Buna seara! am si eu o nedumerire. La mine DNP este pe 20 ian 2008.
Pe data de 20 oct 2007 am mers la medicul de familie ca sa-mi dea concediu prenatal, dupa DNP eu mai avand 61 de zile pana la nastere.
Am intampinat probleme in sensul ca doctorita mi-a spus ca nu poate sa-mi dea prenatal mai devreme de data de 25 oct, decat in conditiile in care stau 2 ani acasa.Dupa mai multe insistente si dupa ce i-am zis ca voi sta 2 ani acasa cu copilul abia mi-a dat.Pe ce se bazeaza? eu in lege am citit altceva.
Pai probabil a facut in calcul de genul 126-42=84 ceea ce este mai putin decat minimul pe care il doreai tu. Dupa cate vad de la data solicitarii tale si pana la DPN sunt mai mult de 84 de zile. In acest caz are dreptate
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania
Scuze Marius! cu data de 20 noiembrie am intrat in prenatal nu octombrie.Am si spus ulterior ca mai am 61 de zile pana nasc.Problema este de ce ma conditioneaza doctorita sa stau 2 ani acasa? Exista vreo lege in acest sens?
Nu exista si nu poti fi conditionata.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania