Stand si analizand mai mult schimbarile in comportamentul baiatului meu care implineste 10 ani in decembrie, m-am gandit ca ar fi bine sa schimbam impresii si poate asa ajungem sa intelegem mai bine trairile lor interioare.
Nu stiu cum sunt fetele dar baietelul meu s-a schimbat enorm in cele aproape doua luni de cand a inceput clasa a-IV-a.
Este foarte atent la ce se intampla in casa, este curios si intervine intotdeauna in discutiile noastre, intre adulti, dicutii deloc interesante pentru ei insa cu susbstrat care pe ei ii afecteaza. ma descoase mereu, unde merg, daca a prins din intamplare o discutie despre o anumita problema sau o chestiue mai grava care pe mine ma afecteaza imediat ma intreaba si-mi aduce la cunostinta ca el stie, de exemplu ca am probleme la serviciu, ca am ceva la glanda tiroida e.t.c.
Sincera sa fiu am fost chiar putin socata, sa constat ca acel copilas care era tot timpul cu capul in nori si distrat, constientizeaza atat de mult ceea ce se intampla in jurul lui.
Asulta stirile la televizor si comenteaza ceea ce aude, pune intrebari care uneori ma incurca. Ce mai a intervenit o schimbare majora in comportamentul lui si sunt absolut sigura ca este doar inceputul unei maturizari; intrarea in perioada prepubertatii.
Si acum stau si ma intreb daca e bine ca el sa fie implicat in tot ce se intampla in familie sau sa filtram informatiile care ajung la el. Suntem o familie linistita fara stresuri suplimentare fata de "cotidian" insa vazandu-l asa de preocupat, de exemplu de o vizita de-a mea la doctor, poate totusi ca ar trebui sa filtram unele informatii ce ajung la ei.
Voi, mamici, de baietei de 10 ani cum procedati ? Spuneti si voi, poate invatam unele de la celelalte.