Condica Salajencelor [36]

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ia uitati turta...dulce si una din coronite. Nu e cea mai reusita, dar atunci mi-am adus aminte ca n-am luat aparatul cu mine si am facut poza asta la repezeala. Dar maine o sa cumpar o coronita (facuta de mine,daca mai gasesc) si o sa o fotografiez pe aceea. Turtele dulci sunt ornate de Diana, impreuna cu prietenele ei.

Cum ati sarbatorit Ziua Nationala? Mai e zapada?

Pup la voi!

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Miha foarte frumoase turtitele. Da ia auzi, reteta nu o ai? Ca tare bine arata si vreau sa fac si eu anul asta o casuta din turta dulce. Am cateva retete, insa nu strica sa compari mai multe!!!Ziua Nationala.... Foarte fain am sarbatorit-o ca am fost vreo 15, am facut gratare, tort... ca maine e ziua colegului si invitatii au venit azi

Mergi la inceput

Ah Otilia, scuze ca am uitat...macar sa-ti fi zis petrecere frumoasa...da' macar spun sa-ti traiasca barbatelul...si sa traiti fericiti impreuna inca 100 de ani!!!
Ai facut tortul ala indecent? Inseamna ca a fost tare fain cu prietenii, bravo!

Din pacate nu am reteta de turta dulce, la noi in magazine se gaseste aluat gata preparat si eu am sa cumpar din acela. Iar casuta am gasit in cutie, trebuie sa o montam si sa o preparam. Dar am sa caut o reteta suedeza si am sa ti-o scriu, ok?

pupi! Si noapte buna daca nu mai apareti...

Mihaela si familia mea

Hobby

Mergi la inceput

Miha, multumesc de urari. Astept reteta de turta dulce. Cum adica ai gasit casuta la cutie? Gata coapta? Poate pui o poza... Ai sablon, pentru fiecare pate a casutei? Hai ca sunt tare curioasa...

Mergi la inceput

Am revenit cu o reteta, sper sa intelegi in engleza. Daca nu, da un "beep" si-ti traduc. Am gasit si in suedeza ceva asemanator:
*300 g unt(sau margarina)
*5 dl zahar(am vazut ca se prefera cel brun, dar in reteta asta e zahar normal)
*1 dl melasa(nu stiu daca se gaseste in Ro)
*1 lingura ghimbir macinat praf
*2 linguri scortisoara
*1 lingura cuisoare
*2 lingurite de ceva ingrediente de care n-am auzit...ceva indiene, nu cred ca sunt importante...in engleza se numeste cardamom
*1 lingura bicarbonat
*2 dl apa
*15 dl faina alba
Procedeul de preparare cred ca e acelasi, daca vrei il treduc din suedeza dar mi-e mai greu .

Mihaela si familia mea

Hobby

Mergi la inceput

He, he:

quote:
CARDAMOM s.m. #351;i n. Arbust (Eletarria cardamomum) īnrudit cu ghimberul, care cre#351;te īn sudul Indiei, īn Sri Lanka #351;i Malaezia #351;i ale c#259;rui fructe īn form#259; de capsule aromate con#355;in 12-20 de semin#355;e; p.restr. semin#355;ele de cardamom, de culoare brun#259; sau neagr#259;, prelevate din capsulele culese īnainte de coacere #351;i uscate; utilizate ca atare, zdrobite sau m#259;cinate, reprezint#259; una din cele mai c#259;utate #351;i mai scumpe mirodenii din lume.
Cred ca am sa fac totusi o reteta din Ro, ca sa gasesc toate ingredientele. Sa nu te superi pe mine ca te-am pus sa cauti.Multumesc.

Mergi la inceput

Aaa, nu-i o problema cautatul, dar sa stii ca am gasit si retete fara condimentul ala, nu-i asa important. Numai ca nu prea seamana la gust si la spect cu turta noastra dulce, sa stii...se face foaie foarte subtire si pepparkakor-ile astea sunt ca biscuitii, subtiri si crocante. Dar aromate si gustoase, noi am luat deja din magazine gata facute si ne plac. Dar de Craciun vreau sa iau aluat si sa coc eu, mi-am luat si forme...mai trebuie sa-mi iau sucitor sa pot intinde foaia .

Mihaela si familia mea

Hobby

Mergi la inceput

M'neata! gata cafeluta!!!

Mergi la inceput

Ce faceti? Va chefuiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Mihaela de-a dreptul frumoase turtele si coronita .
Eu mi-am comandat o coronita pe auriu de la q. doar la 29 lei , dar e splendida .

Noi fusaram in vizita , acum suntem ca doi porumbei , pe fete le-am dus la socri , maine fiind cerc pedagogic si neavand ce sa fac cu ele . Bia daca citesti nu te gandi la prostii ca nu vine BB 3 :)) ...

In rest , ai mei au fost ieri la sanius pe Meses , azi au vrut din nou sa mearga , dar dimineata cand ne-am trezit era deja topita zapada , cred ca a plouat azi-noapte . Fetele au fost tare dezamagite .... asteptam o noua ninsoare !!!

Va doresc noapte buna si o saptamana usoara tuturor !

" Sa poti sa ierti cand altii te inseala, sa te ridici cand altii te doboara, Sa poti pastra ce altii pot s-arunce, Sa razi chiar daca sufletul iti plance Si vesel sa ramai chiar daca..afara ninge! Aceasta este arta de-a invinge.... "

Mergi la inceput