Viata in Germania (48)
Raspunsuri - Pagina 21
angiuta spune:
La multi ani! Un an nou plin de bucurii si impliniri!
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
Daconst spune:
La multi ani,nemtoaicele mele dragi! 
Stiu ca s-a discutat aici ca ar exista niste formulare noi pentru banii trimisi in Ro,care se deduc la finanzamt.Ma refer la formularul care trebuie stampilat in Ro.
Are cineva asa ceva???Sau am inteles eu gresit,oare?![]()
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank">
Lucas Paul(18.01.07)
misha-germ spune:
Danconst..noi am facut o cerere scrisa de berater cu semnatura parintilor si asta a fost...se accepta si asa, fara sa te mai complici cu formulare, si stat la usa birocratilor din tara dupa o semanatura, apoi aia te verifica daca mai ai si alte venituri, daca vrei iti dau adr unei tipe care se ocupa cu asta si e f ieftina, pe anul 2006..am primit inapoi 2300e de la finante si beraterului i-am platit 100e, deci se merita.
pupici la toate si sa aveti un an cat se poate de bun.
LA MULTI ANI!
miki-mami de trei muschetari!
Daconst spune:
Misha,multumesc mult de raspuns.
Nu stiu ce sa zic cu beraterul daca merita,ca noi am facut mereu singuri si am luat in fiecare an cite ceva.Anul trecut au fost 300,asa ca daca dam 100 la berater se cunoaste.Poate daca am avea firma sau mai multe de dedus de la impozit s-ar renta,cred eu.
Intrebarea mea era daca trebuie sigur alt formular sau il recunosc pe cel vechi?Ca noi cu ala nu am avut probleme.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank">
Lucas Paul(18.01.07)
tinatache spune:
La multi ani si numai bine in noul an!
-----------------------------------------------
Un strigat de ajutor:
Andrei/ Teo / Ionut
misha-germ spune:
pai da...beraterul iti ia acel comision in fc de cat primesti tu, deci la cateva sute, iti ia un 20e poate, cam asa stau lucrurile...dar se poate sa faci si singur.
miki-mami de trei muschetari!
mamica dulce spune:
Buna fetele,ce faceti? Ati revenit la rutina de toate zilele? Adica gata concediile,vizitele in Romania etc? Eu azi incep orele la scoala si incep sa caut in toate partile un job de 400 de euro diminetile.
Vreau sa va intreb,poate stie cineva daca buletinele romanesti de tip vechi sunt acceptate aici? Sau la aeroport daca vreau sa ma duc in Romania=? Dupa cum stiti,pasaportul imi e expirat,am numai buletinul vechi,valabil pana in 2009. Nu vreau sa mai lancezesc ca pana acum si ma duc saptamana asta sa demarez actele,doamna de la Rathaus a spus ca-i trebuie buletin sau pasaport valabil,egal pe ce nume(dinainte sau dupa casatorie)...dar eu stiu daca il accepta pe cel vechi?
Daca nu are cineva idee cat costa la ambasada sa-mi fac buletin tip nou?Daca tot trebuie recunoscuta casatoria etc?
helbi spune:
Anca, din ce stiu eu pt a calatori in RO ai nevoie de CI, buletinul vechii nu e recunoscut. La fel stiu ca ambasada nu elibereaza CI-uri, ci numai pasapoarte care costau cca 95 Euro. In locul tau as merge intai cu buletinul vechi, dar inca valabil la Rathaus si as vedea acolo daca mi-l accepta sau nu. Apoi, in fuctie de raspuns as lua legatura cu Politia de frontiera sa aflu daca pot intra in RO cu BIul vechi. Succes!