Copiii nostrii in Mainile lui Dumnezeu
Raspunsuri - Pagina 17
lilianasoare spune:
Da' bineinteles ca se trece la varguta! Mama lui de copil, trebuie sa stie foarte clar cine e seful in casa
Eu nu rezist la astfel de discutii, vad rosu in fata ochilor cand aud asemenea aberatii. Cum ar mai fi sfatul pe care l-am primit de la o mamica, tot crestina, cica-se, in legatura cu dezvatatul de pampers al lui fi-miu. Adica, trebuie sa-l las fara pampers, si cand face pe el, sa-i trag una, dar nu o palma la fundulet, ca nu simte nimic, ci cu o rigla ceva, sa simta durerea Ca bataia e biblica, auzi
Bai frate, eu simt ca o iau razna cand aud asemenea chestii
Na, ca m-am descarcat!
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by daniela_b
... sau chiar in capul fratiorui mai mare si tu ai epuizat toate metodele, e cazul sa treci la varguta.
.... Treci la varguta?
www.helpsonia.com
Daniela ai chef de cearta sau esti obsedata deja de "varguta"?
Deja se discuta pe alt subiect, anume "mustrarea copilului"!
Spune-ne cum il mustrii pe copilul tau sau daca nu o faci spune-ne de ce nu o faci, poate ca nu e nevoie!?
denizel spune:
quote:
Originally posted by acsintetinaquote:
... sau chiar in capul fratiorui mai mare si tu ai epuizat toate metodele, e cazul sa treci la varguta.
.... Treci la varguta?
www.helpsonia.com
ha, haaa, i-auzi cine a devenit obsedatu' de varguta si corectii .
Frate, scoate intai barna din ochiul tau....
Edit!
acsintetina, observi pe cineva interesat de discursurile tale in legatura cu educatia? Blog n-ai?
acsintetina spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
desigur ca ea actioneaza conform varstei ei, dar in acelasi timp tu o modelezi, nu-i asa?daca ea, conform varstei, mananca cu manutele, tu, fiindca asa e civilizat incerci s-o deprinzi sa manance cu tacamurile.Asa e si cu credinta- incerci sa i-o insufli copilului inca de mititel,alegand cai si metode specifice varstei.Normal ca n-o sa stai doua ore in biserica cu ea, dar stai azi 15 min. , maine 20, o inveti ca trebuie sa fie cuminte, sa vorbeasca in soapta, etc.. Sau seara o ajuti sa se roage cu cateva cuvintele dupa puterea ei.Cu postul o poti invata de mica- de ex. sa nu manance miercurea si vinerea carne, apoi sa nu-i dai carne in postul craciunului, de ex., cand se mananca mult peste, si tot asa.
Cand incepe sa minta ii explici ca e ceva rau, care nu place nici lui Dumnezeu, nici lui mami si tati, ii explici ca minciuna ne face rau noua si altora, ii citesti o poestioara, ceva, pe tema asta(si sa nu minti nici tu, ca daca aia mica te aude ca minti, normal ca o sa faca ca si tine, orice i-ai zice).La fel cu respectul fata de parinti, fata de altii, la fel cu toate celelalte.Copilul se modeleaza de mic, daca astepti sa se faca mare si sa devina de la sine bun si credincios, astepti degeaba.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Sunt de acord cu tot ceea ce ati spus mai sus. Doar o obiectie am in legatura cu postul. Cred ca postul nu este pentru un copil si eventual se poate incepe o cunoastere a postului la o varsta mai mare. Cel mai important la post nu este atat de mult faptul ca te retii de la mancare, cat ceea ce spune Isaia:
ISAIA 58: 6 Iata postul placut Mie: desleaga lanturile rautatii, desnoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug;
ISAIA 58: 7 imparte-ti pinea cu cel flamind, si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopere -l, si nu intoarce spatele semenului tau
Cred ca aceste caracteristici ale postului pot fi cerute unui om matur si nu unui copil!
acsintetina spune:
Faptele bune
Proverbe 20:11 Copilul lasa sa se vada inca din faptele lui daca purtarea lui va fi curata si fara prihana. -
Urmareste ca faptele bune sa-ti caracterizeze copilul, sadeste in el ganduri bune iar acestea vor rodi intr-o zi fapte bune.Inrijeste-te de igiena copilului, de educatia lui, citeste-i carti pentru copii, joaca-te cu el de mic, fa-l prieten si corecteaza-i atitudinea cu dragoste, asta va scoate din el un caracter plin de fapte bune.
daniela_b spune:
quote:
.... Treci la varguta?
www.helpsonia.com
Deja se discuta pe alt subiect, anume "mustrarea copilului"!
Spune-ne cum il mustrii pe copilul tau sau daca nu o faci spune-ne de ce nu o faci, poate ca nu e nevoie!?
Acsintetina, eu nu-s certareata de felul meu.
In plus, ar trebui sa ne cunoastem mai bine si sa ne admiram mai mult ca sa ajungem sa ne certam.
Iti spun asta ca sa stii ca nu va fi cazul ( iar asta este un lucru grozav, crede-ma!).
Sigur ca sint obsedata de varguta pe care tu ai adus-o in discutie , trecind-o de la metafora la o concretete de luat aminte iar faptul ca s-a trecut la alta discutie, anume "mustrarea" copilului nu inseamna ca s-a lamurit cea anterioara.
Facind asa ( tranformind metafora intr-o actiune preluata mot-a-mot din Carte, sarind peste discutie si trecind la alta) mie nu mi se pare ca aduci vreun serviciu credintei in general si o sa-ti explic si de ce:
Cei care spun si gindesc ca tine (public) ma indeparteaza pe mine de partea divina, perfecta a credintei fiindca ma intristeaza adinc posibilitatea ca Dumnezeu sa porunceasca pedepse fizice corporale pentru a aduce un copil nevinovat pe o cale pe care putini adulti sint in stare sa o inteleaga.
Indemnind si pe altii sa priceapa Biblia asa cum o pricepi tu, iti asumi (cred) o mare responsabilitate, de aceea trebuie sa ai mare grija cu potriveala cuvintelor fiindca oameni ca mine (fara educatie religioasa desavirsita dar care il cauta totusi pe Dumnezeu)
s-ar putea trezi inspaimintati de duritatea unei astfel de porunci si evident indepartati de ceva in care nu se regasesc.
www.helpsonia.com
irina.c. spune:
quote:referitor la jucatul cu mancarea, eu nu sunt de acord cu asta, si am invatat-o pe Ilinca de mica - mancarea nu e de joaca, cine se joaca cu mancarea ramane fara ea.Si cu incetul a invatat.Important e sa fii perseverent.
Originally posted by daniela_bquote:Da, dar iata ca vine Acsintetina si ne spune ca daca micul copil e incapatinat si nu vrea sa foloseasca tacimurile fiindca asa e civilizat si nu vrea nici azi nici miine nici poimiine fiindca lui i se pare funny sa se joace cu mincarea, s-o pipaie, s-o guste de pe degete, s-o arunce pe pereti sau chiar in capul fratiorui mai mare si tu ai epuizat toate metodele, e cazul sa treci la varguta. Asta cind e vorba de mincat civilizat.
Originally posted by irina.c.
desigur ca ea actioneaza conform varstei ei, dar in acelasi timp tu o modelezi, nu-i asa?daca ea, conform varstei, mananca cu manutele, tu, fiindca asa e civilizat incerci s-o deprinzi sa manance cu tacamurile.Asa e si cu credinta- incerci sa i-o insufli copilului inca de mititel,alegand cai si metode specifice varstei.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Facind o paralela (imi permit sa o fac fiindca tu ai facut-o intii), daca un copil nu vrea sa mearga la biserica ( si aici iti dau un exemplu real, cunoscut de mine, acum are 7 ani si o cheama Ioana) fiindca: e intuneric, e frig, miroase a ars, sint multi oameni care ma calca pe picioare, nu inteleg ce cinta preotul, mi-e frica de morti (asta in conditiile in care parintii au purtat-o de mica -mica prin biserica, i-au vorbit despre Dumnezeu, despre casa Lui, despre sfinti, ritualuri, sarbatori si s-a intimplat sa mearga si la citeva inmormintari de unde si asocierea cu mortii) si refuza si azi si miine si te scoate din sarite cu incapatinarea si cu refuzul de-a accepta ceea ce tie ti se pare atit de firesc de acceptat, ce faci? Ai epuizat toate metodele. Treci la varguta?www.helpsonia.com
