Copii din 1996 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
Sanca spune:
Dana, insanatosire grabnica. Astept sa intri sa ne zici ca e totul bine.
Ana, bravo lui Alex, ca e baiat constincios si ca are rezultate bune la scoala.
Mihaela, super costumul de Halloween, ii sta foarte bine.
Miki, da, are personalitate baiatul. Independent.
Alma, eu zic sa-i iei ipod-ul ca doar vine de la Mosu... Dar te inteleg complect. Spor la renovare. O sa iasa super cand o sa terminati proiectul.
Stie cineva ce e cu MQQM???
Eu duminica am fost la cumparaturi... Am lasat baietii acasa, care s-au uitat toata ziua la imbecilul fotbal american, si eu am spart sute de dollari... Si m-am refacut. A mers terapia... Mi-am luat pantofi, camasi, bluze, deale bucatariei.... Cand am ajuns acasa nu am facut parada modei cum fac de obicei, le-am pus pe shustake in dulap, si i-am etalat sotului cele 3 tricouri si 2 bluze cumparate pentru el. Acuma e sub impresia ca i-am cumparat lui mai multe decat mi-am luat mie. .. .
Elliot imi scoate peri albi, dar nu-i scapa nici un moment. La scoala are niste note groaznice trimestrul asta. Numa la matematica are A (adica 95 %) ca in rest la toate celelalte materii are C - adica de la 80 - 85 %... Si asta pentru ca nu si-a facut tema odata, ca nu a inteles lectia. Dar nici nu a intrebat. Deabea dupa ce l-a ars la nota, s-a dus la profesor sa-i explice... Nu as pune atata importanta pe note, dar sant luate in consideratie cand se da examenul pentru liceu. Maine am sedinta, nu stiu ce minune se poate face in 15 min cat mi se acorda. Notele le stiu. . . Cum sa-l fac sa-i pese si sa fie mai constincios, nu cred ca se poate discuta intr-un sfert de ora...
Ana68 spune:
Salutare...
Dana...ce faci?Cum e?Esti bine?
Mihaela...faina treaba cu reducerile alea...si Diana chiar ca a fost inspirata sa isi cumpere costumatie si eu,sincer,am admirat-o,ii sta bestial!Ei...Silvia nu cred ca s-a suparat ca n-a fost si ea cu Diana,o sa vina si randul ei.Cum se mai impaca cu gradinita?
Anca,multumesc...pai nici nu stiu prea bine daca pe Alex il determina constiinciozitatea sa invete,cat dorinta de a fi primul,de a obtine diploma si lauda...sa arate ca poate fi cel mai bun.
May...terapia aplicata de tine e un panaceu universal...buna intotdeauan de aplicat,in orice situatie,bani sa ai...
Cu Elliot...nu stiu ce sa te sfatuiesc...banuiesc ca pedepsele pe care i le aplici le cam da la spate.Hai sa-ti povestesc o chestie pe care am aflat-o de la colega mea de birou.S-a intalnit cu un fost coleg de al ei de facultate si povesteau si ei...ca parintii.Respectivul are un baiat elev de liceu,ceva in genul lui Elliot...adica copilul e istet,prinde repede,din clasa,e si olimpic la mate,insa branza buna in burduf de caine.Si tata-su,respectivul,se plangea colegei mele ca nu stia ce sa-i mai faca sa-l determine sa fie mai constiincios,mai muncitor,sa nu mai frece menta...a incercat omu' fel de fel de pedepse:i-a taiat mobilul,cu conversatii,sms,incarcat cartele...tot.N-a tinut vrajeala,indiferenta totala din partea adolescentului.I-a taiat iesirile cu prietenii,excursiile,banii de buzunar,internetul...cam tot ce este placere la adolescenti.Nimic,indiferenta totala...Nu mai stia omu' ce sa mai faca.Si intr-o sclipire de moment i-a venit ideea sa ii ia toate hainele ushchite,sti tu,blugi d-aia in vine,bluze colorate fel de fel...hainele rebele de adolescent si i-a zis ca nu ii mai da voie sa se imbrace asa,ca nu-i mai cumpara nimic de genul asta,ca sa mearga la scoala in uniforma(costum) si ca il muta la un liceu mai putin renumit...Spunea colega mea ca povestea respectivul ca baiatul lui,cand a auzit treaba asta,a inceput sa planga si sa se roage de ta-su sa-l ierte si i-a promis ca se apuca serios de treaba...Eu am ramas uimita auzind povestea asta,niciodata nu mi-ar fi trecut prin cap ca asta ar putea fi o metoda de constrangere,dar in cazul asta a tinut...Trage si tu de aici concluzie si poate iti vine vreo idee...
Aseara am sunat-o pe profa de mate a lui Alex s-o intreb si eu ce si cum e cu pregatirea asta la mate....sambata incepe cursul...si mi-a facut capul patrat,in sensul bun...atata m-a felicitat si atata a insistat ca nu cumva sa nu il las sa mearga si ca,chiar daca va fi dezamagit la inceput din cauza nivelului de pregatire de acolo si complexitatea exercitiilor,sa nu il las sa renunte,ca e o sansa unica si ca doar 30 de elevi din tot judetul au fost selectati,ca se face pregatire la nivel de olimpiada...etc,etc,etc.I-am zis si eu ca din punctul meu de vedere si al lui Marius suntem mandri de el si go for it!Insa suntem depasiti,nu-l mai putem ajuta nicicum,ca ne uitam la exercitii ca viteii la poarta noua si ca sper ca Alex sa poata face fata,la care profa mi-a raspuns ca sa stau linistita ca este un elev foarte bun si se va descurca foarte bine.Asa ca incepe nebuneala...aproape in fiecare sambata va avea cursuri...
Cam atat cu noi.Sa aveti parte de bine si mai vorbim!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
mihaela_s spune:
Saluti!
Ana-Maria, muuuult mult succes lui Alex!!! Tare ma bucur ca e atat de laudat si de bun la mate, sigur se va descurca!
Mersi de intrebare despre Silvia. Uite o spun cu mandrie ca de 2 zile ramane foarte bine si linistita la camin. Ieri erau inuntru copiii si s-a dezbracat si ea si s-a dus repede-repede, apoi mi-a povestit ca s-a jucat cu copiii, cu 2 fetite. E prima data cand se joaca cu ei, sau cand imi spune ca s-a jucat si ca i-a placut, ca s-au inteles. Azi dimineata copiii erau afara, de fapt asa sunt de obicei, afara. Nu stiu daca v-am spus, dar aici copiii stau mult afara, indiferent de vreme. Eu ma bucur mult, mai ales ca Silvia nu e sensibila si ii place afara. A trebuit sa-i cumpar cizmulite de cauciuc, sunt speciale cu tot felul de desene, culori, ti-e mai mare dragul. Si un costumas special pentru stat afara pe vreme ploioasa si vant din material impermeabil-jacka si pantaloni-ca sa poata sa se joace in nisip si sa se tavaleasca pe jos, sunt groase. Alaltaieri Silvia n-a vrut si pace sa imbrace costumasul si nu va spun cum ii aratau pantalonii dupamasa...nu mai era imbracata cu ei, erau in uscator(au niste dulapuri mari unde le usuca la copii hainele, caciulile, manusile) dar erau plini de nisip. Noroc cu pantalonasii de schimb care stau mereu la camin pentru caz de urgenta. Ei si uite asa s-a lamurit Silvia ca trebuie sa-si ia hainele de vremea asta, a fost tare mandra ieri ca n-a plans si s-a imbracat cu ele :)). Suedezii au o vorba: nu exista vreme rea, doar haine nepotrivite! :) Azi dimineata ploua marunt si batea vantul, erau vreo 3-4 grade...dar toti copiii erau afara, la joaca. Se dau cu biciclete, se joaca in nisip, se dau pe leagan...iar Silvia tropaie cu veselie in toate baltile si frunzele ude :)).
Sanca, chiar nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, n-am avut asemenea probleme...
Si eu am fost alaltaieri la cumparaturi, stiu ce stare faina iti da imbracatul cu haine noi!
Noroc ca e mama aici si am si eu cu cine iesi, singura nu-mi place...
Va pup, o zi faina sa aveti!
Mihaela si fetele mele
andacos spune:
Salutare tuturor!
Iaca imi fac aparitzia sa va anuntz ca traiesc
,sa va multzumesc pentru sprijinul oferit,ca mai dureaza (probabil) pina voi fi "eu",dar per total,nu a fost asa cumplit cum mi-am imaginat,chiar si durereile au fost mult mai slabe in intensitate ca atunci cind am ajuns la urgentza!
Astazi am fost la medicul de familie care mi-a prescris in continuare tratament(am iesit ieri din spital si am primit tratament doar pentru doua zile),saptamina viitoare merg deja la control,nu am avut fistula,au fost doar acel ganglion(care l-au trimis la analize,dar chirurgul m-a asigurat ca nu e nimic "rau"-am tradus exact spusele lui
)si un hemoroid!
Cam astea au fost de raportat
,ANA felicitari inca odata lui ALex,MIHAELA ma bucur ca si Silvia incepe sa faca progrese cu adaptarea,iar lui SANCA sa-i spun (de fapt si lui MIKI i-am spus
),ca tare mare asemanare intre copii nostri!Noi am inceput deja cu "repercursiunile",i-am luat gameboy-ul de vreo saptamina,joistik-ul de la x-box,iar urmatorul care va disparea va fi televizorul(la prima nota mai mica de 2).
Azi a venit bosumflat de la scoala ca le-a dat testare la engleza si are multe greseli(deci stie ce inseamna asta
9,bineintzeles ca ieri desi eram vai de steaua mea eu m-am crizat cu el cu engleza,bineintzeles ca nu le stia cum trebuie acum sa vedem nota!Miine au lucrare la geografie sa vedem acolo ce va fi!
Gata ca iar mi se ridica tensiunea si n-am voie sa ma stresez!![]()

O salut si eu cu drag pe mQQm si sper ca mutarea sa fie cea ce o tzine departe de noi!
Dana
mikimihaescu spune:
Dana, bine ca ai scapat de doctori! Sanatate.
Eu am facut program la computer si il las pe Andrei numai seara un pic, ca nu are timp sa-si faca lectiile. A luat 10 la test la mate si nu a avut rabdare sa vina acasa, asa ca mi-a trimis SMS sa ma anunte. tare mai era bucuros ca a luat in sfarsit un 10 curat.
CriPOD spune:
Iaca intru si eu un minut sa va spun ca suntem ok, doar ca fara timp la dispozitie. Pe langa mutat am si de recuperat cu munca din vremurile cand ma tineau cumparatorii pe drumuri. Plus banca, avocat, cutii, hartii, distractie... Din viata "normala": maine am primele interviuri cu teacherii copilei, si pana atunci mai bibilesc si la Paul, care a avut azi operatie si i-au scos toate 4 maselele de minte (care nu erau iesite) asa ca l-au adormit, l-au taiat, cusut si acum e un pacient taaareee sacait. Oricum, e una din putinele ocazii in care ma lasa sa am grija de el, si profit. Sper totusi sa nu il doara si sa nu se umfle prea tare.
Dana, ti-am tinut pumnii, din pacate n-am avut timp nici macar sa-ti spun dinainte asta, dar am fost cu gandul la tine. Ma bucur ca esti bine!
In rest, le doresc tuturor puilor succese in continuare. Va citesc cu drag, desi vad ca-s mai trasnparenta, asa...
