Copiii din 2002... (39)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Buna ziua de la München!

Nina ,"La multi ani!",sa fii sanatoasa,fericita si sa te bucuri de familia ta frumoasa pina la adinci batrineti!Esti exact cu o luna mai mica decit mine .

La multi ani! tuturor copilasilor care s-au aniversat intre timp.

Eu scriu rar,de citit,mai citesc insa cind e vorba de kg....

Marie are 1.20m(masurati in sept)si vreo 20kg(eventual putin peste).Greutatea asta o are din toamna trecuta,anul asta nu a mai crescut un g.Ultima oara cind a fost bolnavioara(inceput de martie)a scazut un kg intr-o sapt,practic in vreo 2 luni l-a pus la loc si de-atunci se invirte in jurul celor 20 de kile .Vreau sa va zic ca papa destul de bine(are perioade cind maninca mai mult decit mine )dar si e intr-o continua miscare,merge la balet de 3 ori/sapt,pregatesc o serbare mare pt ianuarie,se joaca mult afara pe orice fel de vreme,se catara,merge cu bicla.
Vreau sa va zic ca am dus o continua lupta cu bunica(mama mea) ca mereu imi zice ca fata e prea slaba .Cu toate eforturile ei de a o hrani mai mult,greutatea a ramas constanta .Eu suspectez ca la gradi nu maninca destul...mincare primesc destula,buna(ii place) dar cred ca isi serveste putina desi zice ca isi pune de 2-3 ori,se mai iau cu joaca si uita sa manince.O iau lesinata de foame,in fiecare zi pe la 17 maninca mincare calda si uneori abia are rabdare sa-i fac piureul sau legumele la abur.
Dulciuride magazin nu maninca aproape deloc,rar cioco,alte chestii nu decit foarte ocazional.Eu fac in fiecare uikend prajitura sau tort si atunci maninca cu placere.Nici cu pastele nu se omoara,eventual cu sos de rosii,inainte minca si lasagna acasa,acum nu.

Desigur ca am intrebat si pediatra si zice ca e absolut bine,orice kg in plus ar fi deja prea mult.De la ultimul control.din aprilie 2006,a luat un kg juma ceea ce considera dinsa destul,la virsta asta 500g pe an e f bine.

Acum pt ca merge la balet,ma uit si la alte fetite si baieti(apropo,face vreun baiat din 2002 balet?)si toti sunt cam la fel,unii chiar mai slabuti asa ca ma incurajez,suntem bine!Profa de balet(fosta balerina cu un corp de invidiat)zice ca e fff bine asa,daca ar fi mai durdulie nu s-ar putea misca la fel de bine.

In alta ordine de idei,eu eram mai slaba la virsta ei si ma ingras extrem de greu.

Sanziana,nu stiu ce tabele avea nutritionistul dar stiu ca un consult profesionist se face cu toate analizele la zi,el se uita pe ele si abia apoi hotareste ce si cum.

O zi buna !

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nu pot sa spun ca am trecut pe regim de ingrasare dar sunt mai atenta la ce mananca si am grija sa manance 3 mese principale si 2 gustari...
De ex ca tot veni vb de mancare...ca sa exemplific...ieri a mancat cam asa
micul dejun: o omleta cu 2 oua si 2 felii de sunca (fara paine)
gustare: un mar si vreo 2 patratele de ciocolata
pranz: o farfurie de ciorba de periosoare cu 3 perisoare
gustare-masa de seara: (am fost la bbq si am stat pana tarziu) o friptura de porc si un hot dog ....
Cam asta a fost meniul de ieri...

Nici eu nu pot sa controlez ce mananca la gradi si educatoarele imi spun ca "nu vezi ce mare e? cat mai vrei sa creasca?? daca e asa mare inseamna ca mananca suficient!!!" si mi-e jena sa le mai intreb
Numai ca eu ii dau pachet de acasa, si cand nu arunca la gunoi ce ii ramane, pune inapoi in lunch-box si vad cat a mancat din ce i-am dat...

