cum as putea sa intarzii venirea menstruatiei?
Dragele mele,am si eu aceasta intrebare...Vreau sa incep FIV-ul in luna ianuarie,insa imi pica aiurea ziua 21 si,mai apoi,punctia si ET-ul( imi pica in perioade in care nu pot pleca de la serviciu).Insa,daca mi-ar intarzia urmatoarea menstruatie (cea pe care urmeaza sa incep FIV-ul) vreo 7 zile(adica sa-mi vina in z34,in loc de z28),mi-ar conveni si mie...Stiti cum as putea sa fac asta, excluzand anticonceptionalele(pe care nu mai vreau sa le iau,deoarece banuiesc ca datorita lor m-am capatat cu acel chist)...Oare cu duphaston sau utrogestan se poate? Dar luat cum, in ce perioada?
Va multumesc,daca aveti un raspuns si pentru mine.
Nusy
Raspunsuri
marynik spune:
Eu stiu ca duphastonul si utrogestanul nu intarzie menstruatia , cand este luat el declanseaza menstra in cateva zile sau daca e sarcina o sustine . Si eu am vrut in vara sa mi intarzi mentra , pica exact in concediu , am vb cu dr meu despre asta , eu luam duphaston atunci in Z15-24 si l am intrebat daca nu mai fac pauza si iau in continuare , mai vine ? si mi a zis ca da , vine sigur
Singura metoda de a o intarzia este cu anticonceptionale si apropo , ziceai ceva de chist , nu cred ca ai facut chist dn cauza lor , din contra , pt chisturi ov se prescrie ca tratament AC , ele punand in repaos ov , vindeca si chisturile
http://tt.lilypie.com/0fu5p2.png
nusy spune:
Marynik: multumesc pentru raspuns,eu ma gandeam ca menstruatia vine la 3 zile dupa ce termin duphastonul...si luand duphaston pana prin z 30,credeam ca pot astfel sa decalez venirea ei.
Uite de ce zic eu ca AC au efect negativ,la mine,in cazul chistului: inainte sa incep AC ,chistul avea 1.25 cm. Am luat AC....chistul a ajuns la 1.85 cm.Iau in continuare diphereline de 0.1 mg(eram in tratament FIV)...chistul ajunge la 3 cm.Mi se da diphe de 3.75 cu gandul sa scada...el ajunge la 5 cm....Am intrerupt procedura FIV.
Explicatia mi-a dat-o si un medic la care am fost la ultima eco si am citit-o si pe net...exista chisturi care se formeaza si cresc datorita lipsei de progesteron. Eu neavand in acea perioada deloc progesteron in organism(eram in faza de inhibare)...chistul a crescut galopant.
De aceea acum vreau sa iau ceva cu progesteron(duphaston,utrogestan) pentru a evita aparitia unui chist.Desi...nu mai am prospectul de la Yasmin sa vad ce continea(daca nu ma insel,progesteron,dar nu sunt sigura)..Asta e,am un fix acum,datorita faptului ca,pe fondul administrarii AC chistul meu nu a disparut,ci a crescut mai mult.
Dar daca zici tu ca ,chiar daca as lua dupha sau utrogestan,tot mi-ar veni la timp....ma las in voia sortii,poate oi avea norocul sa-mi intarzie pur si simplu...
Nusy
Liana30 spune:
io zic sa stai in banca ta auzi tu?
ce'ti veni fatooo??lasa'l sa vina cand vrea el.e mai bine..nu forta lucrurile..stii si tu destul de bine,,,si io's convinsa ca daca vrei cu adevarat reusesti sa iei si liber...ai inteles ceva???![]()
Imi iau cardul de ratuste si-nnotam sa prindem muste!!!!! 
"Nimic nu-i imposibil!"
Putin cu putin se aduna marea...
nusy spune:
Hihihi,olteanco,nu ma bate!!!!! Sa stii ca nu am cum sa stau acasa dupa ET(nu pot lasa lumea fara salarii...doar eu le fac si le stiu),de aceea voiam sa-mi pice dupa ce termin cu salariile...Uffff!
O sa ma las in voia Domnului,poate am noroc sa-mi intarzie.....Daca nu..o sa ma duc la serviciu dupa ET...
Nusy
andriushca spune:
nusy, scuze ca ma bag si-mi permit sa-ti dau un sfat, dar nu te juca! ia-ti medical si fa ce e mai important in viata ta!
si ma refer atat la amanarea ciclului (daca nu mai vine apoi in timp util sau se mai intampla altceva) si de mersul la serv. dupa ET. compromiti succesul "operatiunii".
lasa sa faca salariile altcineva, ca doar nu esti sg. angajata la contabilitate de acolo.
succes!
andreea
ZOZOLINA
COUNTING THE DAYS
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"
nusy spune:
Andriushca: te pupic si multumesc pentru sfat.Am mai gasit o varianta,desi e mai costisitoare.Am sa prelungesc inhibarea din timpul FIV-ului cu vreo 3-4 zile,in functie de ce va zice medicul,astfel incat sa-mi pice cum trebuie procedura(din pacate,scumpa mea,nu stie nimeni sa faca salarile,m-am ocupat de ele in exclusivitate,din lipsa de personal...si sunt salariile a 456 persoane).Acum mi-au dat o colega in ajutor intrucat s-au mai angajat 2 fete,dar pana va invata...mai dureaza....offff!
Nusy
pisix spune:
nusy - asta e varianta cea mai plauzibila si mai fara riscuri.
Scumpa ...da' Gonalul este asa ca ..nu te mai stresa !
Marti 4 decembrie - Momentul Adevarului 
PisiX,
Viitoare Mami (O data si-o data)
Sonia are nevoie de sufletul tau bun
sunshine4ever spune:
Nusy draguta de tien prin cite mai treci si tu, dar lasa ca DD ne va ajut ain final. eu situ stiintific ca un cm se apote intirzia de iti faci intramusculat 2 fiole de Fitomenadion(vitaminaK) si iti intirzie cm cu citeva ziel apote si saptamina, dar dat fiind ca esti in fata unui fiv ar fi ami bien sa vb cu medicul si sa iti recoamnde el.
Te pup si muuuuult succes.
in asteptarea unui ingeras