experienta mea
Raspunsuri - Pagina 4
stroan spune:
julia felicitarii, sa dea domnul sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos si frumos

http://tt.lilypie.com/SELRp3.png
simonia spune:
felicitari julia! eu nu am mai reusit desi am facut tot posibilul. chiar astazi in z25 a inceput sangerarea desi o asteptam deabia luni, la 28 zile (duphaston). voi mai incerca in nov. si dec. apoi renunt, am obosit.
laurraa spune:
felicitari Julia!!!!Am citit mesajul tau, sunt si eu acum o gravidutza dar am trecut exact pein ce ai trecut si tu.Prima data la 8 s apoi la 21.
ACUM este bine si iti doresc multa sanatate si sa iti dea Dzeu un BB frumos si sanatos
10 +
Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
http://bd.lilypie.com/pruSp3.png
ariana2005 spune:
Julia, felicitari!..ma bucur tare mult ca ai ramas din nou insarcinata..dupa asa o mare tragedie..sa-ti dea Domnul un copilas sanatos si sa fiti fericiti!..
in urma cu 2 luni am pierdut si eu o sarcina la la 38 saptamani,..nu pot sa-ti descriu in cuvinte prin ce am trecut,..sau mai bine zis prin ce mai trec..nu m-am gandit niciodata ca as putea fi asa de tare,..credeam ca am sa mor,..dar totusi am rezistat si sunt inca aici..
iubita_tiana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui julia16 Buna fetelor! Cu toate ca urmaresc de mult mesajele voastre, m-am hotarat destul de greu sa scriu. am o fetita de 4 ani si 10 luni, un ingeras. Cam de 2 ani ne-am hotarat sa mai facem un copil. Anul trecut in aprilie am aflat cu bucurie ca sunt insarcinata. Copilul urma sa se nasca in decembrie 2006, in preajma zilei de nastere a Mariei (26 dec). Am trecut atunci printr-o perioada f grea tatal meu fiind grav bolnav. La controlul de la 9 saptamani am aflat ca sarcina s-a oprit din evolutie la 5 saptamani. Medicul nu a considerat ca este necesar sa fac alte investigatii, avand deja un copil sanatos si o sarcina fara probleme. Dupa mai bine de un an, in iulie 2007, ne-am bucurat din nou atunci cand testul te sarcina a iesit pozitiv. Din nou am tremurat cand, la 7 sapatamani am avut o usoara sangerare, si din nou am capatat aripi cand mi s-a spus ca bebe este bine si ii bate inima. Copilul s-a dezvolatat normal. Mi-am facut toate analizele si testele recomandate si totul a iesit ok. La vizita de la 17 saptamani am semnalat medicului ca am o secretie sangvinolenta. Sangerarea era in cantitate f mica. La examenul ecografic s-a constatat ca placenta era cam jos implantata (2 cm de orificiul extern) si usoara sangerare s-a pus pe seama acestei placente. Medicul m-a asigurat ca nu vede nici o problema serioasa. Sangerarea a incepou insa sa se intensifice si sa semene cu o menstruatie. Trei zile mai tarziu am fost din nou la medic. La ecografie bebele era f bine si mi s-a recomandat repaos la pat, No spa (2-3/zi) si utrogestan (4/zi). mi-am luat CM si am ramas la pat. Am inceput sa vad o oarecare diminuare a cantitatii de sange pierdut, dar tot umpleam un tampon pe zi. Speram in fiecare zi ca totul va reveni la normal. Contractii durerase nu aveam. Mai simteam din cand in cand, ca abdomenul imi era intarit si luam No spa. Bebele a inceput pe la 18 saptamani sa si miste. la 19 saptamani m-am dus din nou la medic. Nu m-a mai consultat, dar in baza faptului ca sangerarea nu s-a oprit, m-a internat direct sa stau sub supraveghere.M-am internat joi, 9 nov. Din acea zi cantitatea de sange pierduta a inceput sa creasca. Am pus pe seama faptului ca m-am agitat cu venitul la spital. Vineri mi s-a facut o eco. Medicul mi-az is din nou ca nu vede motive de ingrijorare, sa stau in pat. Mi s-au administrat in continuare antispastice. Alte simptome nu aveam. In schimb vineri noaptea mi s-au rupt membranele. La 3 dimineata m-am trezit uda, ca si cand facusem pe mine. Mi-am dat seama imediat ce s-a intamplat. M-am dus la asistenta care m-a trimis inapoi sa dorm ca doctorul de garda ma va consulta dimineata. Mi-a zis ca mi s-a scurs un lichid din col (!!!) si sa dorm linistita. Ma credea idioata. L-am sunat pe sotul meu care a venit imediat la spital. Sotul meu i-a telefonat medicului meu pe la 4 dimineata, si l-a rugat sa vorbeasca cu medicul de garda sa vina sa ma consulte. Acesta a venit, cu o mutra deranjata, m-a consultat si mi-a zis ca probabil stiu ce urmeaza daca la 20 saptamani mi s-au rupt membranele. va trebui doar sa astept pana cand se va produce avortul. Poate dura si cateva zile, mi-a zis. Am plans amarnic, cum plang si acum... Pentru copil nici o sansa sa poata supravietui la 20 saptamani. Mi-era ingrozitor de mila. Simteam cum misca in mine. Sambata dimineata, s-a schimbat garda si m-a vazut sefa garzii. Mi-a pus perfuzii pt stimularea contractiilor. Durerile nu erau intense, doar ca la ciclu. Sambata noaptea m-a mai chemat odata sa ma consulte. Inainte mi-a zis sa ma duc la toaleta. La toaleta am simtit ca aproape a iesit. Am tipat si m-a dus asistenta in sala de consultatie. Colilul a iesit imediat, era viu, complet dezvoltat. A trait si dupa ce i-a taiat cordonul. Era baiat. Doctorita mi-a zis ca a fost o infectie. Pe biletul de iesire mi-a scris toxoplazmoza cronica. Eu mi-am facut toxoplasma si am IgG poz si IgM negativ. I-am aratat analizele dar nu stiu ce a inteles. Medicul meu imi zisese ca e bine ca inseamna ca am avut infectia in trecut si nu risc sa ma infectez in sarcina. Pe bilet mi s-a scris ca m-am prezentat la spital cu amenoree de 20 saptamani si am avortat un produs de conceptie de sex mascuin de varsta cca 20 saptamani mort. Toate astea s-au intamplat intr-un spital din Bucuresti. No comments. Sunt plina de amaraciune. Noroc ca o am pe Maria. Si ea a suferit. As vrea ca nimeni sa nu treaca prin aceasta experienta. Nu stiu ce s-a intamplat. Mi-am facut toate analizele solicitate si am mers la medic de 6 ori pana in saptamana 19. Ii multumesc sotului meu care a fost langa mine. Implinesc 36 de ani in februarie si mi-as dopri sa incercam din nou, dar mi-e foarte frica. |
experienta ptin care ai trecut tu seamana f mult cu a mea, anul acest in februarie am nascut un bebe mort(sunt sigura de asta, l-am vzut fara suflare la eco) la 24 sapt.....o experienta extrem de dureroasa si care nu se uita, dar am fost trata cum trebuie....curaj si putere draga mea, sa uiti totul sa o iei de la capat.eu sunt din nou gravidutza dar mi e f frica de sarcina oprita in evolutie....
9+
ingeras70 spune:
din pacate se intimpla frecvent ce ai patit tu,julia.mi se pare ca ne purtam mai mult decit cu manusi cu ginecologii,pe corpul nostru,sufletul si banii nostrii.In timp ce noi si familiile noastre suferim ,pe ei nu ii trage nimeni de mineca,nici o instanta paminteana sau mai din ceruri..
ingeras70 spune:
si sa ne mai lase in pace cu atitea analize daca le facem pe degeaba,dupa cu rezulta..inainte nu facea nimeni atitea analize,ecografuri,amniocenteza,triplu test si alte traznai si nu se mai pierdea sarcina,dar gineco nu se intindeau la bani si sa vada aparatul ce ai,erau ei cu experienta si devotati,acum sa ia banii si gata..dau din umeri repede zicind ca asa a fost sa fie.pe mine cum ma vad gineco nu stiu alte cuvinte decit analize,aparate,etc..ei sa faca consult responsabil..ioc,femeile ca pe banda,banii luati imediat,pleci nelamurit de acolo,niste ....
julia16 spune:
Multumesc tuturor de urari: Stroan, Eseea, Tiana, Ariana, Laura, Simonia.
Ariana, imi pare nespus de rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva. Cum e posibil la 38 de saptamani? Ai postat undeva despre aceasta nefericita experienta? Iti doresc sa ai putere si sa incerci din nou.
Lauraa, iti doresc sa ia o sarcina usoara si un bb sanatos! Esti o luptatoare.
Simonia, din pacate asa a trebuit sa trecem si prin asta. Sunt sigura ca si tu o sa reusesti. Nu te descuraja!
Ingeras, ai perfecta dreptate. Multi medici isi dau cu presupusul aiurea, iti recomanda o droaie de analize pe care, de multe ori, nici nu sunt in stare sa le interpreteze. Am o colega de serviciu careia i s-a recomandat in sapt 18 sa faca urgent intrerupere de sarcina pt ca are infectie cu citomegalovirus. Noroc ca a mai mers si la alti medici care i-au zis ca bb e perfect si nu are nici un motiv sa faca asta. Acum bb are 4 luni si este perfect sanatos.
julia
34+
+ Maria(26.12.2002)
Daca vrei sa faci un dar cuiva, incearca sa ii daruiesti timpul si atentia ta.
ariana2005 spune:
julia 16,..sa dea Domnul ca de data asta sa se termine totul cu bine..povestea mea e pe mamici de Baia-Mare (11),..pe prima pagina..daca ai timp intra si citeste-o..

si de