Germania si Austira , va rog.

Germania si Austira , va rog. | Autor: clepsidra

Link direct la acest mesaj

stiu ca s-a mai scris mult despre aceste doua tari si-mi cer scuze ca deschid un nou subiect pe aceasta tema, dar oricat am citit eu pe aici pe forum nu prea am gasit toate informatiiile de care am eu nevoie, asa, mai sortate, mai concise si, desi e placut sa stiu ca sunt multe fete in aceste doua tari, nu am suficient timp acum sa citesc toate forumurile si sa extrag ceea ce am nevoie.
de aceea, va rog, pe cele care aveti cunostinte si, de ce nu si rabdare, sa ma jutati sa obtin niste informatii referitoare la aceste tari, asa mai scurte si mai concise.
vrem sa emigram in una din aceste doua tari. am gasit noi oferte de apartamente de vanzare si posibilitati de a deschide o afacere in aceste tari, dar vrem sa stim cum se fac lucrurile in cazul unei vanzari, cum e aici cu notar si alte cele...nu vrem sa ne trezim in fata faptului ca am putea da banii pe o proprietate care nu apartine acelui caruia o vinde, de exemplu. aici, in romania, stim cum e un notar, stim cum e cu cadastrul, cum e actul de vanzare cumparare, cum e cu timbrul sec si toate stampilele de autentificare, acolo nu. poate ma ajutati voi cu niste informatii, cei care au trecut prin situatii similare, adica de cumparere a unei proprietati in una din aceste tari.
vrem sa stim care este sistemul de scolarizare pentru copii pentru ca noi avem acum un copil prescolar iar in situatia in care ne schimbam tara de domiciliu el v-a trebui sa se adapteze cerintelor si limbii de acolo. copilul are 5 ani si nu stie limba germana.
vreau sa stiu cum e clasificat invatamantul acolo cu gradinite si scoli, pentru inceput, ca sa stim cum ne putem ajuta copilul sa intre cu bine in primul lui an de scoala.
daca am putea discuta putin si despre rasism ar fi foarte bine venit subiectul, pentru ca se stie ca nemtii sunt poate, mai retinuti in a accepta straini.
nu va stresez acum cu mai multe intrebari dar, probabil ca am sa va mai adresez si alte intrebari pe parcurs.
va multumesc celor care vor dori sa-mi raspunda.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clepsidra spune:

oare chiar nimeni nu stie sa-mi raspunda, sau poate ca timpul vostru e asa de pretios ca nu merita subectul meu nici o atentie?
oare de ce nu a raspuns nimeni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

buna clepsidra,
eu ti as raspunde,dar habar n am, imi pare rau.atata pot sa ti spun,cel putin aici in salzburg nu exista sa cumperi o casa care nu apartine acelui caruia o vinde,cel putin sotu meu care e austriac n a auzit de asa ceva.
si in general lumea aici pe forum e saritoare, dar la intrebarile tale e cam greu de raspuns din cauza de:
termeni juridici pe care e cam greu sa i stii,in afara de cazu cand esti in bransa
aici e uzual sa se plateasca casa in rate
cam atata stiu eu,probbil ar fi mai bine sa contactezi ambasada sau camera de comert,daca vrei sa deschizi un business aici,presupun ca te pot ajuta si cu datele astea,au juristi -e doar o sugestie
succes

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Referitor la invatamin, dar pt Germania (si cu amendamentul ca, si aici, difera mult de la Land la Land).
Daca copilul are 5 ani, i-l vei da la o gradinita. Daca are virsta de scoala, insa nu stie limba, nu va trece testele de la scoala (sunt simple, dar daca nu stie limba, nu va stii sa rasounda), asa ca va mai face un an de gradi. Ceea ce ar fi f indicat, in acest an reusind - spre suprinderea voastra - sa acumuleze f multe cunostinte. In clasa 1 si a 2-a la noi la scoala (dar am inteles ca acum e oarecum obligatoriu pt copiii straini in cam toate Landu-rile) au existat si exista 2 ore suplimentare pt a ajuta acesti copii in insusirea limbii germane.

La alte intrebari ale tale, nu stiu sa-ti rasp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

hai ca incearca fiecare sa te ajute cu cat poate, respectiva cat stie si poate asa obtii toate informatiile de care ai nevoie. Nu se poate sa cumperi un imobil care a mai fost vandut sau ceva de genul asta. Proprietar al unei case sau teren devii odata cu inscrierea in cartea impbilului (eintragung ins grundbuch) si cand cumperi asa ceva vezi cine e trecut ca poprietar. Fetele care au cumparat case sau apartamente aici iti vor spune cu siguranta mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

voi stiti germana?

Cristina
-----------------------------------------------
http://www.sos-satelecopiilor.ro/

Mergi la inceput