referitor la copilul in cauza -ma mira foarte mult. In primul rand in bisericile ortodoxe nu mai e frig de mult, ba chiar e foarte cald,si nici a ars nu mai miroase, ca lumanari sunt doar in altar, dar in fine...Solutia e sa discuti cu copilul. In primul rand conteaza atitudinea parintilor - avem regula casei, duminica mergem la biserica cu totii, asta facem ca familie, si ma indoiesc ca e vreun copil caruia nu-i place sa fie cu familia.Ti-e frig, mai punem o hainuta.Apoi, daca parintii au dus-o la biserica de mica si i-au explicat ce se petrece acolo, au invatat impreuna cantarile, citesc dinainte evanghelia acasa, nu vad cum sa nu priceapa copilul ce zice preotul.Dar daca nu pricepe, ii explica.Fiindca e maricica ii pot lua o carticica cu textul Sf. Liturghii, ca sa urmareasca pe carte ce zice preotul,pot merge sa stea la strana, unde nu e aglomerat, etc..Apoi despre morti- trebuie explicat copilului c e cu mortii, moartea, etc. La 7 ani, si nici chiar mai devreme, nu e nevoie de nuiele ca sa mergi la Biserica.Daca parintii iubesc Biserica, o vor iubi si copiii, fiindca dragostea se simte si se transmite. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
elyda spune:
domnule ...acsintetina ...daca dumneavoastra intelegeti prin mustrare ...a da cu nuiaua si sustineti ca asa a spus dumnezeu...aveti grave probleme de intelegere a bibliei .nu aveti pareri proprii,va folositi de citate( uneori exagerati!!) pentru a va ascunde seceta de pareri proprii care sa poata fi sustinute si folositi biblia ca scut pentru anumite fapte care nu fac cinste nici unui crestin ,nici unui parinte .vreti sa fiti respectat dar nu va respectaticopii, ii tratati ca pe niste animale desi sunt maricei si cred ca inteleg destule.inainte de a fi un mare credincios fiti un bun parinte daca vreti sa aveti copiicare sa-si respecte parintii.sau asta nu scrie in biblie??!!
dana
irina.c. spune:
quote:si daca n-ai impartit cu cel flamand de cand esti mic, crezi ca o sa-ti vina brusc s-o faci cand esti mare? :) Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by irina.c.desigur ca ea actioneaza conform varstei ei, dar in acelasi timp tu o modelezi, nu-i asa?daca ea, conform varstei, mananca cu manutele, tu, fiindca asa e civilizat incerci s-o deprinzi sa manance cu tacamurile.Asa e si cu credinta- incerci sa i-o insufli copilului inca de mititel,alegand cai si metode specifice varstei.Normal ca n-o sa stai doua ore in biserica cu ea, dar stai azi 15 min. , maine 20, o inveti ca trebuie sa fie cuminte, sa vorbeasca in soapta, etc.. Sau seara o ajuti sa se roage cu cateva cuvintele dupa puterea ei.Cu postul o poti invata de mica- de ex. sa nu manance miercurea si vinerea carne, apoi sa nu-i dai carne in postul craciunului, de ex., cand se mananca mult peste, si tot asa.
Cand incepe sa minta ii explici ca e ceva rau, care nu place nici lui Dumnezeu, nici lui mami si tati, ii explici ca minciuna ne face rau noua si altora, ii citesti o poestioara, ceva, pe tema asta(si sa nu minti nici tu, ca daca aia mica te aude ca minti, normal ca o sa faca ca si tine, orice i-ai zice).La fel cu respectul fata de parinti, fata de altii, la fel cu toate celelalte.Copilul se modeleaza de mic, daca astepti sa se faca mare si sa devina de la sine bun si credincios, astepti degeaba. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Sunt de acord cu tot ceea ce ati spus mai sus. Doar o obiectie am in legatura cu postul. Cred ca postul nu este pentru un copil si eventual se poate incepe o cunoastere a postului la o varsta mai mare. Cel mai important la post nu este atat de mult faptul ca te retii de la mancare, cat ceea ce spune Isaia:
ISAIA 58: 6 Iata postul placut Mie: desleaga lanturile rautatii, desnoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug;
ISAIA 58: 7 imparte-ti pinea cu cel flamind, si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopere -l, si nu intoarce spatele semenului tau
Cred ca aceste caracteristici ale postului pot fi cerute unui om matur si nu unui copil!
am blog
irina.c. spune:
quote:normal ca un copil trebuie sa stie ca parintii conduc casa si familia, dar nu e nevoie de nuia ca sa afle asta Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by lilianasoare
Da' bineinteles ca se trece la varguta! Mama lui de copil, trebuie sa stie foarte clar cine e seful in casa
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
am blog