Dorim sa adoptam cu acordul parintilor biologici
Nici nu stiu cum sa incadrez postarea mea.Noi suntem cetateni romani cu domiciliul in strainatate.Inteleg ca legea adoptiilor nu prea este in favoarea familiilor care nu domiciliaza in Romania.Sau poate s-a schimbat ceva???
Povestea noastra este urmatoarea:Noi am botezat o fetita, care provine dintr-un mediu, sa-i spunem nefavorabil(probabil deja clasica familie fara venituri dar care procreeaza continuu).La inceput o vizitam regulat, dar oripilati fiind de conditiile in care traia, am hotarat sa ne ocupam noi de ea.Neavand copii si existand ceva posibilitati financiare, am luat-o acasa cam de la 1 an si jumatate.Bineinteles ca ne-am lipit de ea, si a devenit punctul central din viata noastra.Am uitat sa mentionez ca deja eram implicati intr-un proces de emigrare care s-a finalizat acum 2 luni (adica la varsta de 3 ani ai fetitei).Probabil va puteti imagina cat de dureroasa a fost despartirea dar am considerat ca e bine sa vedem intai cum va fi viata noastra aici inainte de a demara vreo procedura de adoptie.Acum suntem convinsi ca ii putem oferi o viata buna aici, cu noi,iar parintii e biologici sunt de acord sa ne-o incredinteze spre adoptie.Intrebarea este: ati putea sa ma sfatuiti cum sa procedez? Exista vreo modalitate fara ca noi sa ne prezentam la fiecare 3 saptamani in Romania? Adica, faptul ca parintii ei mi-o incredinteaza usureaza intr-un fel sau altul procedurile de adoptie sau sunt necesare examene, anchete si alte nebunii.
Apreciez orice raspuns, pentru ca nu stiu la cine sa apelez!
Raspunsuri
carry spune:
Marcella...iti inteleg disperarea, nu sunt eu experta in domeniu, dar cred ca tot la adoptii internationale te incadrezi.
Poate te vor lamuri fetele cu mai multa experienta , eu iti urez multa bafta, sa fiti alaturi de fetita voastra !
Gianni spune:
Cred ca cel mai bine este sa te adresezi unui avocat roman , care are cunostiinte privitor la legislatia adoptiei si el iti va spune daca se va poate face ceva...
Mult succes.
Catalina
ioanaalice spune:
...si eu cred ca va incadrati la adoptii internationale.
Problema e ca legea adoptiilor nu favorizeaza o familie in favoarea alteia cand e vorba de incredintarea unui copil(cineva de la DPC sau un avocat specializat in adoptii ti-ar putea explica mai bine). Doar daca exista o legatura de familie cu copilul (merge pana la al patrulea grad...)
ioana, mama lui Mihai
Marcella777 spune:
Eu in nebunia mea am sperat ca, avand in vedere faptul ca parintii ne-o incredinteaza noua, lucrurile se vor simplifica. Am avut grija de ea 1 an si jumatate, pana cand am plecat din tara, am inscris-o la gradinita, am facut tot ce mi-a stat in putinta sa-i ofer o viata frumoasa. Dar astea probabil nu au valoare in fata nemiloaselor reguli su a birocratiei.