Constructie/renovare casa in Germania

Constructie/renovare casa in Germania | Autor: Alina

Link direct la acest mesaj

Am deschis un subiect separat,la alt forum,pt cei care sunt angrenati in constructia/renovarea/cumpararea unei case,aici,in Germania.
Gasesc ca e mai bine sa avem impreuna toate informatiile,e mai simplu de cautat,de raspuns,etc.

Caut in celalalt subiect discutiile despre case si pun linkurile aici.

Alina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Zilele astea, cand am putin timp, va dau eu informatii proaspete, ca tocmai sunt in Renovierungsstress.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha-germ spune:

eu am renovat cu ai mei toata casa, nu am avut putere sa cump pamant si sa fac de jos o casa, asa ca am luat-o gata facuta, ca e mult de munca.
Si am iesit ieftin cum am facut-o noi...dar mai vrem sa facemo baie, la asta mai vreau sa aflu ceva info

miki-mami de trei muschetari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Cum am mai spus si dincolo la subiect,noi ne-am decis pe un fertighaus,pe care o vom face noi inauntru de la incalzire,electricitate,pina in forma finala in care se poate locui in ea.
A fost cea mai ieftina varianta pe care am gasit-o,astfel incit sa avem si casuta visurilor noastre si sa arate cum vrem noi.
Anul viitor vom avea un an greu,dar sper sa reusim si noi cum au reusit altii.

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

Mergi la inceput

Hai sa va spun ce am facut noi. Am cumparat in septembrie o casa (DHH) altbau (1925 cu aproximatie). De la 1 noiembrie ne-am apucat de renovat. Am schimbat ferestrele cu unele din Kunststoff (aprox. 300euri/mp). Am facut Wärmedämmung la mansarda, schimbat 3 ferestre mari tip velux si mbracat mansarda in rigips(7400+Mwst,)dusumele (slefuit, sigilat si lacuit - 3800 euro pentru o suprafata de 110mp).
Cu zugravitul, va spun dupa ce terminam.

Mergi la inceput

esti tare mireluta, ca ati platit asa de mult..si noi avem o casa mai veche, dar din fericire am gasit mansarda gata facuta cu lemn, e tare faina...ca in povesti, noi am mai adaugat o bucatarie micuta acolo si baia era: baie si wc. deci sus nu prea ne-m omorat cu munca...abia de la et1 vine munca..am dat toate tapetele jos din casa:5 camere...si asta 3 oameni, am muncit de ne-am rupt, am pus si tapete la loc si zugravit iar holul e imbaract in lambriuri albe...am avut iara noroc ca tavanele era din lemn fain si nu le-am mai schimbat..iar bucatria ne-a costat mult ca am turnat o placa de ciment, gresia si faianta vreo 2000e. In beci am o camera cu sauna si pe aia mi-a facut-o tata si sotul in lambriuri albe cu spoturi integrate albastre pt relaxare, si am mai avea o camera unde sa facem o baie mare cu jacuzz, dar la anul ca nu mai avem bani.

Mergi la inceput

dancost cat ai dat pe casa, aici circula la vreo 200000 e 5 camere dar mici, si fara curte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Noi ne-am mutat special in Germania pt a ne putea construi casa visurilor noastre. In Olanda ne-ar fi costat dublu si nici nu mai prea sunt zone frumoase, cu multa natura. Daca sunt nu este permis sa se construiasca.
Am intalnit un arhitect, pe cand mergeam sa vizitam casele de-a gata (am avut si optia de a cumpara o casa gata). Acel arhitect ne-a introdus in subiectul constructiei unei case noi. A durat mult pana am gasit o parcela care sa ne placa. Am vazut multe locuri si parcele. Dupa aceea, am avut mult de lucru cu gasirea unei banci pt ipoteca. Cand am terminat cu cautatul pamantului si cu banca, am inceput desenul casei. Asta a fost un proces lung pt ca noua nu ne placea nimic din ce ne sugera arhitectul.De fiecare data plecam de la el spunandu-i: da, asta e casa pe care o vrem" iar dupa o zi doua, il sunam si ii spuneam ca totusi nu ne place casa. Cred ca si-o fi ros unghile cu noi de nervi...Pana la urma am razbit-o si a reusit sa puna pe hartie ce aveam noi in cap.
Casa va costa in total 350K inclusiv toate taxele pt arhitect, pamant, deci tot ce include constructia unei case.Casa in sine cred ca costa cam la jumate de pret, dar celelalte costuri sunt enorme (deci si TVA-ul).
Acum arhitectul e in faza ofertelor, adica, abordeaza un numar de vreo 5 constructori si magazine de contructii pt a ne face oferte. Dupa aceea incepe faza targuielilor. Adica sa primim o oferta la pret convenabil.
Deja stim ce fek de ferestre vom avea, ce sistem de caldura. Pt ferestre noi alegem cu rame de lemn. Stiu ca in Germania sunt la moda termopane din aluminiun dar eu nu le suport...e un tic luat din Oalnda. Acolo nu exista ferestre din aluminiu. Sistemul de caldura va fi pe baza de aer....hmmm, cum sa explic....un fel de sistem ecologic. Ne-am gandit si la caldura din pamant dar numai "boritul" costa la vreo 10k. Iar celalalt sistem e la fel de eficient si economic.
Deocamdata astea sunt informatile mele. Cred ca la anul vom incepe cu constructia propriu-zisa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetele,frumos si interesant tot ce povestiti .

Noi am luat un ERH si cu tot cu acte,sonderwünsche cred ca ajungem pe la 360000.In zona noastra München,casuta singura e spre milion sau ma rog,daca te departezi de München si nu mai e s-bahn preturile scad.
Noi am ales sa fim la 5 min de s-bahn(facem exact 30 min pina in centru),la strada principala care se duce la München,nu suntem fani zone izolate sau la margini de padure(suntem totusi f aproape de Ebersberger Forst,cea mai mare padure din Oberbayern).
Deocamdata casa e ridicata aproape la rosu,sapt viitoare vine un private Gutachter sa verifice din etapa asta.
Casa am ales-o de prin februarie asa ca am avut timp de discutii despre Baubeschreibung,cum si cel fel is materialele,izolatii,etc.Pt interior:parkete,kork,faianta,gresie am hotarit doar in mare.

A pus cineva kork in dormitoare?Eu as vrea sa pun in dormitorul nostru si in camerele de copii(deocamdata avem numai unul si unul in plan ).Poate imi recomandati ceva.
Bucatarii unde ati comandat?La apart in care stam acum am mobilat bucataria de la Quelle,aparate Privileg si acum as vrea sa schimb.

Ramona,f interesanta chestia cu incalzirea ecologica.Si aici,in zona unde stau acum,ne incalzim cu geotermie,de anul asta.Cica e f ieftin si nepoluant dar si preturile caselor ca a noastra dar in zona asta bat jumatatea de milion(e si putin mai aproape de oras,numai 20 min).

Pt ca tot intrebam de Fussbodenheizung,am comandat-o in EG si sper sa fie ok.

Seara faina,ma duc in parcare ca is praf de oboseala.

Alina

Mergi la inceput

Pe noi ne-a costat casa 200k si cam inca vreo 30k renovatul, asta in afara de taxe. Am avut noroc ca am gasit-o fara Makler si asa am scutit niste bani.
Banuiesc ca nimeni nu si-a luat casa cu banii jos, deci cu ce dobanda ati luat bani si in ce conditii.
Noi am luat cu dobanda 5,05% pe 30 de ani (o sa plateasca si stranepotii mei la casa asta....) dar speram sa achitam cam in 15 ani.
Si a- propos de zugravit, marti imi venea sa imi dau palme singura. Am descoperit ca in dormitorul nostru, pe peretele unde avem un dulap de haine imens, nu fusese nici tapetul curatat, nimic..si camera ar fi trebuit sa fie gata. Il intreb pe zugravul sef ce se intampla,si urmeaza dialogul
El: Pai credeam ca dulapul ramane pe peretele asta..
Eu: Si?
El: Pai si atunci de ce sa mai facem si peretele asta?
Eu (urland): Eu vreau in fiecare saptamana sa mut dulapul asta nenorocit pe alt perete, asa ca vreau sa imi faci peretele frumos ca si ceilalti!!!!!
Astazi e gata peretele, dar tot mi-a zis bombanind ca el nu va intelege in veci de ce trebuie aranjat un perete care oricum nu se vede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Interesant subiect si, desi pt mine casa e doar un vis frumos, va dau 2 ponturi de la 2 familii diferite care au construit casa in zona noastra.

1) Faceti poze in fiecare faza a constructiei si mai ales cind se incepe punerea instalatiilor electrice. Asa veti sti mai tarziu, daca Doamne fereste apare vreo pb, pe unde exact trec cablurile. Sau, daca vreti sa dati gauri in pereti pt tablouri, etc, sa nu gauriti vreun fir.

2) Alina, intreb una fin fam. unde si-a comandat mobila de bucatarie si revin. Stiu ca au Induktionsherd, insa nu sunmt 100% sig. ca firma e Müller (cred ca e si la voi).

Mergi la inceput