CONSILIERI IMOBILIARI
Ce mai stiti despre agentiile imobiliare? Cum se mai lucreaza? Care mai este regimul agentilor imobiliari?
Se mai castiga bani ca si agent imobiliar? Plata este tot la comision sau exista si un salariu fix?
Mia merita sa lucrezi agent imobiliar?
Va intreb pentru ca sora mea -23 ani absolventa de facultate-jurista -doreste sa lucreze ca agent(pardon)-ca consultant imobiliar, cica ii place...
Cine mai lucreaza in imobiliare?
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca
Raspunsuri
ligeea spune:
Nu lucrez in agentie , dar pot safac cateva precizari
-excista agentii etc serioase DTZ, Regatta , Equinox ,care chiar fac consiliere imobiliara , ofera facilitsati adevarate -masina , laptop, tel ,ect si firme unde esti doar ,,agent -castigi bani dar e munca facuta ,,dupa ureche
Sa aleaga cu grija agentia la care se va angaja ,
lalilu spune:
Lingeea, care este salariul care se ofera ? Exista un salariu fix sau doar comision?
Ea e programata saptamana viitoare la 3 interviuri si sa stie cam care e "piata"...
Mersi mult!
ligeea spune:
La firmele serioase exista salariu si comision din comisionul incasat de firma
salariul nu poate fi msi mic de 1000 Lei iar comisionul 30-40-50 % din comisionul incasat de firma
In general firmele serioase facs i carte demunca si ofera tot felull de bonusuri-gandeste-te ca o persoana care lucreaza in vanzari zona rezidentiala intra in contact cu clienti care solicita un anume tip de servicii -incepand cu discretie , profesionalism , curtoazie , deci are nevoie de suport ,,tehnic din partea firmei -laptop pentru prezentari, o masina -nu poti vinde case de sute de mii de euro venind cu tramvaiul la vizionari , telefon cu minute incluse , etc
lalilu spune:
Lingeea,
Si mai astept si alte pareri.
Sora mea e o tipa pretentioasa ...cam fitoasa, de fel si vreau sa stie exact ce o asteapta, sa nu fie dezamagita.
lalilu spune:
Ligeea, complet off topic: am citit acum o parte din povestea nasterii tale la Euroclinic.Pare se ca suntem vecine, am inteles bine, stai in Vitan? Iar pe baietelul meu, care are 1,3 ani il cheama LUCA. Sa ti traiasca baiatul sa fie sanatos! Mersi pentru raspunsul cu imobiliara .
Si on topic, totusi, mai astept pareri cu imobiliare pt sora mea.
ligeea spune:
Pentru o perioada , mai stau in Vitan -(tot decoram la casa noua care sper ca va fi gata pana de sarbatori )
In legatura cu angajarea -in aceasta meserie nu tu trebuie sa fii ,,fitoasa ca sunt cleintii ,,fitosi si pentru tine , chiar ii deranjeaza daca tu ca agent ai prea multe ,,impresii
Sincer si pe mine ma deranjeaza consilierii care isi fac meseria dupa ureche sau care au atitudine de genul,,eu vand de 3 mil de Euro pe luna asa ca timpul meu e pretios , vreti sa cumparati casa asta sau nu ?
Trebuie sa se instruiasca daca vrea sa depaseasca nivelul de simplu ,,agent -exista un program de master foarte bun la ASe si unul la Facultatea particulara de pe Doamnei -nu-i mai stiu numele .
Clientii sunt pretentiosi -la asa preturi e si normal , iti trebuie relatii la banci -pentru a avea oferte bune de creditare , cunostinte solide in domeniul juridic -majoritatea imobilelor de valoare au un ,,istoric destul de stufos care trebuie minutios verificat etc
Iti spun lucrurile astea pentru ca si eu am cumparat imobile valoroase si m-a deranjat atitudinea ,,agentilor atotstiutori care de fapt ascundea o crasa incompetenta .
Iar in cazul in care decizi achizitionarea unui bun de cateva sute de mii de Euro sau mai mult , persoana din fata ta trebuie sa fie de maxima competenta si capabila sa-ti raspunda la toate intrebarile
lalilu spune:
Draga ligeea, nebuna de sora mea s a angajat deja, dupa primul interviu, nu a mai asteaptat sa mearga si la celelalte 2, din pacate.
A obtinut cam asa: 1000 ron salariu fix, masina de servici, telefon mobil si un comision care variaza intre 20-35%. Si instruire gratuita, in urma careia i se va elibera o hartie, diploma, ceva , n am prea inteles exact
Crezi ca este OK?
Putea sa opteze doar pt comision, fara salariu fix, cu un comision ceva mai mare, dar a ales prima varianta putand sa schimbe pe parcers. Cum pare?
ligeea spune:
E OK , important e , asa cum am spus , sa fie si o firma mai mare , serioasa, nu de-asta de parter de bloc .
Oricum va capata experienta si apoi se va putea angaja in alta parte daca nu o sa-i mai placa .
Bafta
lalilu spune:
Ligeea, pupici!!
Firma e maricica, e in sectorul 2, intr o cladire de aia mare cu geamuri fumurii, firma detine un etaj intreg, nu stiu daca pot sa spun acum , aici denumirea firmei sau cum se numeste cladirea.
Anculina spune:
Fetelor, eu sunt asistent - manager la o agentie imobiliara de top.
Acum suntem in plina campanie de angajari, asa ca, daca sunteti interesate sau stiti pe cineva, dati-mi un mesaj.
Speranta e un lucru bun. Iar lucrurile bune nu dispar niciodata!