Cresa Titan II
Buna mamici,
Sunt noua printre voi...pana acum ma multumeam doar sa citesc forum-urile.
Am deschis acest subiect pentru ca fetita mea este de ceve timp la cresa Titan II. Vroiam sa stiu cum le merge piticilor vostrii, daca sunt printre voi care ii au aici.
Miru are 1 an si 5 luni, a inceput acum o luna jumatate. Dupa prima sapt. s-a imbolnavit si a stat o perioada acasa; acum suntem iar la cresa de 2 saptamani si sunt ffff. multumita.
De mancat mananca f. bine - si singurica (dar asta facea si acasa), doarme bine acolo si a inceput de o sapt. jumatate sa ceara caca la olita..ca sa nu mai spun ca a inceput sa fac propozitii. Personalul e extraordinar, Miru s-a atasat in special de una din infirmiere - PUIA. Oricum mi se par ok toate 3 si se vede ca ii iubesc.
Oricum asteptam sa vedem cum ne merge in continuare
Voi ce mai stiti? pareri, opinii...
Mercic
Raspunsuri
cornelia_laura spune:
Carmensela, in primul rand bine ai venit pe DC.
Copiii mei merg amandoi la crea Titan II. Cel mic, Eric e la aceiasi grupa cu fetita ta, la Puia si Ioana, grupa 2. Eduard a mers si anul trecut din mai pana in octombrie, apoi a stat acasa cu mine. Acum e la grupa 10 la parter. Eu sunt foarte multumita de ambele grupe. Sunt bine ingrijiti, nu i-am luat niciodata murdari sau loviti. Cu racelile nu prea ai ce face dar in timp se raresc. Si Eduard a racit anul trecut de multe ori dar uite ca anul asta pana acum e bine. Cand l-am dus avea pampers si in 2 saptamani facea la olita. Eric are 1 an si 3 luni si de cand merge la cresa nu mai bea in biberon decat laptele, restul le bea singur in cana. Si incearca sa manance singur. Deja sta pe olita dar nu face nimic. Ingrijitoarele chiar pun suflet in ceea ce fac. Eduard e un copil tare agitat dar la cresa au reusit sa-l stapaneasca bine. Si nu cu tipat sau bataie, Doamne Fereste. Ca el e mare si imi povesteste tot ce se intampla. A invatat acolo multe cantecele si poezii, au serbari de 2-3 ori pe an. Asa ca eu recomand cresa asta cu incredere, cel putin grupele 9 si 2.
Mephala - Gusta - Cornelia
Puff spune:
Buna,
Si Crina (1.4 ani) mea merge de 3 saptamani tot la Titan II, grupa 2 . Intr-adevar, personalul e super...se poarta foarte frumos cu piticii si au multa rabdare. Mananca bine, doarme...si se joaca.
Va recomand cu incredere aceasta cresa!
carmensela spune:
buna Crina,
Mai ce sa zic...noi am inceput pe 17 sept...parca, sau putin mai devreme si sunt foarte multumita...
Noi suntem la grupa 9, etajul 1.
Bebitei mele ii merge super si le iubeste enorm pe ingrijitoare.
Si ele iubesc f. mult copiii si sunt dedicate meseriei lor.
Plus ca invata sa faca la olita, invata sa vorbeasca, sa cante, sa spuna poezioare, sa danseze...
carmensela spune:
Mamicilor va recomand din suflet cresa TII si mai ales grupa piticei mele, Doamna Puia, Geta si Ioana sunt extraordinare si fac minuni cu copiii. Generatia care tocmai a trecut prin mainile lor a invatat mai multe cantecele si poezii de la ele decat la grupa mare. Plus ca i-au invatat pe toti sa vorbeasca, sa faca la olita, sa renunte la suzica, sa manance singurei etc. totul cu calm si multa afectiune, daruire si iubire
Oricum pt. mine cel mai bun indicator este fetita mea.
Multa bafta
claudita79 spune:
buna fetelor !!!
ma intereseaza si pe mine mai exact unde este aceasta cresa si ce program are???
cornelia_laura spune:
claudita79, Cresa Titan II e in spatele bisericii Sf.Mercurie, la potcoava. Are program de zi intre 6 dimineata si 6 seara sau program saptamanal. Copii sunt primiti dimineata pana la 7.45.
Carmensela, ma bucur ca suntem la aceiasi grupa. Ai o fetita minunata si Eduard a devenit un admirator al ei!
Mephala - Gusta - Cornelia
zax spune:
M-ar interesa si pe mine pentru baiatul meu de 1 an si 4 luni mai multe detalii despre cresa asta de la fetele care au copiii acolo;
- ce mancare mananca
- ce program au de joaca/somn (aproximativ)
- se pot face inscrieri in timpul anului
- cati copii sunt in grupa si cate persoane se ocupa de ei
- poti opta pentru o grupa sau alta
Ma gandeam sa experimentam si noi cresa la inceputul anului viitor si stand in zona ar fi o solutie pentru noi. Problemele firesti ar fi cele legate de adaptarea copilului si de eventualele forme de raceli, viroze, etc pe care le-ar putea contacta cu mai mult elan intr-o colectivitate.
Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)
POZE
Horia Alexandru
putzuruca spune:
Am auzit si eu multe lucruri bune despre cresa asta. As vrea sa-mi spuneti cum s-au acomodat copiii. Eu vreau s-o inscriu pe Deea la 2 ani, cand incep eu serviciul si mi-e tare frica de faptul ca nu se va putea acomoda.
Alta problema ar fi ca ea adorme numai leganata. Am incercat in fel si chip sa o dezvat insa ajungem intotdeauna la urlete si nervi, agitatie si oboseala maxima. Prefara sa nu doarma decat sa doarma neleganata. Oare la cresa cum se va descurca?
carmensela spune:
Buna mamici,
Despre acomodarea piticilor cred ca depinde de fiecare in parte. MIru a plans prima saptamana cu lacrimi decrocodil, se tinea de hainele mele si nu vroia sa intre in clasa, dar, din a 2-a saptamana nu a mai plans, a inceput sa se joace si sa vorbeasca.
Mancarica e calculata special pentru ei, in functie de necezarul de calorii. La grupa mica primesc o masa la 8, un supliment de fructe la 10 (mar, banana), apoi pranzul la 12 cu felul 1 si felul 2...apoi nani-nani toata lumea...si mai primesc o gustare cand se trezesc, fie o prajiturica cu mere, cu branza, iaurt, pandispan..etc.
Jucarii au f. multe. referitor la somn, unii mai adorm si pe canapelele din sala unde se joaca. Primele zile sunt extenuante pt. ei(multi stimuli, plansul care trage la somn) si pot dormi de 2 ori (asa a facut si a mea).
De copii se ocupa 2 ingrijitoare si o asistenta, si cred ca le e destul de greu, uneori au fost si 21 de pitici in clasa. Pot sa spun ca si asa sunt multumita, e curata, schimbata, nu am luat-o niciodata lovita, murdara sau iritata.
Cu racelile nu ai ce-i face, asa e in colectivitate...dar se raresc in timp, pe masura ce-0si fac imunitate de grup
Daca mai vreti sa stiti ceva va stau la dispozitie
Pupici la toate mamicile
Cami & Miru bebe
marimar spune:
Cornelia,
Cresa Titan II este cumva linga scoala 195 si intre blocuri ( chiar linga un loc de joaca pt copii?). daca da, si stiam, ar fi fost fain sa ne vedem, acolo stau socrii.
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !