Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by Emmy
Este strigator la CER - DUMNEZU nu vede? este el de acord cu acest principiu? Tie ti-ar place se fi corectata cu nuiaua cind gresesti cite ceva?
Afla draguta ca nimic nu inlocuieste o buna comunicare cu copilul daca vrei sa faci din el un viitor cetatean sanatos si echilibrat. Sintem in secolul 21. Hei trezitiva!!

Dumnezeu vede si este de acord cu principiul acesta, El la poruncit!
Daca esti in secolul XXI, asta nu inseamna ca Dumnezeu ar fi demodat sau inexistent! Acelasi lucru as putea sa-ti spun si eu: Trezeste-te, Dumnezeu este viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:

????????!!!!!!dar acolo de drepturile copilului a auzit cineva?asta nu este educatie ...este dresaj prin teroare! daca ar veni cineva la noi adultii cu nuiaua pentru a ne determina sa facem sau sa nu facem ceva , am apela la politie ? eu da!!!
dana

S-a auzit aici despre drepturile copilului! Nu-ti fa probleme!
Legea este foarte aspra si este autoritate peste cetateni.
Personal am avut parte de disciplinarea Tatalui meu din ceruri. Am stiut in acele momente ca ma iubeste si-o face spre binele meu, spre sfintirea mea si asemanarea mea cu Domnul Iisus!
Deasemenea oare care din noi nu am avut parte de disciplinarea parinteasca si nu am murit, ba de cele mai multe ori ne-a facut bine!

De curiozitate, cum te-a disciplinat Tatal din ceruri? A coborat la tine cu o vargutza?
Si de ce spui: s-a auzit aici despre drepturile copilului? Unde traiesti? In pustiu? A ajuns o voce de departe la tine care ti-a soptit despre asta?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Stiti ce este cu adevarat trist si grav? Ca primele ei 15 mesaje au fost moderate. Mesajele ei despre cum sa educam copii cu bataia sunt permise aici, pe desprecopii!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

fetelor cred ca trebuie sa ne retragem de pe subiectul dl-ui Acsintetina pt. ca noi comunicam pe alta limba cu bunul Dumnezeu care nu ne pedepseste si nu ne invata sa educam copii cu nuielusa.

Cred ca noi cei botezati CRESTIN ORTODOX ne rugam la Dumnezeu cu dragoste si el ne arata in fiecare clipa o netarmurita dragoste pe care o primim direct in suflet si nu prin versete spuse fara pic de simtire.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Emmy
Ca sa ma bata Dumnezue dar mie chestia asta nu-mi intra deloc in cap. Tii nuiaua la bracinari si de cite ori simti ca al tau prunc a calcat gresit, dupa ale tale reguli, o scoti si il corectez cu dragoste! Tu esti un adevarat pericol social draguta!!! Tot ce sper este sa nu ai copii.

Si raspunde Danielei_d ca intrebarile care ti les pus sint mai mult decit pertinente:
<<Iata:
1.Este greseala un lucru bun sau nu, in viata unui om?
2.Sintem noi absolut imaculati incit sa aplicam pedepse pentru greselile altora, fie ele si cele ale copiilor nostri?>>

Daca spui: "Sa ma bata Dumnezeu", probabil ca nu-l cunosti pe Dumnezeu si de aceea nici nu poti sa-I intelegi principiile! Noi suntem chemati sa binecuvantam cu gura noastra si nu sa blestemam.
Nu tine nimeni nuiaua la bracinar, nimeni care isi disciplineaza cupilul, nu-l abuzeaza. Intre abuz si disciplinare este o distanta mare ca-ntre Cer si pamant! Abuzul este interzis de Dumnezeu categoric, insa disciplinarea este poruncita de El.
Eu prefer sa ascult de Dumnezeu, mai mult decat de oameni.

