--------------------------------------------------------------------------------
Buna! Am si eu 2 intrebari. Eu sunt angajata din data de 27 martie 2006, dar pe perioada determinata. Adica in locul unei fete care este in concediu pt ingrijirea copilului. Aceasta urmeaza sa revina la serviciu la sfarsitul lunii martie 2008. Eu sunt insarcinata in 29 de saptamani si o sa nasc la inceputul lunii ianuarie. Prima intrebarea ar fi: eu beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului? Mentionez ca din luna martie 2006 de cand am semnat contractul de munca am avut 4 zile de concediu medical.In rest am mers la serviciu conform graficului. Iar a doua intrebare: avand 29 de saptamani de sarcina din ce data as putea sa intru in prenatal? si stiti cumva daca de la 1 ian. se mai modifica indemnizatia pt cresterea copilului? Pt ca am auzit fel si fel de zvonuri. Multumesc
luisa
luisa
Raspunsuri
Carmen_So spune:
Daca nu ma insel, stagiul de cotizare e de 12 luni anterioare primei zile de concediu. Nu sunt prea sigura, ca de cand stau acasa, s-au mai schimbat lucrurile. Tu lucrezi din 27 martie, zici, dar asta e prima data care iti apare in cartea de munca? Ai mai lucrat in alta parte, ca se puna si asta la socoteala?
In prenatal poti intra cu 42 zile inainte de data nasterii. Dar poti sa ceri reducerea programului de lucru, de la 8 la 6 ore, cu salariul si vechimea neschimbate. Vezi ca e pe aici model de cerere pentru reducerea timpului de lucru, poate te ajuta.
Nu am auzit sa se modifice de la 1 ianuarie indemnizatia, dar oricum, daca se modifica, eu nu ma astept la vreo schimbare in bine, ca nu sunt bani la buget, deci daca se schimba, cred ca o sa fie de dat, nu de luat.
Carmen, Mara (12.08.04) si Ana (21.06.2007)
poze cu Mara
luiza@rianna spune:
Multumesc pt raspuns!
Nu am mai lucrat in alta parte, dar am deja 1 an si 7luni vechime de la data semnarii contractului. Am discutat cu seful de centru unde lucrez si mi-a spus ca beneficiez de indemnizatie pt ca am mai mult de 12 luni vechime.
luisa