Venituri-indemnizatie CIC

Venituri-indemnizatie CIC | Autor: KitySimona

Link direct la acest mesaj

Buna. Am si eu o problema. Lucrez in invatamant, dar in paralel sunt si agent de asigurari. Urmeaza sa nasc in decembrie. Din cate am inteles nu am voie sa am venituri impozabile pe perioada concediului de crestere al copilului. Dar, lunar, de la firma de asigurari, imi vin comisioanele, care sunt impozitate, de la contractele incheiate pana acum. Exista riscul sa nu pot beneficia de acea indemnizatie?? Va multumesc din suflet.
Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Perioada de concediu va incepe dupa 42 de zile de la data la care vei naste. Este improbabil ca in perioada ce urmeaza adica din a 43-a zi incolo sa mai incasezi venituri tu nemaiefectuand nici o activitate de mai bine de 1 luna si jumatate, sau gresesc?
Scenariu presupus de tine mi se pare irealist din punct de vedere practic.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KitySimona spune:

Va multumesc mult pentru raspuns. Dar ideea era ca, in cazul pensiilor private, anual, eu primesc un comision pentru fiecare polita semnata. De ex: in oct 2007 am incheiat cateva polite de pensii private. Primesc comisionul in nov 2007, dar si in nov. 2008 si asa mai departe. La fel se intampla si pt. luna nov. cand am incheiat din nou contracte pana sa intru in prenatal.Asta este problema mea. Ce se va intampla in luna nov 2008 cand mi se vor acorda acele comisioane....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Inteleg. Daca asa este politica de a incasa comisioane periodic si daca ma uit strict pe prevederile legale ar rezulta ca realizati venituri profesionale impozabile implicit nu ati mai avea dreptul la CIC.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KitySimona spune:

Va multumesc mult pentru raspuns.

Mergi la inceput