Curs de formare profesionala-UTIL?

Curs de formare profesionala-UTIL? | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Mai am 6 luni si tb sa revin la fostul loc de munca (baietelul meu implineste 2 ani in mai 2008).
In acest timp as vrea sa urmez un curs pt Inspector de resurse umane.
N-am mai facut asa ceva pana acum, si as vrea sa aflu de la voi ce parere aveti despre aceste cursuri de formare profesionala.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Eu cred ca este o idee foarte buna. In primul rand, pentru ca "te aduce la zi" cu legislatia (asta daca erai deja in domeniu) sau pentru ca iti ofera o alta directie de dezvoltare (daca te gandesti la o varianta de reorientare a carierei). In plus, daca in momentul in care doresti sa-ti reincepi activitatea incerci sa te angajezi in alta parte, urmarea unor cursuri pe parcursul concediului poate indica o preocupare pentru viata ta profesionala (ceva de genul "nu am renuntat complet, am vrut sa fiu mereu informata chiar daca nu am lucrat 8h/zi").

Si eu am facut un curs de IRU - l-am absolvit luna trecuta.. Daca vrei mai multe detalii, iti pot da pe PM- eu l-am inceput dintr-o ambitie si, culmea, se pare ca-mi va fi foarte folositoare diploma aia in viitorul apropiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Si eu planuiesc sa ma intorc la munca in viitorul apropiat si imi doresc ceva mai mult decat am facut pana acum. Asa ca si eu m-am inscris la acest curs.Sper ca pe viitor sa lucrez in domeniu si ma gandesc ca poate imi va aduce si "aprecierea" angajatorului, asa cum spunea si Ralumat, adica "uite domne, ca n-am schimbat numai pampersi si am alaptat, am facut ceva si pt dezvoltarea mea profesionala"...
Danutza, iti dau un sfat...daca planuiesti sa urmezi cursul, este bine sa te inscri din timp, dureaza cam 2 luni pana incepi efectiv cursul. Acum, de ex, sunt la solicitarile din septembrie, asa mi s-a spus..
Ralumat, pe mine m-ar interesa detalii, orice consideri tu ca trebuie sa stiu ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Buna.

Incerc sa raspund un pic la subiect, poate intereseaza pe mai multa lume.

Eu am absolvit cursul de la Total School, seria de week-end, dupa ce am tot intrebat pe unii si altii unde sa ma duc (chiar si aici am postat un subiect pe atunci). Sfatul primit a fost asa: daca ai nevoie numai de diploma de absolvire, fa cursul la ITM. E gratis, dureaza 2 saptamani.Daca ai nevoie sa si inveti ceva pe bune, mergi la Total School. Prin bransa se zice ca profa de acolo e cea mai tare. Mie mi-a placut de ea. E tanara, un pic ciudata, dar pot spune ca am invatat foarte usor dupa cursul predat.

Am inteles de la profesoara ca intr-adevar, de obicei sunt foarte multi in serie. Poate eu am avut norocul sa prind perioada concediilor, ca am fost putini. Am inceput in august (pe 11) si am terminat in octombrie (pe 18). Eram 12 in serie. Pe parcurs, am predat un proiect, am dat un test grila, iar examenul de sfarsit a constat intr-un test grila si un examen oral ( 2 intrebari, 5 minute) cu un reprezentant al Ministerului Muncii. Toata lumea a luat peste 9.

Ce mi s-a parut mie foarte important si nu am aflat decat in timpul cursului: indiferent unde absolviti cursul, acesta nu este suficient pentru a profesa ca Inspector resurse umane. Abia dupa angajare, cu decizia angajatorului si diploma de absolvire a cursului se da inca un examen la ITM pentru a obtine stampila si codul de inspector. Acest examen se repeta pentru fiecare alt angajator.

Sper ca am fost cat de cat concisa. Daca cineva doreste detalii mai multe, pot reveni.

Succes la cursuri!

Mergi la inceput