Trombofilia- o problema ignorata de multe mamici
Raspunsuri - Pagina 7
cafera spune:
quote:
Originally posted by monalac
cafera,multumesc de intrebare.eu sunt bine,inca fac clexane de 0,2 ,dar de luna viitoare voi face de 0,4.la prima sarcina am facut de la inceput de 0,4.baiatul meu a implinit acum 2 zile 3 ani si e un baiat sanatos,frumos si destept,asa cum am visat mereu...sper ca si bebe din burtica sa fie la fel...voiam sa va intreb,voi ati luat antibiotic in tp sarcinii?eu am luat augumentin,pt o inf in col.dr mi a zis ca augumentinul e ok in sarcina,insa mi e frica sa nu interfereze cu clexane,mai ales ca pe prospect scria sa nu se administreze la pacientii care iau anticoagulante,cum ar fi wafariana,de ex..acum imi pare teribil de rau ca n am mai asteptat cateva luni si apoi sa l iau..
Ce pot sa-ti spun e ca de cand am inceput anticoagulantele, doctorita mi-a spus sa fiu atenta ce medicamente iau. Am inteles ca pe anticoagulant nu prea mai merg alte medicamente pentru ca interactioneaza si ori isi scad efectul, ori, din contra, si-l cresc.
Acum, tu fiind si in primul trimestru....??????? Doctorul stie mai bine.
BalMascat, tu ce parere ai? As vrea sa ti-o spui pentru ca stiu ca esti informata.
16+
Mami de Cris
Poze Cris
cafera spune:
quote:
Originally posted by caferaquote:
cafera,multumesc de intrebare.eu sunt bine,inca fac clexane de 0,2 ,dar de luna viitoare voi face de 0,4.la prima sarcina am facut de la inceput de 0,4.baiatul meu a implinit acum 2 zile 3 ani si e un baiat sanatos,frumos si destept,asa cum am visat mereu...sper ca si bebe din burtica sa fie la fel...voiam sa va intreb,voi ati luat antibiotic in tp sarcinii?eu am luat augumentin,pt o inf in col.dr mi a zis ca augumentinul e ok in sarcina,insa mi e frica sa nu interfereze cu clexane,mai ales ca pe prospect scria sa nu se administreze la pacientii care iau anticoagulante,cum ar fi wafariana,de ex..acum imi pare teribil de rau ca n am mai asteptat cateva luni si apoi sa l iau..
16+
Mami de Cris
Poze Cris
Mii de scuze ca am scris in continuarea ta.
cafera spune:
quote:
cafera,multumesc de intrebare.eu sunt bine,inca fac clexane de 0,2 ,dar de luna viitoare voi face de 0,4.la prima sarcina am facut de la inceput de 0,4.baiatul meu a implinit acum 2 zile 3 ani si e un baiat sanatos,frumos si destept,asa cum am visat mereu...sper ca si bebe din burtica sa fie la fel...voiam sa va intreb,voi ati luat antibiotic in tp sarcinii?eu am luat augumentin,pt o inf in col.dr mi a zis ca augumentinul e ok in sarcina,insa mi e frica sa nu interfereze cu clexane,mai ales ca pe prospect scria sa nu se administreze la pacientii care iau anticoagulante,cum ar fi
wafariana,de ex..acum imi pare teribil de rau ca n am mai asteptat cateva luni si apoi sa l iau..
16+
Mami de Cris
Poze Cris
Mii de scuze ca am scris in continuarea ta.
Ce pot sa-ti spun e ca de cand am inceput anticoagulantele, doctorita mi-a spus sa fiu atenta ce medicamente iau. Am inteles ca pe anticoagulant nu prea mai merg alte medicamente pentru ca interactioneaza si ori isi scad efectul, ori, din contra, si-l cresc.
Acum, tu fiind si in primul trimestru....??????? Doctorul stie mai bine.
BalMascat, tu ce parere ai? As vrea sa ti-o spui pentru ca stiu ca esti informata.
kita spune:
la mine nu a fost cazul sa iau antibiotice, insa dr.Badiu am inteles ca prescrie antibiotice nu pentru raceli (pe mine m-a tinut cu ceaiuri cu multa lamaie si numai daca nu mai rezist sa iau paracetamol), ci pentru listeria;
In ceea ce priveste linkul meu cu poze e demult desfiintat de cei de la Yahoo si nu am apucat sa fac transfer de poze pe un alt site; Thank's ca m-ai tras de manceca ;))
Si Mona, sa stii ca si eu dupa 12 sapt. am facut 0.4, apoi am ajuns cu 0.2 dimineata si 0.4 seara; tu de unde stii ca o sa faci 0.4, caci mie mi le-a prescris in urma rezultatelor analizelor;
Si ca mi-am amintit, dupa clexane, cat aveai IR?urile
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
album
monalac spune:
kita,din pacate,eu n am ajuns la fundeni,la sarcina trecuta am fost pacienta dr urleteanu,care m a trecut de la inceput pe clexane de 0,4,fara sa ma trimita la monitorizare la fundeni.eu atunci n aveam net si habar n aveam ca in mod normal tb sa mi fac analizele in fiecare luna..
acum,mi am facut analizele la coltea si mi a iesit prezent lupusul anticoagulant,dar dr avram mi a zis ca ea nu mi da tratament,sa mi dea medicul ginecolog.eu pana acum mi am facut eco numai la dr mea,care are si competenta ecografica,iar eco 4d mi am facut doar la 12 saptamani,cand nu mi a pomenit nimic de IRuri.vreau sa ajung luna asta la fundeni,dar sa vedem cand,pt ca mi e f greu,tinand cont de faptul ca sunt din provincie..plus ca lucrez si mi e f greu sa ma invoiesc,tb sa mi gasesc inlocuitor..luna asta voi merge si la un alt ecografist,pe 24 am progr la dr iosup,dar fara sa stie dr mea.la ultimul eco,dr mi a zis ca bebe e mai dezvoltat cu o saptamana decat varsta sarcinii,ma gandesc ca daca tratat era insuficient,nu s ar fi dezvoltat asa.si pe cris l am nascut cu 4650kg la 38 de saptamani,de aceea ma gandesc ca probl mea nu e atat de grava..merg sa mi fac injectia..
16+
Mami de Cris
Poze Cris
cafera spune:
Sa nu lasi sanataea pe planul doi din cauza serviciului. Eu asa am facut si acum o trag. Poate daca nu mergeam pana in ultima luna la servici si nu stateam peste program sa fac inchideri de trimiestru si alte minuni, nu mai faceam tromboflebita. Ai mare grija de tine!
cafera spune:
Fetelor, trebuie sa pastram subiectul viu, pentru ca sunt multe mamici care trebuie sa afle despre acesta problema!
In seara asta am "stat de vorba" cu cineva drag mie si ma alatur intrebarii ei: "de ce nu fac doctorii ceva mai mult pentru aceasta problema delicata de sanatate?"
marynik spune:
quote:
Originally posted by cafera
"de ce nu fac doctorii ceva mai mult pentru aceasta problema delicata de sanatate?"
Din pacate dr ginecologi asteapta sa ai 2-3 av ca sa te trimita la investigatii !!!!
Si din ce am observat , multi dintre ei nici nu i au prea in serios aceasta problema , ca sa nu mai zic ca multi dr din provincie nici nu au auzit de asa ceva...
O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe
mirela.d spune:
Nu cred ca trebuie sa invinuim numai doctorii. Am intalnit femei insarcinate care desi pareau mai mult decat descuiate nu au facut minimul de analize recomandate in sarcina explicand ca indiferent de ceea ce se intampla pastreaza copilul. Am tot respectul pentru persoanele care pot face asa ceva dar analizele nu releva doar unele probleme care nu pot fi rezolvate ci foarte multe care pot fi tratate si care nu lasa sechele nici asupra mamei si nici asupra bebelului.
Deci, intotdeauna am recomandat ecografia de morfologie fetala nu pentru a afla sexul copilului ci pentru a sti daca sunt probleme pe care le pot rezolva. Eu una asa am aflat de trombofilia pe care o aveam fara sa am nici un simptom. Arterele uterine erau ingrosate ceea ce pe dr. Badiu l-a pus pe ganduri si m-a trimis la analize,
Sunt convinsa ca unele analize sunt un pic cam scumpe dar eu cred ca merita. Cel putin eu stiu ca am facut si voi face in continuare tot ceea ce era posibil pentru ca puiul meu sa fie sanatos. In rest, cum o vrea Dumnezeu. Dar e o vorba romaneasca, Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista.
Cred ca am divagat dar am vrut sa subliniez necesitatea efectuarii tutror anlizelor recomandate si la cel mai mic semn de intrebare, analize amanuntite.
cafera spune:
Va multumesc mult ca va spuneti parerile.
Eu sunt putin amarata. Bebelusa mea are 5 luni si jumatate si s-a intarcat singura. Nu a mai vrut sa suga. Va treebui sa merg la control si sa trec pe aspenter. Tare rau imi pare ca nu am reusit sa o alaptez mai mult.
Sanatate tuturor!