job decorator
Raspunsuri - Pagina 9
dana d spune:
Eu stiu... mi se pare cam nefiresc tapet si parchet in baie chiar daca nu e umezeala. Si mie imi place tapetul, unde inca stau acum am doua dormitoare tapetate si ambele s-au comportat total diferit. Cel pentru copii s-a umezit si s-a dezlipit si apoi a mucegait pe peretele exterior dupa ce am montat termopanele, dar cel din dormitorul matrimonial pus in aceeasi perioara arata aproape perfect si acum, nu s-a dezlipit si nici nu a mucegait peretele exterior (tot cu termopane).
Cred ca in apartamentul nou nu mai pun tapet, o sa colorez toti peretii din dormitoare, la fete ne gandeam la lavanda iar la noi inca nu ne-am hotarat, poate o nuanta d egalben, dar nu numai un perete, de jur imprejur iar tavanul ramane alb. Stiu ca moda o fi alta, dar moda trece si eu nu mai zugravesc atunci.
Vezi ca La Ikea sunt niste usi foarte frumoase cu modelul ala pe alb, iar mobila iti iese mult mai ieftin decat la Mobexpert.
Tot asa cu adevarat superba e bucataria Clivia de la Svea, am dat eu link-ul mai sus, alba cu blat si laterale fag, sau par.. dar daca zici ca nu-ti place lemnul....dar la Ikea ai de ales mai multe modele de blat dupa gust.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
dana d spune:
Ana-Maria, daca ai catalogul Ikea uite-te la pagina 178-179, asta e Lidingo alb, mie mi se pare superba cu blat de fag sau stejar, dar sunt si alte modele. daca nu ai catalogul il gasesti on-line. Astept impresii
Fetele mele
anamariame spune:
Dana, imi place foarte mult mobila de la Ikea, insa e destul de greu cu transportul pana in nordul tarii...Ma mai gandesc, poate gasesc o solutie, dar in primul rand merg la Ikea sa o vad. Apoi ma decid.Cat despre tapet si var colorat pe pereti, e clar ca nu avem gusturi comune, insa discutia noastra e totusi una constructiva (eu fac cele mai bune cumparaturi cand merg la shopping cu persoane cu care nu impart aceleasi gusturi). Oricum, culoarea lavandei imi place si mie.Daca in cautarile tale mai dai peste mobila de bucatarie alba, pune si aici un link cand ai timp. Acum am obsesia asta cu mobilarea bucatariei, dar aceleasi probleme le voi intampina si in restul casei, ca ce imi doresc eu pentru dormitor nu vad cum as putea gasi...dar le iau si eu pe rand.Toate bune,Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
anamaria spune:
hey!
ma bucur mult ca am dat peste acest subiect...
noi ne-am cumparat un apartament nou, trecem de la 3 camere la 2.
nu stiu daca pot spune ca am libertatea de a ma apuca de mari decoratiuni interioare, dar ceva-ceva tot vreau sa fac, sa fie si frumos, nu prea tipator, accesibil la pret samd.
ideea ca ca apartamentul este deja amenajat - dpdv al peretilor, gresie, parchet samd. fostii proprietari nu l-au eliberat inca, asa ca nu stiu daca il vom zugravi din nou sau nu, el asa arata foarte curat dar cand o sa scoata ei obilierul poate ca se vor vedea totusi urme pe pereti. ideea e ca acum peretii au o culoare care imi place, un fel de culoare untului, in toate camerele.
pe jos este parchet laminat, culoarea stejarului (cred).
bucataria este americana, adica e spart si e 'zona comuna' intre holul de la intrare, bucatarie si living (in living vom si dormi, eu si sotul meu, pe o canapea extensibila).
m-am tot fatait eu prin oras sa vad perdele, covoare, accesorii, si mi s-a cam pus 'pata' pe culoarea TERRA.
imi place enorm, as vrea sa iau un covor in sufragerie - cochetez cu ideea sa fie din acelea inalte, din lana sau din piele; ma intreb insa cum se comporta la curatat?! nu se imbiba prea rau de praf?
acuma care ar fi intrebarea... nu stiu daca fac bine sa aleg culorile asa cum m-am gandit eu?!
pt sufragerie am deja biblioteca pt sufragerie, in combinatie stejar/ lemm negru, cu 2 vitrine cu geam fumuriu - e un model mai vechi mobexpert, de acum vreo 10 ani. canapeaua extensibila are tapiterie intr-o combinatie de terra, maro, portocaliu (desene- pete geometrice).
fotoliile nu sunt set cu canapeaua, dar ma gandesc sa gasesc ceva material sa le fac cuverturi terra/ portocalii - totusi nu as vrea sa devina prea 'colorat' livingul, sa nu fie incarcat...
in plus, vreau sa cumpar covorul si perdea (din voal), plus draperii.
in concluzie, intrebarea mea este ce idei de culori imi recomandati - atat pt cuverturi, cat si pentru covor si perdea/ draperii; galeria poate sa fie de ex din fier forjat? (am vazut pe la bricostore ceva ce mi-ar place).
deocamdata ma opresc aici, am sa pun si alte intrebari, aproape sigur, pt camera copiilor, dar fiecare la timpul sau!
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
dana d spune:
Ana-Maria, de ce zici ca nu avem gusturi comune? Am spus ca imi place si tapetul si zugraveala... poate as pune tapet in dormitoare dar apartamentul mi-l da la cheie si nu cred ca accepta sa puna ei tapet, dar un pigment acolo in galeata de vopsea or putea sa bage.
De la Ikea poti sa cari mobila si cu o dacie papuc, sunt impachetate doar ca placi, incap si intr-un portbagaj de break dar depinde cat de mare iti trebuie mobila. Cred ca piesa cea mai mare e blatul.
Da, si eu vreau sa mai discutam, nu avem decat de castigat impartasindu-ne cunostintele.
Eu am cumparat dormitorul nostru de la Neoset, e cam simplu dar de calitate, si camera fetelor am proiectat-o tot la ei, o s-o comandam cand se apropie mutarea. Acum cand am vazut preturile la bucatarii, pot sa spun ca Neoset nu e asa de scum... nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa spun asta!
Fetele mele
anamariame spune:
Da, poate e cam mult spus ca nu avem gusturi comune, Dana. Ar trebui sa invat din experienta ta si sa pun pe acelasi plan practicul cu esteticul. Ma refer aici la tapet, care din ce zici tu deduc ca poate fi pretentios. Cand am zis ca nu coincid gusturile, m-am gandit doar la faptul ca eu am intentii ceva mai indraznete (nu neaparat mai frumoase), optand pentru un singur perete puternic colorat si restul neutri, si am de gand sa fac si tavanul colorat. Aceeasi problema cu apartamentul preluat la cheie o am si eu, sigur nu o sa fie de acord sa puna ei tapet, am discutat despre varul colorat (ei intentionau sa lase intreg apartamentul in alb) si au strambat oarecum din nas.Cat despre preturile la mobila...nici nu vreau sa ma gandesc cat ajunge sa mobilezi un apartament, fie el si de doua camere. O sa le luam si noi pe rand, mai intai strictul necesar...Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
dana d spune:
Tapetul poate fi mult mai durabil decat vopseaua lavabila pentru ca se spala (cel plastifiat) dar etanseaza si mai tare camera. daca ai termopan trebuie sa ai mare grija, in primul rand sa ai peretii exteriori izolati termic de preferinta pe exterior. In al doilea rand sa nu gatesti cu usa deschisa la bucatarie sau sa nu usuci rufe pe calorifer. Eu obisnuesc sa usuc rufe pe calorifer dar in dormitorul cu tapet plastifiat nu prea am bagat igrasia probabil pt ca tapetul a fost de calitate si bine lipit. Zic ca nu "prea" am bagat-o pentru ca putina negreala am si acolo in colturile mai neaerisite, de ex. unde vine o mobila foarte aproape de peretele exterior.
Foarte bine ca ai gusturi indraznete, si mie mi-ar placea sa fiu mai indrazneata dar nu sunt, cred ca e si o diferenta de varsta dar oricum de felul meu niciodata nu am fost in pas cu moda ci cu un pas in urma.