Ce numim noi bun in viata, nu este intotdeauna bun. Oamenii numesc ca bun relatiile homosexuale. Dumnezeu le numeste pacat si le condamna! Observi diferenta?
Omul spune: sa nu-ti disciplinezi copilul cu nuiaua.
Dumnezeu spune: Proverbe 29:15 Nuiaua si certarea dau intelepciunea, dar copilul lasat de capul lui face rusine mamei sale. -
Ceea ce numeste omul bun, nu este intotdeauna bun prin prisma lui Dumnezeu de-a vedea lucrurile.

Noi nu suntem imaculati, suntem pacatosi! Totusi avem chemarea de la Dumnezeu sa ne disciplinam si educam copii, suntem o autoritate lasata de Dumnezeu peste copiii nostrii. Daca nu ne asumam responsabilitatea si-i neglijam, intr-o zi Dumnezeu ne va cere socoteala. Copii sunt un dar de la Dumnezeu si in functie de educatia care le-o dam le vom cizela caracterul si sufletul. Ca si crestini avem Duhul Sfant, pe Dumnezeu in noi, care ne da lumina sa putem distinge binele de rau, adevarul de minciuna, voia lui Dumnezeu fata de voia satanei.
Faptul ca nu suntem fara pacat nu ne determina sa ne retragem din toate activitatile noastre si sa nu fim capabili de responsabilitati. Dumnezeu prin Iisus Hristos a platit pacatele noastre si noi nu mai suntem robi ai pacatului, daca credem in Jertfa Lui! Prin Iisus Hristos suntem neprihaniti si ramanand in El, in ascultare de El, avem dreptul sa ne indeplinim responsabilitatile de parinti, lucratori in Biserica, cetateni ai tarii unde locuim, responsabili la locurile de munca ectc.
Nu poti spune sefului tau, politistului, judecatorului, sotului sau sotiei , te rog sa nu ma disciplinezi fiindca nu esti imaculat!
Traim intr-o lume imperfecta (din cauza pacatului) unde suntem chemati la responsabilitati si sfintenie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

fetelor cred ca trebuie sa ne retragem de pe subiectul dl-ui Acsintetina pt. ca noi comunicam pe alta limba cu bunul Dumnezeu care nu ne pedepseste si nu ne invata sa educam copii cu nuielusa.

Orice crestin stie ca Dumnezeu pedepseste! Biblia este o marturie: Sodoma, Gomora, Acan cu familia lui pe care i-a inghitit pamantul, popoarele din Tara Canaanului, Anania si Safira din Vechiul Testament, Femeia prinsa in preacurvie "pacatele-ti sunt iertate dar sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu ti se intample ceva mai rau..." ectc.
Orice preot crestin, pastor, diacon, te va indemna sa-ti disciplinezi copilul. Disciplinarea copilului este un principiu crestin ( Biblic) care te ajuta sa-ti pregatesti copilul pentru Imparatia lui Dumnezeu, Cer, viata pe acest pamant, societate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

acsintetina,
felul in care pui tu problema ´´disciplinei ´´mie imi suna a fanatism.
Ai fost de acord ca in Biblie exista metafore....atunci tu de ce iei ´´nuiaua´´ mot-a-mot?

Daca nu sunt prea indiscreta,cum adica ai ´´disciplinat´´ copii?I-ai lovit cu nuiaua peste maini?peste spate?Si...ai zis si ´´amin´´ cand ai facut-o????

Fetele tale vor creste cu impresia ca Dumnezeul lor este unul crud,agresiv si nemilos.Pai cum altfel,data tatal lor le altoieste in numele lui Dumnezeu?

Doamne....mai omule,daca chiar iti bati copii invocand dorinta domnului,atunci chiar ai probleme.Probleme din alea..stii tu.Grave adica.

Ma duc sa-mi sarut copilul.Doarme acum.Si ma duc apoi sa-i multumesc lui Dumnezeu ca nu am luat-o razna.

