vanzare cumparare cu habitatie viagera

vanzare cumparare cu habitatie viagera | Autor: lalilu

Link direct la acest mesaj

Impreuna cu sotul meu detin o garsoniera cumparata de la o batrana. O detinem in baza unui contract de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera, practic batrana a ramas sa locuiasca in imobil pana la deces. O clauza de intretinere a ei nu exista.

Intrebarea este: pot vinde acest imobil, cu tot cu habitatia viagera, inainte de decesul batranei?

Lalilu-mama Mariei si a lui Luca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Nu ma poate ajuta nimeni??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Asteapta si tu pana luni, persoanele care se pricep la probleme de acest gen nu prea intra in week end.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Initial creeata de lalilu

Impreuna cu sotul meu detin o garsoniera cumparata de la o batrana. O detinem in baza unui contract de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera, practic batrana a ramas sa locuiasca in imobil pana la deces. O clauza de intretinere a ei nu exista.

Intrebarea este: pot vinde acest imobil, cu tot cu habitatia viagera, inainte de decesul batranei?

Da, poti.

Mergi la inceput

LONA, multumesc!!

Poti sa mi spui daca trebuie sa am acordul batranei? Sau doar al cumparatorului? Stiam ca aceasta clauza trebuie transmisa prin contractul pe care eu urmeaza sa l inchei, asa e?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lalilu

LONA, multumesc!!

Poti sa mi spui daca trebuie sa am acordul batranei? Sau doar al cumparatorului? Stiam ca aceasta clauza trebuie transmisa prin contractul pe care eu urmeaza sa l inchei, asa e?

Acest drept este intabulat, deci evident ca vinzi cu el cu tot.
Titularul dreptului trebuie incunostiintat.

Mergi la inceput

LONA, multumesc inca o data.

Stiu ca titularul dreptului de habitatie trebuie incunostintat, dar el este parte la vanzare? Adica trebuie sa semneze viitorul act de vanzare cumparare? Daca nu este de acord nu pot vinde??

Mergi la inceput

Nu trebuie sa semneze. Nu e parte in vanzare/cumparare.

Mergi la inceput

Adica, chiar daca nu e de acord, in conditiile in care situatia ei..locativa.. ramane aceeasi, pot sa vand, da?

pupici tie si lui Luca!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lalilu

Adica, chiar daca nu e de acord, in conditiile in care situatia ei..locativa.. ramane aceeasi, pot sa vand, da?

pupici tie si lui Luca!

Ea are un drept clar asupra acelei case. Deci situatia ei nu se poate schimba nicicum.

Multumesc pentru pupici, dar cine-i Luca?

Mergi la inceput

Scuze, Luca e baietelul unei alte mamici, ma gandeam , in timp ce ti scriam tie, sa i raspund si ei la alt sub, si...am cam incurcat borcanele.

Multumesc pentru raspunsuri. Acum trebuie sa mai gasesc si un cumparator pt garsoniera aia. Ai idee cat de greu se vand imobilele cu astfel de clauze? Precizez ca o vand cu mult sub pretul pietei. Presupun ca mi ar trebui un cumparator interesat de investitie , nu sa vrea sa se mute...

Mergi la inceput