La noi nu au facut nici o mutra sa ne vopseasca peretii colorat, inca nu stiu cat ne va lua in plus la pret si daca ne va lua, sper sa nu ma lase cu gura cascata cand ne vor da factura. Noi am mai facut si un perete in plus, mai exact un parapet de balcon pt ca ap. nostru nu avea balcoane, ne-am facut noi. Am emotii pt cat ne vor cere pt ala.
Despre vopsea am inteles ca chiar ei au o paleta de culori din care sa alegem si o sa vad eu atunci ce posibilitati de combinatii imi ofera, adica daca sunt in stare sa faca un perete o culoare, altul o alta culoare...
Mobila poate fi si foarte ieftina, depinde de pretentii si posibilitati. Eu sunt de principiu ca mai bine facem un efort sa luam ceva mai de calitate daca e vorba de un obiect de folosinta indelungata, intelegi motivele. Am si norocul ca si sotul e de aceeasi parere cu privire la obiectele mari, importante, dar cu cele mai mici e mai.... econom.
Fetele mele
carmenf spune:
BUNA,am nevoie si eu de ajutorul vostru.Copilasul meu are 12 ani si practica karatele.Are multe medalii si diplome si vreau sa-i amenajez un colt cu ele .Daca poate sa-mi dea cineva cateva sugestii sau stie cineva imagini cu asemena coltisoare .Camera este aranjata cu mobila din pal albastru cu portocaliu .Astept ideile voastre .Multumesc.
anamariame spune:
M-ai pus pe ganduri si cu tapetul, Dana. Nu vreau sa optez pentru el dintr-un motiv pur estetic si sa am apoi probleme, incerc sa gasesc o cale de mijloc. Din cate stiu eu, peretii sunt izolati pe exterior, insa voi mai studia problema. E super ca ati putut construi peretele de care zici, eu as fi renuntat la unul, insa nu au fost de acord. Ei vor sa termine totul cat mai repede, si le este greu sa se adapteze preferintelor fiecraui proprietar. Cat despre gusturi indraznete, sunt eu curajoasa acum, insa imi cam tremura genunchii cand ma gandesc la ce va iesi, ma tem sa nu fie un dezastru :) Am 27 ani, si sa stii ca de felul meu sunt destul de conservatoare, iar in pas cu moda nu am fost niciodata. Dar asta e primul nostru apartament si ca orice prim lucru, imi pun sperante ca va iesi extraordinar, si ma gandesc la cele mai indraznete si inedite idei.Carmen, mi se pare super ideea cu amenajarea unui colt cu medaliile baietelului tau. Ceva asemanator vreau sa fac si eu, adica un perete personalizat, pe care vreau sa pun rame foto cu noi din vacantele in care am fost. Nu am cine stie ce sfaturi sa iti dau, dar ma gandesc ca ai putea decora un perete cu medaliile si diplomele obtinute, printre care sa strecori si rame foto cu poze cu el de la evenimentele respective. Rame foto de diferite dimensiuni, eventual asortate cu mobila din camera. Sau ai putea decora chiar un clot, precum ai spus, si sa le asezi intr-un mod inedit, in diagonala sau romb, sau intr-o forma care sa simbolizeze ceva pt fiul tau...Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
dana d spune:
Ana-Maria, daca te muti intr-un bloc nou construit sigur e izolat in exterior cu polistiren, dar ar trebui sa fi si vazut cand il construiau, noi am urmarit toate etapele executiei, am fost pe la el mult mai des decat mai avansau ei cu ceva si am vazut si chiar masurat polistirenul, la noi e de 8.
Daca nu ati vazut cum izoleaza si cu ce, trebuie sa scrie in contractul de construire, acolo scrie tot despre constructie, despre proiect si materiale.
Asa ca cred ca poti folosi linistita tapetul, eu am facut mucegai intr-un bloc vechi cu 4 etaje si cu multa verdeata la toate geamurile, parca stam in parc aici.
Din pacate unde ne mutam ne va bate soarele pe peretii exteriori si pe geamuri fara nici o piedica. Si asta conteaza la igrasie.
Fetele mele