Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici
Raspunsuri - Pagina 9
jasmine30 spune:
Fetele vreau si eu sa ajung la dna doctor Uscatescu. Cum se ajunge la ea? Se face programare, cat se plateste consultatia? Analizele v-au costat mult? Va rog, spuntei-mi si mie ca sunt disperata. Am pierdut 2 sarcini si nu stiu ce sa mai fac.
monalac spune:
JASMINE,LA DR USCATESCU NU TI TB PROGRAMARE,TB SA MERGI INSA LA FUNDENI DE DIMINEATA,IN JUR DE 8.analizele nu costa niciun ban,dar iti tb trimitere de la medicul ginecolog sau de la med de familie.in aceeasi zi,dupa ora 13 30 te poti duce sa ridici rezultatul analizelor si atunci dr uscatescu iti va interpreta si rezultatul analizelor si iti va spune ce ai de facut in continuare.
nu dispera,eu am probl de coagulare si cu ajutorul tratamentului am acum un baiat sanatos de 3 ani si sunt insarcinata in 22 de saptamani.e adevarat ca nu i prea placut sa faci o injectie zilnic,dar te obisnuiesti.si inca ceva eu imi iau clexane gratuit,desi la majoritatea farmaciilor ti se spune ca nu e nici macar pe lista de compensate.]
iti doresc mult succes si fie ca urmatoarea sarcina sa fie cu noroc!! daca vrei sa ma mai intrebi ceva,imi poti scrie pe pm.
22+cu bebe codrin si mami de cris
Mami de Cris
Poze Cris
cafera spune:
Monalac, chiar ma intrebam cum te simti? Ce face bebe din burta creste bine? Ti-ai facut morfologia fetala?
Jasmine30, o sa ti se para dura dr. Uscatescu, dar e o femeie de nota 100. Eu o stimez si sub masca duritatii sa stii ca se ascunde un suflet de aur. Stie povestile tuturor pacientelor, nu trebuie sa-i repeti la fiece control cine esti, de unde vii. Iti tin pumnii!
monalac spune:
CAFERA,multumesc de intrebare...am facut 3 eco de morfologie fetala,tocmai pt ca vreau sa ma asigur ca bebe e ok.si multumesc lui dumnezeu,este.voi avea tot un baietel si ma rog zilnic sa fie sanatos asa cum este cris.
de la 20 de saptamani dr uscatescu mi a marit doza de clexane,acum fac de 0,4.
Mami de Cris
Poze Cris
cafera spune:
Sanatate multa iti doresc. Bine ca bebe e OK.
Vroiam sa te intreb: cum de iei clexane gratuit? Cand ma gandesc cat m-au costat...
monalac spune:
CAFERA,nu stiu daca ai citit povestea nasterii lui cris.e la //nasterea unei stele//,se numeste//ai un baietel,sa l dai direct la gradinita//.vezi ca e pe prima pagina acum..daca o citesti,o sa vezi cat de mult m a ajutat dumnezeu sa am acest copil,cate inlantuiri de evenimente fericite au avut loc pt ca eu sa mi tin copilul in brate...acum,cred ca se intampla acelasi lucru si chiar daca par putin ciudata cand afirm asta,cred ca dumnezeu e alaturi de mine si ma ajuta...
sa ti spun de ce cred asta...eu la sarcina cu cris am luat injectiile gratuit,pt ca atunci tocmai era campanie electorala si se dadeau pt gravide multe medicamente gratuit.intre tp,clexane n a mai fost nici macar pe lista de compensate si am aflat asta de la voi,de pe forum.desi eu si sotul avem salarii mici si f multe rate,n am renuntat niciodata la ideea de a i darui lui cris un fratior sau o surioara...am facut imprumut la banca sa mi pot face toate analizele ,inclusiv cele pt trombofilii,pe care mi le am facut la medlife.analizele mi au iesit bune,nici urma de lupus anticoagulant si fericita,m am apucat de bebe 2.m am gandit ca rezultatul pus in urma cu 3 ani jumatate la fundeni fusese eronat,cum am mai citit cazuri tot aici,pe dc.
din pacate,dupa ce am ramas insarcinata,la 7 saptamani de sarcina au inceput sangerarile.am repetat analizele la coltea si lupusul mi a iesit prezent.am inceput tratamentul cu clexane si in mod miraculos,sangerarile s au oprit...
eu locuiesc in giurgiu si la sarcina cu cris clexane imi era adus la o farmacie si bineinteles ca eram si eu //atenta//cu farmacista sefa.
acum,am sunat la casa de asigurari de sanatate si mi s a spus ca nu e nici macar compensat clexane.totusi,med de familie mi a dat reteta pt gratuitate si am mers la toate farmaciile din gr,dar la toate mi s a dat acelasi raspuns//nu e pe nicio lista//.totusi,sotul meu a mai facut o incercare,a mers la farmacia de la care mi le am luat la sarcina cu cris si i a reamintit farmaciste sefe cine e..aceasta si a amintit,ca doar o sg nebuna e in orasul asta mic care sa se chinuie cu injectii zilnic pt a avea un copil.adica doi.
si i a spus sotului sa lase reteta acolo,sa vada ce poate face.dupa o saptamana l a sunat,reusise sa aduca clexane in farmacie si mi a spus ca e gratuit.e pe lista c2.nu stiu de ce la celelalte farmacii nu au acest program,nu stiu de ce inclusiv la cas mi s a spus ca nu s gratuite...ideea e ca sunt si e deja a treia luna in care le iau gratuit.de aceea spuneam ca dumnezeu mi a fost alaturi si de data asta...
hai ca m am lungit cam mult.
Mami de Cris
Poze Cris
CoanaMare spune:
Buna fetelor,
N-am mai scris de foarte mult timp pt ca n-am avut internet, am reusit sa va citesc din urma, sa vad ce mai faceti...
Aveam atatea sa va spun ca in momentul asta nu stiu cu ce sa incep.
In primele pagini v-am scris cate ceva despre mine, ca am pierdut 2 sarcini in luna a-9-a, la a doua mi s-a facut cezariana pt a salva copilul dar a fost prea tarziu..., in fine.
Acum sunt insarcinta in 31 de saptamani si urmez tratamentul dat de Dna Dr Uscatescu, adica fac injectii cu clexane de 0,4 pt trombofilie.
Medicul ginecolog de la sarcina anterioara nu m-a trimis nici atunci si nici la aceasta sarcina sa fac vreo investigatie suplimentara fata de cele pe care le face orice gravida obisnuita fara probleme, a spus ca nu e cazul sa ma caut de altceva , lucru pe care nu l-am luat in considerare si asa am ajuns la Fundeni... intre timp am schimbat medicul ginecolog.
Sunt multi medici care nu numai ca nu iau in seama sau nu au auzit de aceste probleme dar dc le spui nu cred oricum (la sarcina trecuta am facut decolare de placenta cu hemoragie - multi au fost de parere ca nu din cauza problemelor de coagulare mi s-a intamplat asta, dar nici o explicatie cat de cat logica nu mi-au putut da).
Din acest motiv am hotarat ca e mai bine sa merg pe mana Dr.Uscatescu si a unui medic ginecolog care a auzit si are sub observatie paciente cu astfel de probleme, sa merg si pe alta schema de tratament (pt ir-urile ff ridicate) decat cea care mi-era prescrisa si care observ e celebra pe DC...
Sper ca de data asta sa pot naste un copil sanatos si fara alte probleme... se spune ca a treia oara e cu noroc
Si eu am fost zapacita de cap in ceea ce priveste rezultatele de la Coltea, imi ieseau in limite normale iar la Fundeni nu, si am ales Fundeni.
Chiar azi am fost din nou pt recoltare, deocamdata e ok, merg tot pe clexane de 0,4 si le voi repeta la 35 de saptamani si apoi la 37... sper sa ajungem cu bine pana acolo, nu mai am rabdare deloc, abia astept sa nasc...
De acum voi putea intra mai des, va doresc o seara placuta sau mai degraba vise placute la ora asta
marynik spune:
CoanaMare ,la sarcinile celelate ai urmat cumva celebrul tratament al lui Tutu , ai fost pacienta lui cumva ?
Poti sa mi spui exact ce tratament ai facut si nu a dat rezultate ?
O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe
cafera spune:
CoanaMare, pupam mamica curajoaza. De data asta e sigur cu noroc. Pentru mine dr Uscatescu e o persoana speciala. Sper sa devina si pentru tine la fel.