Suntem o familie cu atestat de familie adoptatoare.
Cum mereu reactia celor de la DPC este " momentan nu sunt copii adoptabili, mai asteptati " noi am avut norocul ( sper eu) sa gasim un copilas aflat in plasament de 2 ani ( !!)a carui situatie nu este inca clarificata.
Ni s-a spus ca mama , in cei 2 ani, nu l-a vizitat decat o singura data, traieste acum cu un concubin( care este altul decat tatal copilului), mai are un copil cu ea, si cei de la DPC ne-au spus ca parerea ei in instanta nu va mai conta, invocandu-se reaua credinta.
Problema este cu tatal biologic al copilasului( a carui adresa , dupa multe eforturi am aflat-o noi)si care tata nu si-a vizitat copilul niciodata in cei 2 ani.
Intrebarea ( intrebarile) mele sunt :
-daca acest tata refuza sa-si dea acordul ptr adoptia copilului, instanta ii va da castig de cauza acestuia ? Chiar daca nu-l intereseaza soarta acestui copil ?
-daca este plecat in strainatate si nu se va prezenta in instanta , se va astepta pana va catadicsi el sa dea un raspuns ?
-faptul ca l-a maltratat pe acest copil cand era mic poate influenta in vreun fel instanta chiar daca el va refuza adoptia ?
Va multumesc anticipat ptr raspuns, suntem disperati, ne dorim f mult acest copilas, care timp de 2 ani nu a putut creste intr-o familie adevarata...