somaj la gravide

somaj la gravide | Autor: vela

Link direct la acest mesaj

salut pe toata lumea si in special pe marius, care raspunde tuturor. nu stiu daca am procedat bine dar sper sa primesc un raspuns.
Sun insarcinata in 29 saptamani, DPN fiind undeva pe 15 februarie 2008 si sunt angajata intr-o institutie publica pe perioada determinata de la 05.10.2005 la 05.12.2007, deci mai am cateva zile si intru in somaj, asa s-a hotarat...ei zic ca nu ma afecteaza in nici-un fel ca pot sa iau indemnizatie pentru crestere copil.
intrebarea mea sau mai bine zis intrebarile mele sunt; mai iau prenatal sau postnatal ? sau trec direct la indemnizatie dupa ce nasc? si intre timp iau somaj? pot beneficia de indemnizatie? dar adv aia cu cotizarea pentru dosar cine mi-o da?
multumesc anticipat si sper sa ma puteti lamuri.[gravi

mv

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

quote:
Initial creeata de vela

salut pe toata lumea si in special pe marius, care raspunde tuturor. nu stiu daca am procedat bine dar sper sa primesc un raspuns.
Sun insarcinata in 29 saptamani, DPN fiind undeva pe 15 februarie 2008 si sunt angajata intr-o institutie publica pe perioada determinata de la 05.10.2005 la 05.12.2007, deci mai am cateva zile si intru in somaj, asa s-a hotarat...ei zic ca nu ma afecteaza in nici-un fel ca pot sa iau indemnizatie pentru crestere copil.
intrebarea mea sau mai bine zis intrebarile mele sunt; mai iau prenatal sau postnatal ? sau trec direct la indemnizatie dupa ce nasc? si intre timp iau somaj? pot beneficia de indemnizatie? dar adv aia cu cotizarea pentru dosar cine mi-o da?
multumesc anticipat si sper sa ma puteti lamuri.[gravi

mv

bine ai venit pe desprecopii.com
Nu cred ca poti sa treci direct in indemnizatie ptr ca in momentul nasterii trebuie sa ai ultimele 12 luni lucrate..Va trebui sa te interesezi la somaj.iti depui actele ptr somaj, dupa care concediul ptr pre si post natal de la medicul de familie il depui la somaj.Beneficiezi de indemnizatie.poti sa beneficiezi de somaj pana in momentul nasterii si atunci nu mai ai nevoie de co pre natal, iar dupa ce nasti sa-ti depui co ptr 42 de zile post natal, iar dupa aceea ptr indemnizatie.sper ca ti-am fost de ajutor

Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Vei intra in somaj. Daca somajul va tine pana la intrarea in prenatal sau pana cand vei naste e Ok. Ai dreptul la prenatal si de asemenea ai dreptul la CIC daca ultimele 12 luni anterioare datei nasterii sunt acoperite de genul serviciu+somaj sau serviciu+somaj+prenatal dar intervalul sa fie de 12 luni.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa/www.romleas.ro/circulatie/" target="_blank">Circulatia in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vela spune:

multumesc pentru lamuriri, e aiurea ca s-a intamplat asa dar institutia respectiva se spala pe maini, mi-a expirat contractul....adio si ar fi pacat sa pierd ca totusi am lucrat aproape 4 ani la ei.
oricum o sa merg la fortele de munca sa vad pentru ca data intrarii in somaj coincide cu data intrarii in prenatal

mv

Mergi la inceput