Vanzare masina strain catre strain in Ro ?

Vanzare masina strain catre strain in Ro ? | Autor: annablue

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de un sfat avizat ref la o vanzare de masina straina intre un strain si un alt strain care se afla amandoi in RO (unul e deja rezident si celalalt nu inca).
Nu am habar ce documente trebuie pregatite...desi am intrat pe site-ul care detaliaza asta...dar mi se pare ca sunt multe documnete care nu se aplica si la vanzarea propriu-zisa.
Vor fi doua situatii:
1. masina noua din Germania neinmatriculata nicaieri care trebuie adusa in Romania pentru a fi inmatriculata aici pe o firma romaneasca(nu stiu ce trebuie facut ca sa fie adusa in conditii legale, cu toate actele necesare) si
2. masina uzata, cu proprietar german care va fi vanduta catre un proprietar belgian, pe teritoriul Romaniei (nu stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru radiere/reinmatriculare).
Adica, am gasit date despre inmatricularea masinii noi sau uzate (depinde de caz) dar fiind vorba de o masina din Germania/Belgia si actele facute in Ro pentru cetateni straini...ce naiba trebuie facut ?...
Astept sfaturi/sugestii ca sunt in impas cat casa si seful ma preseaza...

Ana

Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

Cel mai simplu este sa apelezi la o firma de intermedieri/inmatriculari auto. Ei ar trebui sa aiba toate detaliile. In orice caz, asigura-te ca pers. straine au asupra lor doc. valabile de identitate recunoscute la noi pt astfel de tranzactii (pasaport, carte de identitate, permis de sedere/rezidenta)si actele masinilor in original.

succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RWheelwright spune:

A, si am uitat sa zic ca doc. straine va trebui sa fie trad. in lb rom de un traducator autorizat si legalizate la notariat. N-o lua insa de buna, ci verifica mai intai la firma de tranzactii. Oricum o vanzare-cumparare nu se poate face de catre 2 pers. fizice (cum se procedeaza in alte tari, in Canada de ex.)ci de o autoritate sau pers. juridica.

Mergi la inceput