Teren de inchiriat. Se poate?

Teren de inchiriat. Se poate? | Autor: Irinusha

Link direct la acest mesaj

Am mostenire de la mamaia mea un teren de 5000 mp cam la 10 km departare de Ploiesti, pe soseau spre Targoviste. Este teren agricol, dar nu gasesc pe nimeni sa-l lucreze. Cica castigul e mai mic decat costurile si munca ... no comment, nu ma pricep. Deci sta de pomana, ca si restul din jur.
Ptr. mine are terenul asta in primul rand valoare sentimentala, deci nu vreau sa-l vand (nici mai tarziu), dar imi pare rau ca "sta de pomana". As putea sa-l inchiriez? - nu stiu daca asta e termenul corect.
Cine cunoaste Ploiesti-ul stie ca zona aceea a devenit zona industiala si se mareste pe zi ce trece ... ma gandesc ca poate am succes.
Deci, ce drepturi am? Care sunt riscurile? Se poate inchiria un teren? Cum se procedeaza?
Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de Irinusha

Am mostenire de la mamaia mea un teren de 5000 mp cam la 10 km departare de Ploiesti, pe soseau spre Targoviste. Este teren agricol, dar nu gasesc pe nimeni sa-l lucreze. Cica castigul e mai mic decat costurile si munca ... no comment, nu ma pricep. Deci sta de pomana, ca si restul din jur.
Ptr. mine are terenul asta in primul rand valoare sentimentala, deci nu vreau sa-l vand (nici mai tarziu), dar imi pare rau ca "sta de pomana". As putea sa-l inchiriez? - nu stiu daca asta e termenul corect.
Cine cunoaste Ploiesti-ul stie ca zona aceea a devenit zona industiala si se mareste pe zi ce trece ... ma gandesc ca poate am succes.
Deci, ce drepturi am? Care sunt riscurile? Se poate inchiria un teren? Cum se procedeaza?
Multumesc mult!

Il poti arenda, daca gasesti un arendas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pai asta voia si ea sa spuna, inchiriatul in agricultura se numeste arenda. Numai ca nu-l vrea nimeni, cunosc situatia, la ai mei la tara e la fel. Irinush, mult succes!

Cristina
-----------------------------------------------
Andrei are nevoie de voi! Mai sunt ca. 50.000€ de platit, haideti sa-i scapam de datorii, impreuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

M-am gandit sa mai scot subiectul din subsol ... poate-poate il vad cativa juristi, care stiu legile astea ... na, mai spera omul! :)

Lona, asa stiam si eu despre arenda. Multumesc mult!

Cristina, De Craciun si pana la Revelion suntem in München. Ce zici de o cafea ca intre gagici? Sau o intalnire cu copii cu tot .... iti trimit pe PM nr. meu de mobil. Pupici!

Mamica de Cristian (3 Mai 2004) & Amélie (26 Iunie 2007)

Mergi la inceput