job decorator

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns almo spune:

am scris mai sus "cand am vopsit peretele albastru" am vrut sa scriu"verde" scuze

eu as vrea ceva modern, nu f incarcat, sufrageria e mica...

Moni

Album
http://picasaweb.google.com/adrian.alb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

ma bag si eu aici,nu ca m-as pricepe,ci pt. ca-mi place:-)

almo-mie indigoul imi place tare mult si cred ca merge ori cu bej ,ori cu alb curat(ori cu cremul de la covor:-).poti sa zugravesti peretii intr-un bej satinat(ori crem foarte fad)-eu i-as vopsi pe toti,nu doar pe cel din spatele canapelei.perdeaua evident aceeasi culoare,poate o tenta mai inchisa.obtii o camera f. calda si poti sa folosesti mici obiecte de decor vintage.sau poti sa vopsesti peretele in alb la fel ca ceilalti si pui stropi de culoare cu pernutele decorative alb-indigo si rosu aprins(una singura).masutele de sticla daca ti se par prea reci le poti incalzi cu o fata de masa mica,de centru,satinata,cu franjuri sau fara,in mijlocul mesei un bol cu pietricele colorate(indigo,bleu,bleumarin,bej) sau un bol cu petale de trandafiri rosii(asta daca ai ales varianta de perete alb si pernuta decorativa rosie ).daca zugravesti peretii in bej,covorul va fi tot bej dar cu 2-3 nuante mai inchise(depinde si de podea).

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

quote:
Originally posted by almo

rory ma bucur f mult ca existi si ca esti asa draguta sa ne dai sfaturi. Am si eu nevoie de sfatul tau.
In sufragerie am canapele piele albastru inchis (indigo) iar zugraveala, peretele din spatele canaplei mari care are si geam pr e zugravit verde, iar restul peretilor sunt albi. Covorul e bleumarin cu bordura crem, masute de sticla. Te rog sa-mi sugerezi ce ar trebui sa schimb in sufragerie, ca mi se pare camera asa de rece. Sunt dispusa sa schimb orice de la zugraveala, covor, masute...mai putin canapelele. As dori sa cumpar si o peredea pe peretele din spatele canapelei. Ce culoare sugerezi?
Daca ma gandesc sa iau ceva piese de mobilier, ce fel (sticla, lemn) si ce nunata sa fie?
multumesc anticipat

Album

draga mea Almo, in primul rand imi cer mii de scuze ca nu ti-am raspuns mai repede dar am lucrat intens la un proiect si cand zic intens inseamna 10-13 ore pe zi, numai cu pauza de wc...deci nu am avut timp de net. Hai sa iti zic parerea mea. Deci, avem canapele indigo. Nu vad unde ai zis despre culoarea podelei, care sper ca e deschisa, sa putem echilibra decorul. Inteleg ca tu vrei sa mai "incalzesti" putin atmosfera., Deoarace avem doua culori deja, si ambele reci, trebuie sa alegem o a treia care sa fie complementara cu acestea si in acelasi timp sa se potriveasca, sa fie din aceeasi familie. Atunci alegem galbenul ala al maturii de paie, stii? Sau un portocaliu dar exact culoarea portocalei. Intreba cineva mai sus ce avem cu portocaliul. Nu cred ca exista o culoare mai sugestiva decat aceasta si mai calda, care sa se si potriveasca cu restul culorilor, sa nu fie nici obositoare, nici stridenta. Aceasta culoare are capacitatea de a evidentia culorile de langa ea, de a le pune in valoare. Deci, Almo, vopsesti peretii in galben sau portocaliu si adaugi elemente de accesoriu indigo. Adica corpurile de iluminat, vaze, tablouri, perdeaua...mai alez veiozele, lampadarele, dau o lumina tare placuta si intima cand sunt inchise la culoare. Perdeaua e cea care "inchide" camera, deci o alegi pe un indigo o nuanta mai deschisa decat canapeaua, si obligatoriu subtire, transparenta ca o foita de tigara, stii ce vreau sa spun. Ah, fetelor, ce rau imi pare ca nu pot merge cu voi cand faceti cumparaturile astea pentru casa! ar fi ideal sa mearga cu voi un decorator, care sa aiba ochiul format, sa aleaga corect. E, asta e , ce sa facem!!!

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Mergi la inceput

multumesc mult Ortansa si rory pt timpul acordat sa ma sfatuiti. sunteti niste dragute amandoua.
rory nu e nici o problema ca nu ai scris mai repede ca nici la mine nu e o graba. aici e f f frig si nu am pot sa zugravesc decat putin mai la primavara. mi-a placut f mult ce mi-ai sugerat si sa stii ca daca inchid ochii imi imaginez ca ar arata f f bine. perdeaua ingigo mai deschis pe un galben sau portocaliu, ar arata excelent. o si eu regret ca nu stam mai aproape sa am cu cine merge la cumparaturi. imi place teribil sa merg la cumparaturi dar doar pt toale. acolo ma pricep f bine si chiar pot sa sfatueies la randul meu :). dar pt casa... ce sa spun, chiar daca vad ceva si imi place nu vad unde as ptuea sa le pun si tot timpul imi zic ca la asta o sa ma gandesc altadata. cred ca nu-mi place sa cumpar lucruri in casa ca nu stiu ce sa cumpar.
ca sa nu spun ca pana acum nu am gasit un magazin de perdele ca lumea in Toronto. ma refer la un magazin in care sa gasesti expuse modele de perdele si culori aranjate pe geamuri "fake" sa poti sa-ti faci o idee cum ar arata. magazinele pe care le-am gasit pana acum sunt de plans.
am fost sa cumpar o perdea pt dormitorul mare care in final, pe perete nu arata nici cum. a sa nu va spun ca si dormitorul l-am nenorocit cu ideile mele.
initial dormitorul a fost albastru deschis, asa era cand am cumparat casa. am cumparat un pat de piele negru si am vopsit toti peretii rosii. of doamne nu stiu ce a fost in capul meu. macar daca vopseam numai un perete. nu arata rau dar nici cum as fi sperat ca o sa-mi placa. in fine am mai cumparat un dulap, mare cat peretele, pe unul din pereti, de la IKEA, asta ca aveam nevoie de spatiu pt haine. e un dulap cu usi mate glisante. pe peretele cu geamul am cumparat o peredea culoarea untului iar pe pat am pus asternuturi rosii cu imprimeuri portocalii, rosu, galben, visina... dar am sa fac poze sa va arat ce a iesit. cert e ca cred ca si aici e nevoie de ceva schimbari.
era sa uit. da rory culoarea parchetului e mai deschisa dar nu f deschisa.
si vin curand cu poze.

Album

Mergi la inceput

Almo, ma bucur mult ca sfaturile mele chiar iti sunt de folos. Asta imi doresc, cat mai multi oameni sa beneficieze de un sfat profesionist si sa nu mai vad case in care nu te simti bine din cauza decorului, atmosferei...sunt multi care cdre ca se pricep la decoratiuni, asa cum zicea un guru al decoratorilor, cum se pricepe toata lumea la fotbal. numai ca fata in fata cu realitatea te lovesti de multe probleme tehnice, chiar, pe care daca nu esti de meserie, nu stii sa le rezolvi favorabil. Anyway, inteleg ca si la dormitor vrei sa schimbi ceva? ai pat negru din piele? Poti sa creezi aici un decor zen, tot e camera unde te relaxezi. Zi-mi daca vrei sa iti dau ceva sugestii. Sau, si mai bine, pune niste poze sa vedem despre ce e vorba. Asa vad si cum vine lumina, si forma camerei, unde ai geamul. Pot sa iti fac si o imagine 3d, daca vrei. Te pup, succes in toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Rory, ce bine ca existi!
Uite, eu sunt in curs de amenajarea interioarelor la casa pe care o visez de mult timp, si inca nu am cumparat nimica pentru living si pentru bucatarie.
As vrea sa folosesc asa: pentru living, tonuri de mustar, galbuiuri, si pentru bucatarie la fel unde mobila va fi cires cu tropica vanilie.
Am vazut un parchet laminat super la Ambient, cu model de bambus, este destul de deschis la culoare, dar sincer mi-a ramas gandul la el pentru living. De asemenea tot pentru living am niste perdele mustar-auriu pe care as vrea sa le folosesc pentru ca imi plac f mult.
Intrebarea pentru living este: ce culoare sa fac peretii, ce culoare mobila, ce culoare canapeaua (am vazut un mustar super la Elvila), ce culoare perdeaua?
Intrebarea pentru bucatarie: ce culoare sa pun la parchet si ce culoare peretii? (gresie si faianta vor fi doar in dreptul mobilei)
Tin sa precizez ca nu-mi plac culorile tari, stridente, ci mai degraba pastelate.
Multumesc tare mult pentru un eventual raspuns!!!

Mergi la inceput

Chris,
inteleg ca la bucatarie ai mobila cires cu vanilie. Pai, peretii sa fie culoarea vaniliei, iar parchetul un stejar ceva. Nu stiu ce culoare e bambusul ala pe care l-ai vazut. Oricum, pentru a aduce un pic de viata si veselie in bucatarie ia-ti accesorii rosii : oale, farfurii, lustra, aplice, perdelute rosu cu vanilie. Asta pentru ca desi ai zis ca iti plac culorile pastelate ele merg foarte bine pe pereti si podele- deci, suprafetele mari ale casei- dar, daca le folosesti peste tot obtii un decor prea fad, tern, care nu spune nimic. Pentru living inteleg ca ai perdelele mustar, si pleci de la culoarea asta. hai sa punem pe pereti un culoarea untului si mobila wenge. Merge foarte bine, mai ales daca parchetul e deschis la culoare. Canapeaua poate fi verde crud sau wenge, depinde ce vrei sa obtii. Daca vrei ceva classy alege wenge. Daca vrei ceva fresh, tineresc, alege vredele crud. Daca alegi o canapea mustar, trebuie sa alegi altceva pentru pereti. De exemplu un galben viu, cum e lamaia. Iar accesoriile depind de canape si de restul mobilei. spune-mi la ce te-ai hotarat si iti mai spun despre covor, corpuri de iluminat, etc. Succes!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rory76

Chris,
inteleg ca la bucatarie ai mobila cires cu vanilie. Pai, peretii sa fie culoarea vaniliei, iar parchetul un stejar ceva. Nu stiu ce culoare e bambusul ala pe care l-ai vazut. Oricum, pentru a aduce un pic de viata si veselie in bucatarie ia-ti accesorii rosii : oale, farfurii, lustra, aplice, perdelute rosu cu vanilie. Asta pentru ca desi ai zis ca iti plac culorile pastelate ele merg foarte bine pe pereti si podele- deci, suprafetele mari ale casei- dar, daca le folosesti peste tot obtii un decor prea fad, tern, care nu spune nimic. Pentru living inteleg ca ai perdelele mustar, si pleci de la culoarea asta. hai sa punem pe pereti un culoarea untului si mobila wenge. Merge foarte bine, mai ales daca parchetul e deschis la culoare. Canapeaua poate fi verde crud sau wenge, depinde ce vrei sa obtii. Daca vrei ceva classy alege wenge. Daca vrei ceva fresh, tineresc, alege vredele crud. Daca alegi o canapea mustar, trebuie sa alegi altceva pentru pereti. De exemplu un galben viu, cum e lamaia. Iar accesoriile depind de canape si de restul mobilei. spune-mi la ce te-ai hotarat si iti mai spun despre covor, corpuri de iluminat, etc. Succes!

Uau, total m-ai dat peste cap
Merci mult mult de raspuns, o sa incerc sa-ti urmez sfaturile, desi vesela pentru bucatarie nu o pot schimba acuma din lipsa de ... fonduri, si am deja un set superb de farfurii albe cu floarea soarelui la care nu as vrea sa renunt, mi l-am doprit mult atunci cand l-am cumparat - da stateam in alta parte.
Bambusul este o culoare foarte deschisa, gen fag.

Mergi la inceput

A, si am uitat sa-ti spun: imi place la nebunie ideea cu culoarea untului in living si mobila wenge, desi va fi greu de intretinut deoarece stau intr-o zona cu mult praf.
De asemenea, ideea de rosu in bucatarie si accente rosii imi place la maxim, abia astept sa dau o tura prin magazine...
Am uitat sa intreb de masa din bucatarie, pe care vreau sa o fac mare, de 8 persoane, deoarece prietenii nostri mai mult acolo se posteaza, si de asemenea o sa pun si o canapeluta in bucatarie.
Eu ma gandeam sa fac masa culoarea vaniliei si scaunele pe maro, ca sa mearga cu mobila.
Gasisem niste scaune superbe rosii, si orange, la Staer - numa la ele visam, si mi-a parut enorm de rau ca nu au maro sau galbui, ce zici, merge sa pun scaune rosii si masa vanilie daca pun si perdelute cu rosu si alte accesorii?
alta problema ar fi ca nu gasesc blat vanilie pentru masa, si cei care imi fac mobila au zis ca nu merge sa pun pal la masa, ca blatul e mult mai rezistent...Ce sa fac?
Esti o super draguta ca raspunzi, si iti multumesc din suflet ca ne ajuti sa avem niste case in care sa ne simtim "acasa".

Mergi la inceput

in sfarsit apar si eu cu pozele
sper sa va ajute sa va faceti o idee

pozele cu livingu'
http://picasaweb.google.com/nicole.poze/Temporar?authkey=aFuFf0AbNt4

la mesele de sticla am renunta ca fetita mea nu de mult a invatat sa umble si erau periculoase pt ea. am mai tinut doar una intr-un colt. oriucum m-am cam saturat de ele. dupa cum se vede peretele din fata e mare si gol. trebuie sa pun ceva. initial am zis un tv LSD pe perete dar sincer nu prea imi place ideea asa mult. as prefera un tablou mare si ceva corpuri sa ascund gurile alea de aerisire si prizele care arata urat.

Album

Mergi la inceput