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ
andacos spune:
LA MULTZI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE SFINTZILOR DE ASTAZI!
Nu nominalizez sa nu mai fac vreo gafa ca si anul trecut cind am uitat-o pe MIHAELA!![]()
Petrecere frumoasa tuturor si multa sanatate!
Dana
mihaela_s spune:
Multumesc mult Dana!
Am citit vestile bune, iti doresc recuperare cat mai rapida, ma bucur ca a fost mai usor decat ti-ai imaginat.
La multi ani celor care poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril!!! 
Va pup cu drag,
Mihaela si fetele mele
My blogg
alma spune:
La multi ani tuturor sarbatoritilor de astazi!
Raportam si noi rezultate bune la scoala, nota aia mica sper sa fi fost doar un accident. Ipod probabil o sa-i iau, desi sunt destul de scumpe. Am mai comandat si o pereche de patine pe net, ca vine sezonul si ne-ar costa mai mult inchirierea lor.
Eu n-am pedepsit-o pentru nota proasta, i-am aratat ca am incredere in ea, nu stiu cat de bine am procedat, sper sa nu profite. Ana, adevarul e ca sunt momente in care nici copiii nostri nu au chef de nimic, ca si noi dealtfel si daca pedepsele nu ii afecteaza foarte tare, le ignora. Adolescentul de care ai povestit a dovedit ca ii pasa doar de parerea prietenilor in ceea ce-l priveste (hainele, mutatul la alta scoala), bine macar ca si-a revenit. Probabil nu merge la toti la fel, insa trebuie sa ne asteptam si la astfel de reactii din partea celor din dotare.
Dana, deci pana la urma n-a fost asa rau. Ai scapat! Menajeaza-te o perioada, nu te mai stresa cu nazdravanul tau, e baiat istet oricum!
Mihaela, mi-a placut si mie costumatia Dianei, am admirat ciorapii
. Silvia incepe sa se adapteze si ea, cred ca esti multumita de cum evolueaza amandoua. Spor la cumparaturi!
Mqqm, iti urez sa scapi mai repede de problemele administrative, sanatate "pacientului" si numai vesti bune din partea profesorilor!
Anca, sa stapanesti cu placere ce ti-ai cumparat! Eu acum sunt la capitolul cumparaturi pentru casa, poate luna viitoare imi vine si mie randul.
Succes copiilor la scoala!
Sanca spune:
La Multi Ani Mihaelelor.
Ce bine imi pare ca a intrat MqqM. Bafta si succes cu toate hartiile / documentele. Sanatate lui Paul, si refacere cat mai rapida.
Ieri am avut sedinta cu profesorii, si toti mi s-au plans ca Elliot e foarte dezorganizat. Habar nu am cum sa-l organizez, si sa nu zboare hartiile din el cand se duce de la o clasa la alta. Am fost surprinsa cand am vazut ca media de la engleza era mai mare decat ma asteptam. Se iau notele de la literatura, unde sta bine, si se aduna cu notele de la gramatica, si se face media... La gramatica e tragedie, peste 85 la suta nu mi-a luat trimestrul asta...
Sa vedem. Saptamana asta este "home alone" ca nu am avut cu cine sa-i las, si au iesit la 12, ca au fost sedintele cu parintii la scoala. Pana astazi s-au comportant presentabil... Astazi si-a facut si mancare - thai pasta, niste paste din orez, care nu trebuiesc fierte prea mult. Asta a fost primul pas spre independenta . . .
Alma, eu sant de acord cu tine. Nu numai ca nu au chef de nimica, dar Elliot al meu parca nu are nici o pasiune. I-am scos fotbalul pentru o perioada, sa vedem cat de afectat este... Cu hainele, il doare in pix ca la scoala are uniforme, iar in rest, nu prea il intereseaza tinuta - poate in catziva ani, se v-a schimba situatia. