Contractul de comodat

Contractul de comodat | Autor: LauraNicole

Link direct la acest mesaj

Buna seara!Inainte sa ne mutam in acest apartament am semnat un contract de comodat pentru o durata de 2 ani (expira anul viitor in iulie),propietarul apartamentului asigurandu-neca nu vinde apartamentul dar....de doua saptamani ne-a anuntat ca vrea sa vanda atat apartamentul acesta cat si in cel care locuieste dumnealui pentru a se retrage in orasul de bastina si deja ne tot aduce clienti cand ne e lumea mai draga.Nu avem nici o restanta,ne-am respectat partea noastra de contract si as dori sa stiu daca,in caz ca nu gasim prea curand un alt apartament sa-l inchiriem,are dreptul sa ne dea afara inainte de expirarea contractului?
Repet,cand ne-am mutat aici ni s-a spus ca vom sta mai mult de doi ani pentru ca nu are de gand sa vanda si contractul a fost facut pentru doi ani cu posibilitate de prelungire pe 5 ani.
Va multumesc anticipat!

.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down
Yeah nothing can change what you mean to me
There's alot that I could say but just hold me now
Brian Adams-Heaven

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de LauraNicole

Buna seara!Inainte sa ne mutam in acest apartament am semnat un contract de comodat pentru o durata de 2 ani (expira anul viitor in iulie),propietarul apartamentului asigurandu-neca nu vinde apartamentul dar....de doua saptamani ne-a anuntat ca vrea sa vanda atat apartamentul acesta cat si in cel care locuieste dumnealui pentru a se retrage in orasul de bastina si deja ne tot aduce clienti cand ne e lumea mai draga.Nu avem nici o restanta,ne-am respectat partea noastra de contract si as dori sa stiu daca,in caz ca nu gasim prea curand un alt apartament sa-l inchiriem,are dreptul sa ne dea afara inainte de expirarea contractului?
Repet,cand ne-am mutat aici ni s-a spus ca vom sta mai mult de doi ani pentru ca nu are de gand sa vanda si contractul a fost facut pentru doi ani cu posibilitate de prelungire pe 5 ani.
Va multumesc anticipat!

Brian Adams-Heaven

Sa va dea afara are voie clar.
Vezi insa ce clauza de reziliere ai (cu cat timp inainte trebuie sa te anunte - de regula e 30 de zile).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Multumesc pentru raspuns,Lona!
Scrie asa:

"Partile pot denunta unilateral contractul de imprumut de folosinta cu conditia de a anunta in scris cealalta parte cu cel putin 30 de zile inainte...."
Si mai scrie:

"Eu.....,imprumut apartamentul meu,propietatea mea......pe perioada 15.07.2006-15.07.2008,cu posibilitate de prelungire pana in 15.07.2011."
"Noi,partile,evaluam folosinta apartamentului,pentru perioada de mai sus,in vederea stabilirii taxelor notariale ,la suma de 500ron,lunar..."

Brian Adams-Heaven

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by LauraNicole

Multumesc pentru raspuns,Lona!
Scrie asa:

"Partile pot denunta unilateral contractul de imprumut de folosinta cu conditia de a anunta in scris cealalta parte cu cel putin 30 de zile inainte...."
Si mai scrie:

"Eu.....,imprumut apartamentul meu,propietatea mea......pe perioada 15.07.2006-15.07.2008,cu posibilitate de prelungire pana in 15.07.2011."
"Noi,partile,evaluam folosinta apartamentului,pentru perioada de mai sus,in vederea stabilirii taxelor notariale ,la suma de 500ron,lunar..."

Brian Adams-Heaven

In fine, ar trebui sa te anunte in scris...
Dar asta nu te ajuta la mare lucru, contractul se poate rezilia unilateral oricand. Si probabil ca poate face dovada clara ca te-a anuntat, intr-un fel sau altul.
Clauza asta nu ti-ar folosi decat pentru eventuale daune pe care i le-ai cere pentru alea 30 de zile, dar nu cred ca nu mai ai timp sa mergi in instanta.
Deci, sfatul meu este sa-ti cauti casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Multumesc,Lona!Noi deja cautam de cand ne-am trezit cu anuntul lui dar voiam sa stiu cat timp mai avem in caz ca nu gasim prea curand.

Brian Adams-Heaven

Mergi la inceput