nelamuriri indemnizatie

nelamuriri indemnizatie | Autor: irina_omat

Link direct la acest mesaj

Buna ziua. Citesc de cateva saptamani mesajele Dvs si doresc in primul rand sa va multumesc pentru faptul ca existati si ca sunteti de un real ajutor.
Intrebarea mea este : am dreptul la acea indemnizatie chiar daca nu am lucrat la angajator 12 luni ci doar 11 ? In plus intentionez sa imi iau orice concediu este legal admis , asta insemnand ca durata in care am muncit la ei scade exponential cu nr de luni in care eu voi sta in concediu, nu-i asa? Deci nici macar 11 luni de lucru la ei nu voi mai avea ;(( ma insel ? Imi puteti da un sfat, chiar daca mai am mult pana atunci ?va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce ar fi sa scrii cu exactitate care este situatia ta reala? Altfel exponential sau nu e greu de dat un raspuns.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_omat spune:

Sigur, cred ca ar fi cel mai bine asa. Asadar in luna iulie anul viitor se vor implini 12 luni de cand lucrez la aceasta companie si de asemenea este luna cand ar trebui sa nasc. Imi voi lua si acel concediu prenatal care am inteles ca nu se pune la socoteala ca si perioada lucrata. Intrebarile mele sunt :1. in cazul acesta am dreptul la indemnizatie?
2.Perioada aceea de concediu de 2 ani apare in cartea de munca sub forma de vechime la firma angajatoare?
Imi cer scuze, nu sunt familiarizata cu termenii acestia.
Va multumesc anticipat pentru raspuns Dl Marius.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

irna inainte sa mai lucrezi la firma actula ai mai lucrat undeva?

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Buna Ligia. Am mai lucrat, insa fara carte de munca dupa cum am observat ulterior si am plecat. Dupa ce am plecat de la firma aceea am stat 2 luni acasa ca sa fiu sigura ca gasesc ceva bun pt mine unde sa pot ramanestiu ca n-am facut bine cu pauza. In concluzie aceasta este prima firma la care lucrez si eu cu carte de munca

Mergi la inceput

Si concediul prenatal intra in calcul. Cu alte cuvinte ai dreptul atat la concediul pre si postnatal cat si la CIC. Asa ca fii pe pace totul este Ok.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Va multumesc mult pentru ajutor ! va doresc numai bine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anushka2007 spune:

Am si eu o nelamurire in legatura cu indemnizatia pt cresterea copilului si va rog din suflet sa ma ajutati.
Situatia este urmatoarea: la actuala societate angajatoare lucrez din mai 2007. sunt insarcinata si data posibila a nasterii este 4.04.2008; dupa calculele mele pana atunci sunt doar 11 luni. Inainte de a ma angaja aici am lucrat 1 an si ceva la alta societate dar, cand am plecat, patronul a dat decizie de concediu fara plata pentru ultima luna, desi eu lucrasem. Nu am stiut acest lucru pana cand nu mi-am ridicat carnetul de munca de la ITM.

Intrebarea mea este daca pot beneficia de acesta indemnizatie daca am acesta luna ca pauza la plata asig . Nu se poate lua mai din urma , avand in vedere ca am lucrat la soc respectiva mai mult de 1 an?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Fiind 11 luni asigurate raspunsul este negativ.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

quote:
Originally posted by marius

Fiind 11 luni asigurate raspunsul este negativ.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Eu i-am sugerat prietenei mele sa te intrebe ,imi permit sa continui eu pt ca momentan ea nu poate.Perioada aceea de concediu fara plata se poate recupera cumva , o poate plati la CAS , sau pur si simplu raspunsul ramane negativ?

32+
http://community.webshots.com/user/Ereena80?vhost=community

http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png

Mergi la inceput

Nu e vorba de CAS ci de Fisc, e vorba de venituri impozabile deci nefiind realizate venituri nu prea vad cum poti sa dovedesti ca ai realizat atunci... raspunsul cred ca ramane negativ.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput