Mosii de toamna.
Raspunsuri - Pagina 2
CrisaS spune:
In alta ordine de idei va multumesc din suflet tituror care mi-ati dat o idee cu coliva.Astazi de dimineata m-am trezit am pus la fiert 1 kg de arpacas, cam pe la sfarsit am adaugat 500g de zahar(a iesit dulce de ti se dezleaga buricul!!!!) si in momentul cind am pus zaharul...s-a flescait.Am simtit ca mor.Am mai tinut-o pe foc inca vreo 15 minute am zis ca poate se mai incheaga, pauza.In final am pus-o la racit vad ca pe masura ce se raceste se incheaga.Intre timp de frica am pus si am fiert alta:)) de data asta nu am mai pus zahar.Cred ca in final o sa fac o combinatie sa fiu eu sigura oricum e diferita fata de ultima.
Crisa
Lucrurile cele mai importante pentru a te face sa fii fericit sint: sa ai ceva de facut, pe cineva sa iubesti si ceva la care sa speri!!
http://tt.lilypie.com/Wb2Nm4.png
b.nica spune:
CrisaS asa cum te necajesti tu imi amintesc cum m-am trezit eu cand am ramas fara mama si desi eram in toata firea m-am simtit ca un copil ratacit si nepriceput.
Ce m-am mai necajit cu coliva!Si cate a trebuit sa fac dupa aceea!
Mie imi placea f. mult acum nu mai sunt atat de impatimita.
Eu ca si tine am ametit de sfaturile femeilor din familie.
Cand sunt pomeniri este bine sa-ti faci lista din timp.
Coliva o fac dupa reteta pe care am gasit-o intr-o carte cu retete de post;O fac in oala Zepter si nu mi s-a lipit niciodata;proportiile sunt cele care s-au spus aici;cand s-a fiert graul acopar cu un servet curat si o las pana a doua zi cand o amestec(cu mana)cu zahar si arome.
Ceva care nu s-a spus si eu cred ca este important:nu faci coliva cand esti la ciclu.Eu nu am tinut cont odata si cand mi-a zburat mixerul in care marunteam nucile m-am speriat si respect interdictia pt. ca tot asa am observat ca nu-ti iese bine nimic atunci.
CrisaS spune:
Apropo de chestiile astea cu cm.Sint momente in care efectiv nu poti sa eviti.De exemplu in august am facut cununia religioasa , si exact n dimineata casatoriei mi-a venit sau cu o zi inainte.Ce era sa fac? Sa aman? Era totul vorbit.In martie am botezat un copil, la fel totul aranjat , pregatit cu o zi inainte mi-a venit.Coliva am facut-o vineri..nu-mi venise inca dar mi-a venit seara.Acum ce era sa fac sa nu mai merg sa fac ce mi-am proppus?De o pomenire a mamei la fel.Deja m-am obisnuit..de fiecare data cind am cite o chestie de-asta vine.Si chiar nu ai cum sa nu te duci.De fapt atunci cind am botezat am intrebat parintele si mi-a spus ca nu e nici o problema ca si asta e o chestie de la Dumnezeu si asta e situatia.Ca el nu are nimic impotriva.
Multumesc tuturor pentru sfaturile date , coliva a iesit foarte buna chiar si mie mi-a placut.Iar in ciserica am auzit pe cineva cui ii dadusem ca mmmm ce buna e coliva a cui o fi , mam uitat si am spus ''A MEA''!!!!
Am fost foarte bucuroasa.Am respectat intocmai...plus ca am pus f multe arome...rom esente, zahar vanilinat , coaja de lamaie si portocala..plus am mai adaugat sfafide.Mi-a spus cineva si vreau sa va spun ca intr-adevar a fost buna.Probabil ca de-acum incolo o sa ma specializez si o sa iasa din ce in ce mai buna.
Crisa
Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca ele se vor inmulti la nesfarsit!!
http://tt.lilypie.com/9ktRm5.png
Simo27 spune:
CRISA,ma bucur tare mult ca ti-a iesit buna coliva!Cum ai spus si tu,de acum incepi sa te specializezi...cred ca o sa primesti in curand si comenzi!multi
Simo,mamica lui David, 22+ cu
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by Simo27
CRISA,ma bucur tare mult ca ti-a iesit buna coliva!Cum ai spus si tu,de acum incepi sa te specializezi...cred ca o sa primesti in curand si comenzi!multi
Draga mea Simo, iti multumesc pentru incurajari.Deja asta seara am facut iarasi..este mai buna.Incet incet probabil ca intr-adevar o sa ma specializez.Biata mama Dumnezeu s-o ierte , mereu imi spunea ca trebuie sa-mi si placa sa fac mincare sau prajituri sau orice altceva.Ca trebuie sa pun suflet.Uram sa gatesc, nici nu vroiam sa aud..si acum fac oale de mincare si am ajuns sa fac coliva...inseamna ca nu-i greu:))
IAR COLIVA ASTA DE AZI AM FACUT-O CU FOARTE MARE DRAGOSTE SI CU TRISTETE IN SUFLET CE-I DREPT DAR E PENTRU MAMA.
Numai bine tuturor,
Crisa
Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca ele se vor inmulti la nesfarsit!!
http://tt.lilypie.com/9ktRm5.png