Alina, nu stiu ce nutritionist era...ca si pe mine m-a mirat...ma gandesc acum ca daca e chiar atat de slab, ar fi spus ceva si pediatrul lui, nu? Acum imi pare rau ca am si dat o carutza de bani caci nu acopera asigurarea!!!!!
Si voi tot cam ca noi cu mancarea....fara ciocolata, fara paste...

Ruxij, felicitari pentru dinte!!! David are o pusculita in care ii pun bani de fiecare data cand face ceva deosebit...si cand vrea poate sa isi cumpere ceva de banii aia...Pana acum vad ca doar ii strange

Chiar...voi ati pus ceva bani deoparte pt copil??? Ca ma gandesc sa ii fac un cont in care sa pun cate ceva (putin dar regulat), bani de care sa dispuna la majorat...Voi faceti asta???

Uf...tre sa fug...
(azi sau maine mai fac un test...sunt 5 zile in intarziere...)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sinzi, fa-ti testul ala si da-ne de stire! Noi ne gandeam sa facem pentru copil un cont pentru studii... cum se numeste... insa anul asta mi-am facut eu pensie privata, sa vedem cand ii facem si lui...
Nici noi nu abuzam de dulciuri, rar, cat mai rar...

Nicoleta 16 plus si Stefan, 4 ani si 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

sinzi, acu ma bag si eu...daca nu te superi
Eu zic ca maninca prea putini carbohidrati. Dieta atkins se bazeaza pe consum minim de carbohidrati, ptr ca in lipsa lor organismul foloseste proteinele si reziduurile (corpi cetonici) luate din arderea lor ptr energie, numai ca in acest proces grasimea din organism e arsa de asemenea. Poate de aici slabeste, ptr ca maninca prea multe proteine.
Daca nu vrea sa manince piine, legume, fructe inlocuieste laptele cu suc natural ( laptele are 12 carbi pe pahar, sucul de portocale are 28) si ciocolata amara e buna.
Incearca sa aiba cel putin 120 de grame de carbohidrati pe zi (in comparatie ieri n-a mincat mai mult de vreo 30-40),
A

PS o dieta bazata pe proteine e bogata in calorii, iar corpul primeste in cele din urma tot ce are nevoie, ca un back-up la mecanimul principal de producere a energiei in carbohidrati , corpul ( ca e istetz)poate produce aceeasi energie si din proteine. Mai mult de ex pe linga colesterol care ajuta la formarea legaturilor nervose cind copiii sint mici, acei corpi cetonici se pare ca ajuta si la dezvoltarea creierului-asta e o descoperire noua(cind toti credeau ca sint numa reziduuri). Numai ca o astfel de dieta scade pofta de mincare iar proteinele sint mai greu eliminate de catre rinichi (molecula e mare).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

cum sti sa calculezi astea... exista un tabel undeva...?

quote:
Originally posted by Andrada

sinzi, acu ma bag si eu...
Eu zic ca maninca prea putini carbohidrati. Dieta atkins se bazeaza pe consum minim de carbohidrati, ptr ca in lipsa lor organismul foloseste proteinele si reziduurile (corpi cetonici) luate din arderea lor ptr energie, numai ca in acest proces grasimea din organism e arsa de asemenea. Poate de aici slabeste, ptr ca maninca prea multe proteine.
Daca nu vrea sa manince piine, legume, fructe inlocuieste laptele cu suc natural ( laptele are 12 carbi pe pahar, sucul de portocale are 28) si ciocolata amara e buna.
Incearca sa aiba cel putin 120 de grame de carbohidrati pe zi (in comparatie ieri n-a mincat mai mult de vreo 30-40),
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Pe fiecare produs gabbriela scrie nr de proteine, carbohidrati, sodiu etc pe portie. Portia e considerata un pahar sau 30 de grame. A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Salut!

