Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Urmarind acest topic ajung la concluzia ca numai Denizel intelege cu adevarat invataturile lui Dumnezeu.
Adica, chiar nu intelegeti ca ne vom mantui numai prin dragoste! Cei care nu sunt prea credinciosi ar trebui sa inteleaga ca prin iertare si dragoste ne vom mantui!
Cine vine cu 1000 de versete nu ma v-a putea convinge ca gresesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acsintetina spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

legat de PS-ul lui Denizel:-)

eu,dupa cunostintele mele(putine,zic eu) as spune ca nu trebuie luat mot-a-mot cuvintele din biblie.Excluzand poruncile,care-s clare.

Si tot parerea mea....Biblia e plina de metafore,ca doar de aceia studiaza unii ani la randul,pentru a intelege esenta.Daca ar fi scrisa precum instructiunile de folosire de la cuprorul cu microunde nu ar mai fi nevoie de studii aprofundate,am intelege tot,clar,concis,fara ´´meditatii´´si nu ne-am mai putea contrazice ,si n-ar mai fi unii care s-ar bate cu pumnul in piept ca detin adevarul adevarat.Toti l-am cunoaste.Pur.

ladyJ

Exact, Biblia este plina de metafore. Sunt cazuri cant se interpreteaza mot a mot, sau cand nu. De fapt trebuie tinut cont de contextul literar, istoric, cultural, teologic.
In legatura cu pedeapsa lui Dumnezeu, Biblia ne da multe exemple de pedepse. Pe unii ia inghitint pamantul de vii, peste altii a adus potopul, altii au fost blestemati generatii la rand, altii pentru o minciuna au cazut jos si si-au dat duhul ectc.
Problema este ca unii nu cred Scriptura si nu cred in Dumnezeul Bibliei, o ignora ca sa-si ucida constiinta. Scriptura si Dumnezeu insa, nu vor disparea, fiindca cineva ii ignora!
Personal imi disciplinez copii, fiindca este spre binele lor!Dumnezeu ma invata asa si prefer ascultarea de El, mai mult decat ascultarea de oameni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Copii trebuiesc educati prin dragoste nu prin pedepse.
Dragostea modeleaza un suflet perfect,pedeapsa mutileaza un suflet.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

Extraordinar! Deci prin pedepsele aplicate de justitie (de exemplu) se mutileaza suflete!
Sigur ca nu se poate pune un condamnat din penitenciar cu un copil. Totusi copii "de bani gata", sunt crescuti (nu toti, dar o majoritate mare)fara prea multe pedepse, fara prea multa disciplina si devin o problema a societatii noastre. De ce creseti?
Eu zic ca disciplina fara dragoste inseamna dictatura, disciplina impletita cu dragostea inseamana caractere sanatoase, suflete integre si intelepte.

Si totusi mai erau alte puncte in materialul expus, nu inteleg de ce v-ati oprit la disciplina?

1. Invata-l pe copil Calea
2. Mustra-l pe copilul tau
3. Faptele bune
4. Disciplinarea copilului
5. Invata-l pe copil sa fie aproape de Iisus, sa aibe o relatie cu El
6.Invata-l pe copil sa fie ascultator de parinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

acsintetina

mi se pare ca inteleg ce vrei sa ne transmiti...

AJUTOR SI RUGACIUNE PT. CRISA www.crisa.ro

Mergi la inceput

Viata care o traiesti este viata care o dai ca învatatura. Cresterea copiilor nu este ceva ce faci ci este ceva ce traiesti. Copiii copiaza ce vad în parinti, nu se comporta dupa cum le spun parintii. Daca tu ca parinte îti dai seama ca nu ai caracter, ce poti face? Sa dobândesti caracter. Când nu ai caracter poti sa-ti faci un caracter prin supunere lui Hristos.
Conform cu Filipeni 2:5–8, daca avem gândul si atitudinea lui Hristos vom avea tot caracterul de care avem nevoie.
Domnul Iisus este exemplul nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Pentru spic de griu:

la biserica din Paris (si stii de ce precizez acest lucru) sint copii sub 3 ani care stau in biserica in fiecare duminica:
parintii vin cu ei in fata,ca sa vada ce se intimpla (cum ti s-a sugerat),
se mai intind pe jos,
mai urca pe scarile care duc in amvon,
se joaca cu ceva,
uneori se mai plimba prin fata altarului dar preotii ii ocolesc zimbind...
si timpul trece...
mama lor le mai explica din cind in cind ce se intimpla in timpul slujbei...

cei de la 3 sau 4 ani in sus (nu stiu exact la ce virsta se incepe) sint adunati intr-o sala si li se face cateheza, cu persoane competente si pline de daruire. Sint doua grupe de cateheza, pe virste, pt ca sint copii intre 3 si 13 ani (vreo 20-25 in fiecare duminica, uneori mai putini, alteori mai multi)

toti copiii de la cateheza vin in biserica in fata dupa ce se cinta Tatal nostru si dupa ce a fost cintat de toata asistentza il recita si ei in cor , apoi asteapta acolo (in genunchi in fata altarului) pina dupa ce se impartasesc, cind pleaca din nou, tinindu-se toti de mina in sir indian, intorcindu-se la sala de cateheza

parintii ii "recupereaza" la sfirsitul slujbei, dupa ce au fost ei insisi miruiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

completare :

sint mame pe care le-am vazut duminica de duminica pe toata durata sarcinii, apoi cu copilul imediat ce a putut fi impartasit, tot asa, duminica de duminica, cind mai plinge unul mai tare se duce cu el in spate, dar in general se calmeaza toti repede

invatati asa, cind ajung la 2-3 ani (virsta pe la care vor sa arate si ei ca "au opinii personale"), sint deja obisnuiti cu "disciplina" atmosferei din biserica si se comporta normal, stau 2 ore fara sa protesteze, chiar daca se mai plictisesc

poate ai mai multe sanse schimbind biserica :-) (si sper sa nu faca nimeni comentarii pe tema asta, stii tu de ce ti-o spun)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by b.nica

PEDEÁPS#258; pedépse f.(cf. DEX) Masura luata impotriva cuiva pentru incalcarea unor norme sau legite rog explica-mi si mie cum iti educi copilul fara sa-i aplici nici o pedeapsa.Cum il inveti despre consecintele faptelor sale daca nu-l pedepsesti?pedeapsa e un lucru pozitiv,fiindca are ca scop indreptarea comportamentului, si este o lectie pentru copil- orice fapta are si o rasplata.Mie mi se pare lipsa de dragoste sa nu pedepsesti niciodata copilul, fiindca asta inseamna ca i se ingaduie sa faca orice, fara nici o limita, si va ajunge, exact cum spune acsintetina, un razvratit, cu probleme in viata.
Acum fiecare isi educa copilul cum crede, sunt mai multe stiluri educative, dar cel mai sanatos psihologic este sa fii echilibrat- nici prea sever, dar nici excesiv de ingaduitor.Denizelu, in Iov e vorba de problema suferintei, nu de pedeapsa.Iov nu a fost pedepsit de catre Dumnezeu, ci El a ingaduit suferinta in viata lui Iov cu un scop.Dar in multe locuri din Scriptura se vorbeste despre faptul ca Dumnezeu pedepseste, cred ca le stii si tu, n-are sens sa mai detaliez. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by denizel
[P.S. Pana la urma, avem sau nu avem nevoie de indrumare in studiul biblic? Mot-a-mot sau metafore? :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

normal ca avem nevoie de idrumare pentru explicarea Scripturii- pentru asta a lasat DumnezeuDuhul Sfant in Biserica- dar asta e alta discutie.Stii foarte bine ca sunt unii care rastalmacesc Scriptura spre a lor pierzare... Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput