Ucidere din culpa

Ucidere din culpa | Autor: aly30

Link direct la acest mesaj

Acum 6 luni sotul meu a decedat intr-un accident rutier, iar cel care a comis fapta este acuzat de ucidere din culpa. Urmeaza un proces, acum pe 8 noiembrie, si as dori sa stiu daca ati auzit sau stiti daca se acorda daune si de ce natura pot fi ele?...materiale (chelt.de inmormantare), morale...si cam ce sume...
De 6 luni imi cresc copilasul de 3 ani dintr-un salariu de 500 Ron si..cheltuielile auxiliare , care au fot muuulte, le-au suportat parintii mei din banii de "batranete"...
Daca puteti sa ma ajutati cu o cat de mica informatie....
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de aly30

Acum 6 luni sotul meu a decedat intr-un accident rutier, iar cel care a comis fapta este acuzat de ucidere din culpa. Urmeaza un proces, acum pe 8 noiembrie, si as dori sa stiu daca ati auzit sau stiti daca se acorda daune si de ce natura pot fi ele?...materiale (chelt.de inmormantare), morale...si cam ce sume...
De 6 luni imi cresc copilasul de 3 ani dintr-un salariu de 500 Ron si..cheltuielile auxiliare , care au fot muuulte, le-au suportat parintii mei din banii de "batranete"...
Daca puteti sa ma ajutati cu o cat de mica informatie....
Va multumesc

Trebuie sa te constitui parte civila pentru a primi daune. Despre valoare - e greu de spus, depinde de situatia ta concreta, cat si de posibilitatea aceluia de a plati. Se poate ridica de la cateva zeci de milioane la cateva sute.
Deocamdata insa, inteleg ca nu s-a stabilit clar culpa.
Iti sugerez sa-ti iei un avocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aly30 spune:

Multumesc mult, Lona!

Deja sunt parte civila, am si avocat insa nici el nu m-a putut lamuri exact.Mi-a zis la fel ca tine. As dori sa te intreb, daca esti draguta: cheltuielile pt inmormantare cu ce act le poti justifica? Factura fiscala, bon fiscal, nota de plata, bon de mana...care dintre ele sunt luate in considerare?
Dar chitante de achitare a unor sume la banci, pe numele meu, - dovada a faptului ca am ramas dupa sot cu datorii si am incercat sa le achit (cu banii mamei insa), pot fi luate in considerare?
Dar faptul ca micutul meu este consiliat de un psiholog pt ca reactionat tragic dupa moartea taticului si am fost sfatuita sa-i ofer terpie...acest lucru poate fi luat in calcul pt daune morale?

Multumesc din suflet pentru amabilitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by aly30

Multumesc mult, Lona!

Deja sunt parte civila, am si avocat insa nici el nu m-a putut lamuri exact.Mi-a zis la fel ca tine. As dori sa te intreb, daca esti draguta: cheltuielile pt inmormantare cu ce act le poti justifica? Factura fiscala, bon fiscal, nota de plata, bon de mana...care dintre ele sunt luate in considerare?
Dar chitante de achitare a unor sume la banci, pe numele meu, - dovada a faptului ca am ramas dupa sot cu datorii si am incercat sa le achit (cu banii mamei insa), pot fi luate in considerare?
Dar faptul ca micutul meu este consiliat de un psiholog pt ca reactionat tragic dupa moartea taticului si am fost sfatuita sa-i ofer terpie...acest lucru poate fi luat in calcul pt daune morale?

Multumesc din suflet pentru amabilitate

Tot ce spui sunt inscrisuri, trebuie depuse, vor conta.
Dar, deocamdata, nu are ce-ti spune nici avocatul tau, de vreme ce nu s-a stabilit clar culpa. Urmeaza procesul.
Stiu ca iti este greu, stiu ca tu esti convinsa ca acolo este o culpa exclusiva, dar instanta trebuie sa se pronunte intai.

Mergi la inceput