Din CIC1 in CIC2

Din CIC1 in CIC2 | Autor: mamicafericita

Link direct la acest mesaj

Am o fetita de 1 an si 5 luni si sunt gravida din nou in 3 luni, voi naste cu aprox 3 sapt inainte sa implineasca 2 ani.Pentru ca in ultimele luni nu am mai citit pe forum, nu mai stiu nimic depre cum stau lucrurile, sunt cam dezinformata si as avea cateva nelamuriri.
Ca sa raman in Cic 2 mai e nevoie sa-mi iau concediu prenatal(medical)sau pur si simplu astept sa nasc si cu asta basta pt ca oricum sunt in concediu postnatal?(eu asa as gandi) Sunt obligata sa stau in cele 40 de zile de lauzie, pentru ele trebuie sa duc la serviciu concediu medical?(asa am dus la primul)
Ce ajutoare banesti se mai dau dupa nastere? Va multumesc pt ajutor.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din socotelile mele vei avea si postnatal mai exact diferenta dintre 42 de zile si numarul de zile din CIC1 ramase dupa ce ai nascut. Abia apoi vei beneficia de CIC2

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Ajutoare dupa nastere se dau: indemnizatie de nastere, 2 040 000 lei vechi si trusou pentru nastere, 1 500 000 lei vechi. Pentru fiecare dintre ele trebuie depus dosar, pentru indemnizatie, la directia de munca si protectie sociala, pentru trusou, la primarie. Banii insa se dau cam dupa 2 luni de la nastere.

Pentru fiecare dosar, continutul e diferit si trebuie completate niste formulare pe care ti le dau ei acolo. Daca ai timp, intereseaza-te de acum, ca sa nu te duci atunci cu bebe dupa tine.

Dupa cele 126 zile (in care ai 85% din media veniturilor pe ultimele 6 luni, dar nu mai mult de 5 salarii medii brute pe economie) o sa primesti indemnizatia de CIC 6 mil lei vechi si alocatia, 2 mil lei vechi.

Carmen, Mara (12.08.04) si Ana (21.06.2007)
poze cu Mara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicafericita spune:

Totusi nu am inteles, mai trebuie inainte sa nasc cu 2 luni sa iau de la medicul de familie concediu medical si sa-l duc la firma? Ma obliga sa fac asta inainte, sunt obligata sa lucrez cumva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu. Poti sa stai in cic1 pana cand implineste copilul 2 ani si apoi treci fie in postnatal ca sa faci cele 42 de zile dupa nastere, fie direct in cic2 daca primul copil implineste 2 ani dupa cele 42 de zile. Singura obligatie este sa treaca 42 de zile de la nastere pana faci cerere de cic2.

Andreea

Mergi la inceput