Situatie.... inainte de divort
Saptamana viitoare urmeaza sa ma intalnesc cu avocatul pentru a deschide actiunea de divort. Dupa cateva episoade de violenta domestica, ultimul consumandu-se in 1 nov (pt. care am si certificat medico-legal ) m-am hotarat, in sfarsit, sa pun punct. Atat de urat au degenerat lucrurile incat am chemat politia. Politistul de aici din sat ( pt. ca eu am dorit sa plec cu copiii in seara respectiva ) mi-a spus ca nu ma poate ajuta in niciun fel pentru ca daca sotul nu e de acord sa plec cu copiii, el nu poate interveni, cazul fiind de competenta judecatoriei. Ideea e urmatoarea - chiar asa sa fie, sa fiu nevoita sa locuiesc cu el sub acelasi acoperis pana la sentinta definitiva a divortului ? De mentionat ar fi ca nu am depus plangere la politie pt. ca am inteles ca i-ar face dosar penal si m-am gandit sa nu las lucrurile sa mearga atat de departe pt. ca e, totusi, tatal copiilor mei. Si totusi, cum s-ar putea rezolva chestia asta, daca eu intentez divortul sapt. viitoare, chiar nu exista nici o solutie pt. a pleca cu copiii de aici ?!( prin executor judecatoreasc ) Eu am locuinta mea proprie si am, de asemenea, si din ce sa ma intretin, pe mine si pe copii. Multumesc.
Mamica de nazdravan Rares si Mihnea
[url=http://www.flickr.com/photos/Giulia_20[/url]
Good things last forever.
Raspunsuri
Lona spune:
quote:
Initial creeata de pisimuky
Saptamana viitoare urmeaza sa ma intalnesc cu avocatul pentru a deschide actiunea de divort. Dupa cateva episoade de violenta domestica, ultimul consumandu-se in 1 nov (pt. care am si certificat medico-legal ) m-am hotarat, in sfarsit, sa pun punct. Atat de urat au degenerat lucrurile incat am chemat politia. Politistul de aici din sat ( pt. ca eu am dorit sa plec cu copiii in seara respectiva ) mi-a spus ca nu ma poate ajuta in niciun fel pentru ca daca sotul nu e de acord sa plec cu copiii, el nu poate interveni, cazul fiind de competenta judecatoriei. Ideea e urmatoarea - chiar asa sa fie, sa fiu nevoita sa locuiesc cu el sub acelasi acoperis pana la sentinta definitiva a divortului ? De mentionat ar fi ca nu am depus plangere la politie pt. ca am inteles ca i-ar face dosar penal si m-am gandit sa nu las lucrurile sa mearga atat de departe pt. ca e, totusi, tatal copiilor mei. Si totusi, cum s-ar putea rezolva chestia asta, daca eu intentez divortul sapt. viitoare, chiar nu exista nici o solutie pt. a pleca cu copiii de aici ?!( prin executor judecatoreasc ) Eu am locuinta mea proprie si am, de asemenea, si din ce sa ma intretin, pe mine si pe copii. Multumesc.
Plangerea la politie nu inseamna dosar penal obligatoriu.
Poti pleca oricand cu copiii, dar cum sa te-ar ajuta politia in acest sens?
Despre executor nu se pune problema, deocamdata nu ai ce executa.
Sfatul meu este urmatorul (probabil asa va propune si avocatul angajat):
Odata cu cererea de divort (in care presupun ca vei cere si incredintarea minorilor) depui si o cerere de ordonanata presedentiala de incredintare temporara a copiilor, pana la pronuntarea instantei. Se judeca imediat, trebuie sa faci dovada violentei (prin CML).
Aceasta masura te va proteja apoi, pana se clarifica legal lucrurile.
ligeea spune:
Normal ca nu esti obligata sa stai cu el in casa pana la definitivarea sentintei , dar el poate aduce acuze de genul,,parasire de domiciliu, eventual sa-ti inseceneze vre-o magarie
De asta e bine sa faci plangerea la politie ca sa poti sa-ti justifici gestul de a parsi domiciliul cu copiii
daca sotul nu e de acord , nu e si gata , nimeni nu te poate obliga sa stai intr-o atmosfera de violenta conjugala cu copiii , mai ales daca aui casa si cu ce sa-i intretii
La un proces de divort e bine sa fii atenbta la amnunte - de genul cand vii acasa,cu cine lasi copii in lipsa ta , referinte bune de la locul de munca si ale copiilor de la studii sua gradi
Habatr n-ai ce marsavi sunt avocatii si ce magarii pot sa faca , am vazut unii care se certau pe 2 cearsafuri plic si niste tacamuri -daca a fost un serviciu de masa sau tacamuri desperecheate
Lona spune:
quote:
Originally posted by ligeea
Normal ca nu esti obligata sa stai cu el in casa pana la definitivarea sentintei , dar el poate aduce acuze de genul,,parasire de domiciliu, eventual sa-ti inseceneze vre-o magarie
De asta e bine sa faci plangerea la politie ca sa poti sa-ti justifici gestul de a parsi domiciliul cu copiii
daca sotul nu e de acord , nu e si gata , nimeni nu te poate obliga sa stai intr-o atmosfera de violenta conjugala cu copiii , mai ales daca aui casa si cu ce sa-i intretii
La un proces de divort e bine sa fii atenbta la amnunte - de genul cand vii acasa,cu cine lasi copii in lipsa ta , referinte bune de la locul de munca si ale copiilor de la studii sua gradi
Habatr n-ai ce marsavi sunt avocatii si ce magarii pot sa faca , am vazut unii care se certau pe 2 cearsafuri plic si niste tacamuri -daca a fost un serviciu de masa sau tacamuri desperecheate
ligeea
Off topic:
Unde este marsavia atunci cand un avocat "se cearta" pentru interesul clientului lui, indiferent daca este vorba despre un cearceaf sau o vila?
Foarte urata exprimarea!
pisimuky spune:
quote:
Originally posted by ligeea
ligeea
Lucrurile s-au petrecut in felul urmator : dupa ce am sunat la 112, am fost sunata de politistul din sat si apoi a venit el la noi, ( initial agresorul nici n-a vrut sa deschida poarta ) si a amenintat ca nu ma lasa sa plec cu copiii ( spunand ca pot pleca doar eu daca doresc ) iar politistul a zis ca el nu are cum sa ma ajute sa plec daca sotul nu e de acord. A doua zi dimineata ( fiindca trebuia sa plec la Sibiu pentru certificatul de la IML ) am constatat cu stupoare ( dupa ce deja imi chemasem taxiul ) ca dl. a inchis poarta cu cheia si nu numai atat, a mai baricadat-o si cu niste fiare prinse cu suruburi!!!! ( sa nu poata fi deschisa nicicum). Si chiar nu pot pleca de aici pentru ca de atunci sta permanent acasa, nu pleaca nicaieri ( pt. ca stie ca as pleca in secunda urmatoare )si chiar daca pleaca, il ia pe cel mare cu el, ca sa fie sigur ca nu se intampla nimic. Despre asta era vorba....Deci nu pot parasi domiciliul, e ca si cum as fi sechestrata in propria casa ( care de fapt e numai a lui ). Acum cred ca m-am facut inteleasa.
pisimuky spune:
Off topic : Cam cat timp credeti ca poate dura un astfel de divort avand in vedere ca sunt implicati si doi copii minori ? Auzisem ceva de genul - vreo 2 ani...
ligeea spune:
politistul este obligat sa intervina , sechestarea de persoane este inerzisa .
pentru Lona
Imi cer scuze pentru limbaj dar stii la fel de mine ca si mine ca sunt unii avocati care in ,,interesul clientului nu mai vad intersul copiilor .si sunt in stare de ,,subterfugii care nu la fac cinste
Dupa postarile lui Pisimuky , vei vedea ca nu e genul de divort civilizat
Ramona J spune:
Pisimuky, nu ma pricep sa dau sfaturi legale dar imi pare tare rau ca esti in situatia asta. Eu cred ca TREBUIE sa faci plingere la Politie si ar trebui sa le spui ca esti sechestrata in casa de sotul tau.
Sper sa se rezolve totul cu bine, sa poti lua copiii si sa pleci de acolo.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
pisimuky spune:
Poate nu m-am facut bine inteleasa, Pot iesi, prin satul asta nenorocit, plin de balega, dar nu pot pleca cu amandoi copiii ca stiu ca nu m-ar lasa, despre asta-i vorba. Si eu fara copii nu plec !
Lona spune:
quote:
Originally posted by pisimuky
Off topic : Cam cat timp credeti ca poate dura un astfel de divort avand in vedere ca sunt implicati si doi copii minori ? Auzisem ceva de genul - vreo 2 ani...
Nu cred ca va dura atat.
Cere ordonanata presedentiala si pleaca cu copiii!