Un nou job dupa CIC

Un nou job dupa CIC | Autor: carmenpit77

Link direct la acest mesaj

Sunt in CIC si in curand am sa inep serviciu la un alt loc de munca. Intrebarea mea este sa-mi depun demisia la vechiul loc de munca sau cum sa procedez? Daca ait trecut prin aceasta problema va rog sa ma luminati si pe mine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Hai ca eu sunt chiar acum in aceasta situatie.

Deci, mai intai faci cerere la locul de munca de reluare a activitatii. De genul "Domnule director, subsemnata, va rog sa aprobati reluarea activitatii dupa efectuarea concediului pentru ingrijirea copilului incepand cu data de.....".

In acelasi timp depui si cererea de demisie (sa le fie mai usor, sa le semneze pe amandoua odata ), cu aceeasi data. Adica ceri reluarea activitatii incepand cu 1 decembrie. Si pe cererea de demisie scrii tot cu 1 decembrie.

Apoi te duci la primarie (acolo unde ai depus dosarul pentru CIC) si faci o cerere de mana prin care instiintezi ca iti reiei activitatea si ceri suspendarea platii indemnizatiei incepand cu aceeasi data (exemplul cu 1 decembrie de mai sus). Copia dupa numarul de inregistrare (sau dupa cerere cu numarul de inregistrare pe ea) de la Primarie o duci angajatorului de la care iti dai demisia. Apoi se ocupa ei de toate formalitatile.

Succes la noul job!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Ralumat multumesc mult, dar spune-mi si mie in demisie se mai specifica anumita litera din lege sau pur si simplu imi dau demisia fara preaviz si nu specific nimic. Nu stiu dc m-am facut inteleasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetamaria spune:

draga mea poti intrerupe contractul demunca cu acordul ambelor parti ca sa nu mai fie nevoie de demisie care dupa cite stiu cere preaviz,intreaba angajatorul cum este mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Incetarea contractului individual de munca are doua variante legale: demisia sau concedierea. Nu vad carui angajator i-ar conveni sa te reincadreze in munca pentru doar 15 zile calendaristice. Practic el trebuie sa plateasca numai pentru perioada de preaviz si nu cred ca-i va conveni in cazul tau pentru ca tu de fapt ai contractul suspendat si nu lucrezi efectiv. De fapt, e impropriu numita "cerere de demisie", pentru ca tu nu ceri nimic, doar informezi ca incetezi raporturile de munca incepand cu data de....
Cererea mea a sunat asa:
"Domnule director, Subsemnata,...angajata in functia de...., va informez ca doresc incetarea contractului individual de munca incapand cu data de....".
Nu are sens perioada de preaviz. Asta ar insemna sa reiei activitatea cu 2 saptamani inainte, dupa care sa-ti dai demisia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Multumesc mult

Mergi la inceput