Creditul la banca

Creditul la banca | Autor: A.C

Link direct la acest mesaj

Fetelor,aveti idee cam ce credit iti ofera o banca pt.achizitionarea unui apart.?Mentionez ca l-as vrea pe o perioada de 25-30 de ani (am 27 de ani)iar salariile noastre sunt:eu am 10mil.lei (sunt prof.titular),iar sotul are o firma (asociatie familiara),are un venit de 15 mil.lei si plateste atributiile la stat.Deci...se ia in calcul si venitul lui.Avem si un copil.
S-a confruntat cineva cu asa ceva?Daca aveti informatii,poate ma ajutati si pe mine.Sunt curioasa cam ce credit ne-ar da banca.
Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Din cate stiu eu, rata maxima totala a familiei nu poate depasi 30% din veniturile nete. Uita-te la fluturasii vostri de salariu, aduna netul tau si venitul net al sotului si vezi cam cat vine 30%. Daca mai aveti si alte credite, toate ratele adunate nu pot depsi 30% din net. Acuma, daca are AF, e mai greu de spus ce net are, dar cred ca banca iti va cere ultima declaratie anuala de venit depusa pentru AF. Unele banci iti mai cer ultimele facturi la gaze, electricitate, chitante de intretinere, ca sa-si dea seama cat iti mai ramane disponibil.

Eu as merge la mai multe banci si le-as cere sa-mi faca o simulare de credit. La credit ipotecar iti dau o suma mai mare, dar nasol e ca cer avans.

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

A.c. tu trebuie sa mergi la mai multe banci si sa ceri sa ti se faca calculatii pentru astfel de credite. Sumele care le poti imprumuta pot fi foarte diferite de la o banca la alta, in functie de gradul de indatorare pe care fiecare banca il are aprobat si in functie de situatia voastra specifica. O idee buna ar fi sa intri intai pe site-urile bancior, sa-ti faci singura calculatia pe calculatoarele lor pentru credite si sa mergi numai la acele banci care crezi tu ca pot sa-ti ofere o suma mai mare. Trebuie sa ai insa si niste bani pusi deoparte, fiindca de obicei este vorba si de un avans si de taxe care se platesc inainte de acordarea creditului si de bani pentru cheltuieli notariale, sau evaluare.Dar, repet, fiecare banca are alte reguli si sunt diferente notabile din punctul asta de vedere.
Mult succes!

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Multumesc mult pt.informatii.Eu deocamdata sunt inca in cresterea copilului si vroiam doar asa,orientativ,sa vad in ce ape ma scald.La anul cand voi incepe serviciul,voi vedea exact cum sta treaba.Am vrut sa calculez dar imi cerea suma salariilor pe ultimele 3 luni.

Mergi la inceput