Impartire bunuri divort

Impartire bunuri divort | Autor: viorel2rusu

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
In curand vom divorta prin procedura simpla de divort, cu acordul partilor, si as dori sa stiu daca apartamentul cumparat in timpul casniciei se poate vinde si dupa divort si imparti egal banii. De asemenea, trebuie declarat ca si bunuri comune, trebuies facute acte in momentul divortului pentru impartirea lor dupa divort?

Multumesc,

Viorel Rusu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Pentru impartirea bunurilor puteti deschide oricand proces de partaj, daca nu va intelegeti pe cale amiabila. Divortul, ca proces de desfacere a casatoriei, nu are nimic de-a face cu impartirea de bunuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sali spune:

Daca vreti, o data cu divortul , puteti solutiona si partajul.
Doar daca vreti, nu este obligatoriu, insa multi prefera sa faca astfel pt a evita , dupa terminarea divortlui, inceperea unui nou proces, al partajului bunurilor comune.
Bunurile comune nu tr declarate la divort, asa cum ti-am zis, daca optezi pt un proces separat de partaj.
Pe de alta parte, daca va intelegeti , sigur ca puteti vinde si imparti banii, fara a mai fi nevoie de nici un partaj.
Asadar, la divort se hotaraste desfacerea casatoriei,din culpa comuna sau doar a unuia dintre soti, numele purtat de sotie dupa divort, incredintarea copilului minor(daca este cazul)si pensi apt intretinerea acestuia.
La partaj se stabileste impartirea bunurilor comune dobandite de soti in timpul casatoriei.

Din postarea ta inteleg ca nu aveti copii minori, altfel nu v-ar permite legea divortul prin acord, ar fi nevoie de martori, cel putin cate unul pt fiecare parte.
Iti doresc succes, un divort, oricat de amiabil ar fi, ramane oricum o experienta dureroasa, apoi neplacuta, apoi...o experienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Sugestia mea, cum zicea si sali, e sa cereti partajul in acelasi timp cu divortul. Cunosc un cuplu care a decis, de comun acord, ce si cum sa imparta, insa dupa divort brusc s-au schimbat lucrurile si nu s-au inteles. A urmat un alt proces, lung, costisitor, care ar mai fi durat mult si bine daca pana la urma nu se decideau totusi sa nu mai arunce banii pe geam si sa-si imaprta bunurile pe cale amiabila.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Imparteala bunurilor in acelasi proces de divort, are un mare avantaj: nu se plateste taxa de timbru. Se numeste tranzactie si este mentionata in incheierea actului.
Este folosita de persoanele care se inteleg asupra bunurilor, judecatorul doar ia act de acest lucru. Totusi, nu se impart in acest fel lingurile si farfuriile, ci in special imobilele si, eventual, masinile.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput