Concediul paternal

Concediul paternal | Autor: lalilu

Link direct la acest mesaj

Sunt in concediu pentru cresterea copilului de 1 an si 3 luni. De luna viitoare vreau sa ma duc la serviciu si sa intre sotul meu-tatal copilului, in concediu, pana la cei 2 ani ai baiatului. Cum se procedeaza? Ce documente imi sunt necesare? Precizez ca sotul meu nu mai are contract de munca din iunie anul acesta, dar a avut 12 luni neintrerupte anterior nasterii copilului. E vreo problema?

Rog cine stie sa mi raspunda, la telefonul Primariei nu rasp nimeni la nici o ora.

Multumesc!

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e nici o problema, procedura din cate stiu este identica cu cea facuta de tine.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Marius, multumesc!!

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Tot incerc sa aflu mai multe despre acest concediu paternal dar nu ma lamureste nimeni .
Prima intrebare ar fi...daca sotul meu a depus la primul copil certificatul de la cursul de puericultura pentru cele 10 zile suplimentare, dar firma nu i-a operat nicio suspendare a contractului de munca pt aceste zile, poate beneficia la al doilea copil de ele?
Si a doua intrebare...pentru a beneficia de cele 5 +10 zile de concediu pentru nasterea copilului trebuie sa aibe continuitate de 12 luni la plata asigurarilor? (adica daca are 15 zile concediu fara plata, sau 15 zile intrerupere a contractului de munca pentru ca s-a transferat de la un loc de munca la altul mai beneficiaza de aceste zile libere?)
Multumesc

bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004) si viitoare mamica de al doilea ingeras

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput