Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 40
diana21 spune:
quote:
Parintele poate cladi sau distruge o personalitate.
EXACT! Asta face nuiaua aia, distruge o personalitate, o mutileaza si o indobitoceste...NU pentru ca ar provoca dureri fizice insuportabile, ci pentru ca e UMILITOARE. La orice varsta!!!
Dialoguri strumfesti
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by diana21quote:
Parintele poate cladi sau distruge o personalitate.
EXACT! Asta face nuiaua aia, distruge o personalitate, o mutileaza si o indobitoceste...NU pentru ca ar provoca dureri fizice insuportabile, ci pentru ca e UMILITOARE. La orice varsta!!!
Dialoguri strumfesti
Sunteti libera sa credeti ce doriti! Nu folositi nuiaua, va sugerez insa sa-l cresteti pe copil si sa-L invatati Calea lui Hristos. Cand va fi mare veti putea avea un copil cu o morala crestina, care nu se va bate singur prin comportamentul lui!
Pentru a cladi un comportament sanatos, este nevoie de disciplinare in functie de cazuri. Nu exista educatie fara disciplinare. De ce? Fiindca orice copil este predispus la a creste defectuos prin natura lui, asa cum ne relata si materialul expus de dumneavoastra.
Nu-l pedepsi cu nuiaua, insa disciplineaza-l ca sa cladesti in el un caracter sanatos si nu unul stramb! Daca-l cresti si in frica de Dumnezeu, este si mai bine, ai cladit un caracter pentru Cer.
Domnul cu tine!
diana21 spune:
Disciplina nu insemna bataie! Sunt de acord cu disciplina, dar tu ai inteles gresit ce inseamna disciplina. Disciplina nu insemna dresaj! Cu bataia asta faci, dresezi!
N-ai inteles nimic din citatele puse de mine daca spui asta:
quote:
"Fiindca orice copil este predispus la a creste defectuos prin natura lui, asa cum ne relata si materialul expus de dumneavoastra.
Acolo sunt descrise ca NORMALE unele etape, ba chiar NECESARE...Vezi??? exact asta faci si cu Biblia. Intelegi gresit mesajul si interpretezi doar fragmente scoase din context.
Dialoguri strumfesti
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by diana21
Acolo sunt descrise ca NORMALE unele etape, ba chiar NECESARE...Vezi??? exact asta faci si cu Biblia. Intelegi gresit mesajul si interpretezi doar fragmente scoase din context.
Eu am aprobat acele etape si le aprob. Nu are ce cauta nuiaua la categoria de varsta descrisa de psihologul care a editat materialul.
La fel in contextul interpretat de mine, am afirmat clar ca nuiaua este doar o masura extrema recomandata de Scriptura. Aceasta masura trebuie lauta doar atunci cand ai epuizat orice alta metoda.
Biblia nu ne invata sa folosim nuiaua decat in contextul in care ne iubim copiii, ii educam incluzand in educatie Calea Domnului.
Sa nu crezi ca un crestin sta toata ziua cu "nuiaua" pe copil. Sa nu crezi ca noi crestinii nu suntem interesati de gandirea copilului si etapele prin care trec ei in copilaria lor (psihologia si comportamentul lor in copilarie).
Orice parinte iubitor nu va abuza de copilul sau, nu va folosi nuiaua ca un abuz, ci ca o recomandare in cazuri extreme si spre binele copilului!
Da-mi voie si mie sa cred ceea ce doresc, asa cum eu iti dau dreptul dumneatale sa crezi ceea ce doresti!
diana21 spune:
quote:
Nu are ce cauta nuiaua la categoria de varsta descrisa de psihologul care a editat materialul.
Hai ca suntem pe drumul cel bun. O sa vezi ca nu are ce cauta nici la alte varste!
Dialoguri strumfesti
Cristina_C spune:
Si, daca la categoria de varsta "potrivita" nuiaua nu-si atinge totusi scopul, ce se intampla la urmatoarea categorie? Upgrade la curea sau copilul e o cauza pierduta?
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Si, daca la categoria de varsta "potrivita" nuiaua nu-si atinge totusi scopul, ce se intampla la urmatoarea categorie? Upgrade la curea sau copilul e o cauza pierduta?
Nu, niciodata! Cred ca este greu sa ajungi si la nuia. Daca te ocupi foarte bine de educatia copilului si ii acorzi timpul necesar, cred ca sunt cazuri exceptionale cand se ajunge la nuia.
Niciodata copilul nu este o cauza pierduta. Rugaciunea are o eficienta enorma. Un parinte crestin se va folosi de aceasta oportunitate. Conversatia, dialogul si dragostea sunt foarte importante de asemenea in educatia si convingerea copilului de anumite adevaruri sau valori!
Cristina_C spune:
Si ce-i de facut daca, in cazurile astea exceptionale, nuiaua nu are efectul scontat? La asta ma refeream...
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by Cristina_C
Si ce-i de facut daca, in cazurile astea exceptionale, nuiaua nu are efectul scontat? La asta ma refeream...
Am spus, rugaciunea,conversatia, dialogul si dragostea! De obicei cautam anumite povestiri, lectii din care copilul sa invete un adevar si sa i se sedimenteze bine in gandirea si constiinta lui, acel adevar sau acea valoare.
Cristina_C spune:
Altfel spus, daca nuiaua folosita exceptional nu-si face treaba, se revine la vorba buna -deci tot asta-i rezolvarea pana la urma.
Am cunoscut parinti care au ajuns singuri la concluzia ca bataia - chiar si numai in cazuri exceptionale - n-ajuta.