Maselute

Maselute | Autor: FlorentinaE

Link direct la acest mesaj

Parinti de copii autisti, cum v-ati descurcat la dentist?
Am mers la chirurgie BMF si mi-au spus sa vin cu baietelul cand il vor durea f tare,ca maselutele de lapte nu le trateaza, acestea se scot.
Nu stiu cat va mai fi pana atunci, ca incep sa-l cam doara cand mananca dulce...Baietelul nu stie sa scuipe, sa clateasca gurita, nici nu stiu daca o sa deschida gura.Cum s-a rezolvat la voi?

FlorentinaE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Am mers la chirurgie BMF si mi-au spus sa vin cu baietelul cand il vor durea f tare,ca maselutele de lapte nu le trateaza, acestea se scot.
quote:

Maselutele de lapte se trateaza, nu se scot. Pana cand ajung sa se miste copilul evita sa le foloseasca si se poate strica geometria celorlalti dinti definitivi. Se strica "muscatura". Pe de alta parte se poate alege cu diferite boli de stomac pentru ca va tine sa inghita nemestecat.
Daca scoti maselutele inainte sa se miste, pana cand cresc cele noi (atunci cand le este dat) copilul ramane cu gol acolo, ceea ce iarasi cauzeaza probleme in geometria dintilor definitivi.

La dentist este mai greu prima data. Mai intai cauti un dentist rabdator cu copiii si care practica anesteziile (unii, mai de moda veche nu le practica). Pregatesti copilul de-acasa cu ce urmeaza sa faceti. Eventula cumpara jocul de plastelina "dentistul" sau fa tu niste maselute de plastilina si arata-i cum se scoate caria si se pune pansamentul. Te asezi tu pe scaun si iei copilul in brate. Mai intai se da cu un spray pe gingie. Apoi se face anestezia. Doare foarte putin, apoi amorteste si nu mai simte nimic. E mult pana-i face injectia asta.

Este posibil sa nu vrea sa deschida gura din prima. Daca nu vrea si nu vrea, iti pastrezi calmul, pleci si vi alta data.

Nu stiu insa cum reactioneaza copiii autisti. Este posibil sa fie particularitati. Dar cam asta-i cadrul general.

Mersul pentru prma oara la dentist este o mare incercare, atat pentru copiii cat si pentru parinti. Eu am baut de doua ori in viata un pahar de wisky pe nerasuflate: unul dupa ce am scos primul dinte de lapte (circ de nedescris...) si al doilea dupa prima plomba.

alice

Mergi la inceput