Wow, dupa Cristina Ninei acum si Bogdan al lui ruxij isi schimba dintisorii! Felicitari! Katty, si lui Andrei i-au cazut, nu?
Sa vedem cine mai urmeaza...
Nicoleta, doar 4 zile! Asta inseamna ca la sfarsitul saptamanii afli! Sa pariem...?

Si Robert abia daca-si mananca sandvisul pe care i-l dau la gradinita. El sta cu program scurt, daca ar sta pana dupa amiaza cred ca ar fi flamand ca un lup cand l-as lua. Adevarul e ca se ia cu joaca sau se grabeste cu mancarea ca sa se intoarca la joaca si asa mananca putin. Acasa stau eu pe capul lui...
Ca tot vorbeati de curatenie, acum sunt pusa si eu pe fapte mari, vreau sa-i renovez camera pana la ziua lui - mai am o luna si jumatate- si asta inseamna dat jos tapet care se dezlipeste greu, mutat mobila, varuit, dar merita.
Saptamana asta incepe cursul de "atelier", vine mesterul la gradinita si "mestereste" cu copiii inscrisi la curs. 2 ore miercurea.
In rest, ma lupt cu o raceala, imi suflu nasul nonstop. Lui Robert abia i-a trecut, iar sotul a fost imun de data asta.

Sa aveti o saptamana asa cum va doriti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

thank you andrada
poti sa imi spui te rog si cam cate grame din fiecae e normal sau indicat sa mance un copil de 5 ani? Sunt doar curioasa sa calculez a lui picu meu si sa vad pe unde sta... nu e slab, nu e gras, manca bine..

PS: de unde stiu eu la mancarea gatita care sunt cantitatile?

masele lui ieri au fost asa:
- cereale cu lapte
- un mar
- ciorbita de perisoare "cam un pahar de ciorbita si 4 perisoare"
- un morcov mare si crud
- o portie de mac & cheese
- o banana

quote:
Originally posted by Andrada

Pe fiecare produs gabbriela scrie nr de proteine, carbohidrati, sodiu etc pe portie. Portia e considerata un pahar sau 30 de grame. A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Buna, mamici!!!
Sinzi, vezi ca nu e totul pierdut!!
Galeria e prezenta!

Nicoleta, in weekend plecam din Bucuresti, mergem la un var la Craiova (ne serbam impreuna de Mihail si Gavril, el si noi), asa ca voi afla abia luni ce samburel ai in burtica, roz sau bleu!!!
Cristina_C, ne-a cazut si noua un dintisor (primul) saptamana trecuta! Am pus atunci si poze cu el, mandru nevoie mare!!!
Noi am reusit sa-i facem lui Andrei un cont de studii de doi ani, il incepem acum pe al treilea!!! Nu este asa un efort de mare, sper sa-i prinda bine!!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

depinde de cereale in general o cana de cereale poate avea intre 25-50 de carbohidrati, cu cit sint mai grele, indesate cu atit au mai multi carbohidrati.
Laptele are vreo 8 proteine si 12 grame de carbi. Daca ar putea, mai multe proteine dimineata ar fi excelent, poate un ou (si noi avem probleme aici).
Perisoarele sint in general numa proteine (depinde cit orez pui). morcovul e tot numa vitamine si vreo 10 grame de carbi daca e mare-mare, mac&cheese e vreo 25 de carbi pe cana.
A mincat bine proportionat (banuiesc ca si ceva piine la ciorba de perisoare), desi cam putin (zic eu, nu-s nutritionista).
oricum meniul e f bun ca nu contine mult sodiu.
Deja de pe la 5 ani ii trebuie in jur de 1800 de calorii pe zi, el a mincat in jur de 1200 (in functie de portii), tot asa daca n-are chef de mincat mai mult, un suc natural n-o fi bai (mai bagi o calorie, un carb)
A

Mergi la inceput