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

quote:
Originally posted by acsintetina

quote:
Originally posted by b.nica

Orice crestin stie ca Dumnezeu pedepseste! Biblia este o marturie: Sodoma, Gomora, Acan cu familia lui pe care i-a inghitit pamantul, popoarele din Tara Canaanului, Anania si Safira din Vechiul Testament, Femeia prinsa in preacurvie "pacatele-ti sunt iertate dar sa nu mai pacatuiesti, ca sa nu ti se intample ceva mai rau..." ectc.
Orice preot crestin, pastor, diacon, te va indemna sa-ti disciplinezi copilul. Disciplinarea copilului este un principiu crestin ( Biblic) care te ajuta sa-ti pregatesti copilul pentru Imparatia lui Dumnezeu, Cer, viata pe acest pamant, societate!

Nu pot sa cred ca in societatea de azi mai exista si astfel de oameni fanatici! Cu regret ti-o spun, dar tu nu ai copii model, tu ai copii dresati cu nuiaua.

Incredibil...sincer vorbind, daca te-as vedea aplicand astfel de corectii copiilor, as chema Protectia Copilului fara discutie...si tu stii bine ca in State nu e de joaca cu asa ceva..

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ladyJ

acsintetina,
felul in care pui tu problema ´´disciplinei ´´mie imi suna a fanatism.

Daca tie iti suna a fanatism, da-mi voie mie sa-mi sune a disciplina!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by miereamara
Nu pot sa cred ca in societatea de azi mai exista si astfel de oameni fanatici! Cu regret ti-o spun, dar tu nu ai copii model, tu ai copii dresati cu nuiaua.

Daca pentru dumneata ai da o palnuta pe fundul copilului sau o nuia inseamna fanatism, lasa-ne pe noi sa credem ca-i disciplina. De fapt mai important este ce spune Dumnezeu decat de ce spun oamenii!
Niciunde nu am afirmat ca copii trebuie abuzati, ci disciplinati! Daca unii inteleg prin nuia altceva, nu au decat. Eu oricum nu mai am copii de nuia. La 9, 10 ani copilul trebuie sa inteleaga de vorba buna. Daca pana acum nu are cei "7 ani de acasa" acum este tarziu.

Consider pe drept, extremisti, pe cei care militeaza ferm impotriva disciplinarii copilului sau pe cei care sunt pentru abuzul copiilor. Sunt doua extreme. Un om intelept va stii sa fie echilibrat, sa nu ajunga nici la abuz, nici sa neglijeze disciplinarea!
Pe de alta parte unii sar atat de tare la auzul cuvantului Biblie si Dumnezeu, deoarece ei nu pot accepta pe Dumnezeul Scripturii. Acesti oameni au nevoie de un dumnezeu sa fie ca si ei, sa gandeasca ca si ei si sa actioneze ca si ei. Unuia care ii place viata usoara, desfranarea, chefurile, muzica neadecvata crestinului,fumatul, ectc, sigur nu va accepta niciodata sistemul de valori al lui Dumnezeu pentru viata lor.
Acesti oameni iubesc viata fara Dumnezeu, intunerecul si nu accepta nicidecum lumina lui Dumnezeu.
Pentru oameni de felul acesta, Biblia este depasita, Dumnezeu este depasit, valorile crestine sunt depasite si ei sunt in centrul atentiei, ei sunt asa numitul "buric al pamantului" si de la ei se-ntinde universul si in jurul lor graviteaza totul!

Imi pare rau de asemenea oameni si ii invit sa citeasca Biblia, s-o studieze si sa accepte sistemul de valori al lui Dumnezeu. Acest sistem de valori le va produce durere celor nenascuti din Dumnezeu si Dumnezeu le va aparea ca un extremist si un Dumnezeu necrutator si rau, doar fiindca vor sa-L limiteze pe Dumnezeu in sistemul lor de valori.
Un betiv, intotdeauna nu va accepta pe Dumnezeul Scripturii, fiindca acest Dumnezeu arunca betivii care nu renunta la betia lor in Iad. Acesti oameni vor respinge pe Dumnezeu si-si vor bate joc de El si de cei care cred in El. Un homosexual sau o femeie usoara, vor proceda la fel. Dumnezeu iarta pacatosii daca se pocaiesc de pacatul lor si nu-l mai fac. Daca insa ei nu vor si continua viata asa cum o concep ei, vor ajunge acolo unde le este locul.

Mergi la inceput