dinte nou - inca nu a cazut cel vechi !!
Raspunsuri - Pagina 3
Flowers spune:
Cici, nu stiu cat este Julia de curajoasa , dar cred ca a contat mult faptul ca avem o super doctorita si apoi majoritatea fetelor de la gradinita isi scosesera cate un dinte si vroia sa fie si ea in rand cu lumea, sa nu mai vorbesc si de Zana Maseluta. Toate acestea au motivat-o si au incurajat-o.
Deja au trecut aproape 2 saptamani de la fericitul eveniment si pot sa va spun ca deja dintisorul din spate este pe locul celui scos. Din instinct l-a dat cu limba mai in fata.
Totusi eu nu i-as scoate ambii dinti deodata.Doar cel care se misca cel mai tare.Bafta si va tin pumnii stransi.
cici spune:
OFFF
de ce mi-e frica nu scap niciodata,
am fost la dentist,Gianina amers chiar vesela acolo pentru ca era oricum pregatita cu informatii de pe un CD educational,doctorita a vazut-o si a zis: ii scoatem pe amandoi.Gianina a suportat cu greu durerea (nu pot sa inteleg de ce a durut-o,cu spray-ul respectiv ar fi trebuit sa nu simta nimic ,nu?)era sa lesine,devenise alba ca varul la fata,am dus-o in brate pana la masina,apoi viteza acasa.
Dupa 10 minute dupa ce am ajuns acasa,era vesela,acum au trecut vreo 2 ore si-i zic:
Vai Gianina ,ce rau imi pare ca n-am avut camera cu mine sa te filmez sa vada toata lumea ce curajoasa ai fost!
Raspunsul ei: De ce sa vada toata lumea prin ce chin am trecut?
Ai sa mai mergi la dentist nu?
rapsunsul ei: Niciodata!
asta ma sperie, o experienta dureroasa la inceput te face sa respingi toata viata ideea de a merge la stomatolog.
OF OF
dana d spune:
Fetita mea nici 5 ani nu i-a implinit si imi spunea ca are ceva in spatele dintilor de jos. cand ma uit, o liniutza alba si tare. Nu-mi venea sa cred ca e dintele nou. Dintele de lapte se misca putin dar nu asta e problema, eu sunt speriata ca e prea devreme, ce o sa se intampla cu dintii astia mai tarziu cand va fi mare? nu o sa se strice prea repede? dar de ce ii ies asa devreme?
Nu-mi fac griji pt ordodontie, forma danturii e ereditara, nu cred ca e influentata de dintii vechi sau suzeta sau supt deget. Daca copilul are o gena de dinti inghesuiti adica maxilar prea mic, asa ii va avea indiferenbt daca au cazut mai intai cei vechi sau nu. Fetei mele mari i-au cazut intai dintii de lapte si apoi au iesit cei definitivi si mai tarziu, cand au iesit si ultimii s-au strambat toti ca nu aveau loc si a purtat aparat cativa ani. Dintii ajunsesera perfect aliniati si am hotarat sa renuntam la aparat. Dupa cateva luni au inceput sa se strambe iar si iar am ajuns la dentist. De data asta i-a pus aparat permanent ca numai ala e cu adevarat eficient. Il poarta un an sau 18 luni si gata, raman drepti definitiv. Si sa stiti ca nu-mi venea sa cred cand am observat ca dupa o saptamana de purtat aparatul dintii erau aproape perfect aliniati.
Asa ca cea mica are 50% sanse sa aiba dintii aliniati frumos sau tot inghesuiti ca sotul dar sa-i iasa acum dinte definitiv, asta m-a shocat, la nici 5 ani!!!
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Anuska spune:
Dana d, la noi in familie nimeni (mama,tata, bunici,matusi) nu are maxilarul mic si dintii mari
si totusi fiica-mea cea mare asa ii are.... asa ca nu cred cu ereditatea. Si nici suzeta n-a folosit, nici macar biberon, ca sa nu mai vorbesc de deget in gura!
Asteptam aparatul definitiv.... ![]()
*********************************![]()
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
dana d spune:
quote:
Originally posted by Anuska
Dana d, la noi in familie nimeni (mama,tata, bunici,matusi) nu are maxilarul mic si dintii marisi totusi fiica-mea cea mare asa ii are.... asa ca nu cred cu ereditatea. Si nici suzeta n-a folosit, nici macar biberon, ca sa nu mai vorbesc de deget in gura!
Asteptam aparatul definitiv....*********************************
Poze cu familionu'
Stai linistita cu aparatul permanent, e foarte foarte eficient si se poarta pentru scurt timp. La inceput cateva zile va fi mai greu pana se obisnuieste, sa cereti de la inceput ceara din aia de pus pe el ca sa nu mai zgarie la buze si obraji.
Tot 25 milioane va costa si pe voi?

Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Anuska spune:
quote:
Originally posted by dana d
Stai linistita cu aparatul permanent, e foarte foarte eficient si se poarta pentru scurt timp. La inceput cateva zile va fi mai greu pana se obisnuieste, sa cereti de la inceput ceara din aia de pus pe el ca sa nu mai zgarie la buze si obraji.
Tot 25 milioane va costa si pe voi?
Inca nu stim pentru ca dr stoma ne-a spus sa asteptam sa iasa toata dentitia definitiva, asta cica ar fi in jur de 12 ani si apoi sa vada cu aparatul.
Eu auzisem ceva pe la 15 mil, dar vad ca se poate si mai si....
Asta e, daca are mama o dintzoasa!
Poze cu familionu'