pulover lana intrat la apa - ce pot sa-i fac?
Buna tuturor,
Nu sunt chiar cea mai priceputa gospodina: mi-am luat un pulover de lana iarna trecuta si nu am apucat sa-l port decat o data pentru ca a intrat la apa. (l-am spalat la masina laolalta cu celelalte rufe) Ce nu am facut bine si, mai ales, ce pot sa fac acum sa-l mai intind?
Multumesc mult,
Cati
Zambeste-mi!
Raspunsuri
magh spune:
Pentru lana la masina de spalat,ai program special , ...Nu? Trebuia sa ai grija la temperatura.(probabil ca ai dat spalare la 60°).Nu ai indicatii pe eticheta puloverului?
Eu nu cred ca mai ai cum sa-l intinzi...eventual sa-l dai cuiva care poarta marime mica.
Lorenza spune:
Nu mai ai ce sa-i mai faci.Lana se spala cu apa rece si de preferat la mana daca tii la el,altfel intra la apa,ceea ce ai si vazut de altfel.
Darria spune:
quote:
Initial creeata de catrinelteodoru
Buna tuturor,
ce pot sa fac acum sa-l mai intind?
Multumesc mult,
Cati
Catrinel
Zambeste-mi!
spala-l la mana si intinde-l pe sarma fara sa-l storci. Duce ce se usuca repeta de 2-3 ori pana ajunge asa cum vrei.
bufi spune:
Fetelor si eu am stricat un pulover al sotului...din aceeasi cauza si tare ciuda imi este.este asa de frumosssssss
Acum imi este bun mie, dar nu asta este ideea.
Vreau sa-l fac inapoi, dar cum...o sa incerc cum au scris fetele, dar stiu si eu...
poate mai stiu si altele si sa ne spuna
ofofofofof
Bufi
enachescug spune:
Spalat de mana cu apa calduta si storssssssssssssss in lungime!! NU stiudaca va fi cum a mai fost, dar poate mai castigi ceva centimetri.
madis spune:
Nu cred ca poti sa-i mai faci ceva.
La masina puloverele de lana se spala la 15-30 de grade si neaparat cu detergent pentru lana (NU Persil, Ariel, etc) - ci cu ceva de genul Perwoll (special pentru lana).
anelize spune:
Am mai intampinat si eu problema asta si chiar am deschis un topic aici.........NU AI CE SA FACI?
Imi pare rau,dar incerci in zadar.Crede-ma,am incercat tot!
catrinelteodoru spune:
ca o sa-mi fie invatatura de minte, asta e sigur ... o sa incerc totusi sa-l spal cu perwoll si sa-l storc pe lung; si metoda cu pusul la uscat cu apa in el pare OK, o s-o incerc si pe asta
Multumesc,
Cati
Zambeste-mi!
ilenutza spune:
Sa va pove si experienta mea;
i-am luat sotului un pulover de lana ( maleta de fapt) de la stefanel, frumos, frumos.L-a imbracat de cateva ori, dar pe masura ce se il spalam se micsora. am ajuns sa il port eu, dar dupa vreo 2 spalari nu mi-a mai venit nici mie.A ajuns asa de mic incat am decis sa il pastrez pt Victor care are abia 2 ani acum dar cred ca la anul o sa ii vina perfect.Probabil ca dupa inca 2 spalari o sa il poarte fra-su care are 4 luni acum!
E incredibil cat de mica a ajuns maleta asta.iar sotul meu poarta marime mediu spre mare, nu e prichindel..
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
rhoneea spune:
Eu stiam ca lana se spala la mana cu apa calduta si nu il storci puloverul si il pui pe un umeras si il agati de sarma.Incearca si asa si sa ne spui daca ai castigat vreun cm in plus.
Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien