micsorare concediu de crestere copil

micsorare concediu de crestere copil | Autor: carmen76

Link direct la acest mesaj

voi ati auzit despre acest proiect? oare chiar vor aproba asa ceva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen76 spune:

"Doar un an pentru cre#351;terea copilului Mamele vor sta mai pu#355;in acas#259; s#259;-#351;i creasc#259; copiii. #350;i asta pentru c#259; autorit#259;#355;ile au de gând ca, din 2008, s#259; reduc#259; perioada concediului de maternitate. Dac#259; în prezent acestea au dreptul s#259; stea acas#259; doi ani, începând de anul viitor concediul pentru cre#351;terea micu#355;ilor va fi de doar un an.

Potrivit secretarului de stat din cadrul Ministerului Muncii, Theodora Bertzi, aceast#259; m#259;sur#259; ar putea fi luat#259; pentru ca mamele s#259; se întoarc#259; mai devreme la serviciu.

“Majoritatea prefer#259; s#259; stea acas#259; pân#259; când li se termin#259; perioada de concediu conferit#259; de lege, adic#259; doi ani. Ceea ce nu este deloc bine. În primul rând pentru ele, întrucât se deprofesionalizeaz#259;. Multe dintre mame constat#259; c#259; dup#259; aceast#259; perioad#259; nu mai fac fa#355;#259; cerin#355;elor impuse. Mai mult, suntem singurul stat din UE care le permite femeilor s#259; nu munceasc#259; atâta timp. Ne gândim ca acest concediu s#259; nu fie mai lung de un an”, a declarat demnitarul pentru Click!.

Totodat#259;, aceasta ne-a dezv#259;luit c#259; #351;i modul de acordare a indemniza#355;iei pentru cre#351;terea copilului ar putea suporta modific#259;ri. ”Femeile care au un salariu mai mare de 600 lei sunt dezavantajate. Astfel c#259; le vom da posibilitatea mamelor s#259; aleag#259;: fie 600 lei pentru cele cu salarii mici #351;i foarte mici, fie 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, a#351;a cum a propus Lavinia #350;andru. Deocamdat#259;, analiz#259;m impactul pe care aceast#259; m#259;sur#259; l-ar putea avea asupra bugetului”, a explicat Theodora Bertzi.

"Dup#259; o lun#259;, m-am întors la serviciu"

Creatoarea de mod#259; Romani#355;a Iovan este de acord cu reducerea concediului de maternitate. Ea este de p#259;rere c#259; femeile pierd foarte mult atunci când iau decizia s#259; stea acas#259; 2 ani. “Pierd 2 ani de activitate, se rup de realitate. La o lun#259; de la na#351;tere m-am întors la serviciu”, m#259;rturise#351;te Romani#355;a.

"Nu este o m#259;sur#259; bun#259;"

“Nu mi se pare o m#259;sur#259; foarte bun#259;. Pentru c#259; nu este u#351;or s#259; te dezlipe#351;ti de copilul t#259;u care are atâta nevoie de tine. Este adev#259;rat c#259; eu m#259; voi întoarce la serviciu atunci când feti#355;a mea va împlini 4 luni, dar la mine este un caz special. Lucrez într-un domeniu în care nu po#355;i lipsi foarte mult. Dar în situa#355;ia mea se afl#259; foarte pu#355;ine femei”, ne-a declarat vedeta B1TV, Livia Dil#259;.

"E nevoie s#259; stai cât mai mult cu copilul"

Cu toate c#259; nu beneficiaz#259; de concediul de maternitate, întrucât nu are carte de munc#259;, Rocsana Marcu este împotriva deciziei pe care guvernan#355;ii doresc s#259; o adopte de anul viitor. “E nevoie s#259; stai cât mai mult cu copilul acas#259;. Mayra are aproape dou#259; luni, dar nu m#259; dezlipesc de lâng#259; ea”, ne-a spus tân#259;ra actri#355;#259;.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

am cautat dar nu am gasit nimic pe net despre aceasta problema.
since sper sa nu fie adevarat si daca se intentioneaza sa n se aprobe.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

si eu sper sa nu se aprobe....niciodata.
sunt insarcinata cu al doilea bebe si imi doresc sa fiu alaturi de el 2 ani.
cu primul copil nu am stat decit pana la varsta de 1 an si 4 luni si ....am regretat
mai bine ar aproba proiectul de lege in care poti sta 3 ani acasa(intre 2 si 3 ani avand o indemnizatie mai mica ) pt. ca sunt parinti care nu au o situatie materiala extraordinara pt. a da copilul la o gradi particulara la 2 ani si nu au nici bunici la care sa apeleze. la gradi de stat nu primesc copii sub 3 ani, deci....
si afirmatia " in 2 ani femeile care stau acasa se deprofesionalizeaza" mi se pare deplasata. poti sa te deprofesionalizezi si intr-un singur an, nu? depinde si de serviciu!!!
mamicile care aleg sa se intoarca mai devreme la serviciu o fac din anumite considerente(financiare de cele mai multe ori), dar nu mi se pare corect sa fie toate obligate sa faca acelasi lucru.
eu am salariul mai mare de 8 milioane si totusi prefer sa stau cu puiul meu 2 ani acasa. sacrific cateva milioane, dar castig mult mai mult oferindu-i dragostea mea clipa de clipa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

unde ai gasit aceasta informatie?

si eu sunt de parere ca oricat ai castiga nimic nici un ban nu poate inlocui anii pe care ii petreci alaturi de bebe.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

Mergi la inceput

am auzit initial de acest lucru la emisiunea Carcotasilor, mai apoi s-a scris si in ziar.
http://www.click.ro/actualitate/doar-un-an-pentru-cresterea-copilului
deocamdata este proiect, dar pe mine ma ingrozeste ca s-ar putea sa-l aprobe de la 01.01.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

mda... a plecat madam bertzi de la oficiul roman pentru adoptii, s'a plictisit sa le streseze doar pe mamele adoptive, si s'a gandit sa isi bata joc de toate mamele...
bravo
doamne ce'mi place cand hotarasc altii ce'i mai bine pentru mine...

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput

pe mine ma uimeste logica acestei " doamne Bertzi", cum ca ne deprofesionalizam in 2 ani de crestere copil. parca intr-un an nu ne-am deprofesionaliza!!!!
dar pana la urma de ce nu ne lasa sa decidem singure lucrul asta. cred ca depinde si de locul de munca pe care il ai. de ex. eu sunt la secretariat-receptie. pai, despre ce deprofesionalizare poate fi vorba la mine? ca doar nu o uit cum se raspunde la telefon, cum se triaza corespondenta si cum se dau intrari pe documente!!!
iar tanti Romanita chiar m-a dat pe spate cu afirmatia ei cum ca a stat doar o luna cu bebe!!!!!!!!!!!!oare e posibil asa ceva?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

mi'or trecut putin nervii initiali, asa ca revin
eu am copil adoptat. norocul a fost ca avea sub un an. dar urmeaza sa mai adopt unul. daca va avea peste un an, inseamna ca nu pot sta legal acasa deloc cu copilul, daca se da minunata asta de lege.
tot ilustra madam bertzi propusese acu ceva vreme "concediul de ingrijire a copilului adoptat" , cu durata de 6 luni, cu aceleasi drepturi ca si CIC, dar indiferent de varsta copilului. dar normal ca nu s'a concretizat nimic...
uite asa incurajeaza ei adoptia si natalitatea in general...

S-au dus ai mei prieteni, s-a dus si acea clipa,
Mai zboara fiecare batand dintr-o aripa...

Mergi la inceput