Cine stie, cine cunoaste?

Am iesit si aseara la zapada.... super! Ne-am dat cu sania pe muntele de zapada pe care l-au facut cei cu deszapezirea intr-un cul de sac, derdelus curat! (Era si-un semn de circulatie ingropat sub muntele ala alb, stiu ca era sa-l iau peste gura!) La noi pe strada e o singura banda si zapada s-a adunat cit statul de om de la atita deszapezire... E frumoooos....

Pupici,
Simona

Mergi la inceput

Servus Claudia - multzumesc de urari si de ganduri bune - doresc asemenea multa sanatate lui Sebi! Da - eu folosesc deja de mai bine de 1 an si jumatate "batista bb" http://www.overland.com.ro/. Fratele emu mi l-a cumparat din Ro (Timisoara) si mi l-a trimis prin posta ca pachet. La inceput Gabisor nu era prea convinsa... dar deoarece pt ea TV este zeitatea principala care o fascineaza in orice moment al zilei am folosit din plin "daca ma lasi sa-tzi scot mucii cu pompa ai voie la TV" si a functzionat. Acum, la 3 ani si 5 luni, isi tzine singurica pompitza la nas si sta cuminte pana scoatem tot. Nici ea nu accepta sa-i pun picaturi in nas... asa ca dimineatza cand se scoala prima data o pun sa bea apa pt ca guritza e uscata de la respiratul pe gura noaptea si apoi, cand incep sa i se desfunde usor-usor caile respiratorii incep si eu operatziunea "batista bb". Sincer nu mi se pare absolut deloc traumatizant. Bineintzeles ca daca bb nu accepta sub nici o forma nu se va insista. De ex Gabisor NU accepta sa-i iau temp cu termomentrul in funduletz... si chiar daca ni s-a intamplat (de 2 ori pana acum) sa simtzim ca are febra MARE pur-si-simplu nu am insistat pt ca mie mi se pare barbar si traumatizant pt un copil bolnav sa-l fortzezi brutal sa accepte o operatziune... chiar si medicala fiind... Recunosc ca am avut noroc ca e un copil in general f robust si sanatos (mici probl cu muci si tuse - da' nimic realmente tragic) si destul de intzelegator (chiar daca are uneori niste ambitzii de ne face sa ne dorim sa fugim de-acasa ca sa nu mai auzim I WANT!). Bat in lemn - da' pana acum a luat destul de usor medicamentele naturiste sau aleopate (siropele) de cate ori a fost necesar.
Multa sanatate si numai bine-tzi doresc!

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ira si Oana, am vazut pozele, aveti niste domnisoare ... perfecte

Simona, si eu tot cu spatele am probleme, ma gandeam sa merg la osteopat. Pe mine m-a ajutat acupunctura si masajul, in ordinea asta, aseara am avut prima sedinta de fizioterapie si astazi ma simt excelent, sper sa ramana asa. Eu am facut o radiografie ptr coloana si acolo s-a vazut ce am, ca de miscat ma misc f bine- zice medicul; deci daca poti fa o radiogr care oricum este acoperita de card maladie. Sanatate multa !

Lorelaim, sanatate lui Gabisor

Nelia, esti OK? ce-ai mai facut?

Monicutza, sper ca asta a fost tot la capitolul durere, operatia si apoi scapi.

Din pacate nici eu n-am avut totdeauna exper pozitive cu sist medical, si la mine a functionat cam tot dupa modelul descris de Oana.

Zi usoara si sanatate max tuturor

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Simona - multzumesc frumos! O prietena buna din Montreal mi-a recomandat pt mucisori Sinupret for Kids. Asta seara omu' meu, cand vine de la servici o sa intre la farma sa vada daca gaseste - si intre timp iaca am sa-i scriu si de Karvol sa intrebe.
Ceapa cu miere uite ma duc sa fac chiar acum.
Inca odata multzam fain!
Multa sanatate Simona!

Lorelai

Mergi la inceput

Ica - multzumesc frumos - asemenea si tzie multa sanatate itzi doresc! Ce face Christine? Cum e cu gradi? Tzuck !

Lorelai

Mergi la inceput

Simonna, Stiam ca mierea e buna la tuse dar Sebi nu are inca un an si nu i-am dat inca miere. Stiu ca nu e inca indicata la copii sub un an. In doua saptamani face un an si ii voi pregatii un sirop. Il pastrezi mai multe zile, sau se consuma pe loc? Ceai de ceapa am baut eu si nu e bun la gust , nu cred ca il va accepta, sau mai stii...

Lorelai, o sa vorbesc cu acasa sa se intereseze si sa o cumpere daca nu o gasesc pe aici. Merci!
Ce multe poti obtine cu televizorul de la copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by Ira

quote:
Originally posted by oanagabriela

Uite, m-am amuzat si i-am facut Antoniei citeva portrete

Le-m vazut, am poposit pe indelete la fiecare, e destul de frantuzoaica dupa fizionomie si de o delicatete dezarmanta...ochi foarte profunzi, misteriosi, ce imprumuta parului bogat si atat de manios incat se revolta in curbe - din reflexele lui calde. Am simtit aceeasi piele de gaina ca atunci cand privesti mult Gioconda lui Davinci, mai ales la poza 7 parca, te hipnotizeaza.

Ii sta bine si fara dinti, en passant.

Ira, iti multumesc pentru cuvintele frumoase, m-ai coplesit ...Iti trimit multi

Mergi la inceput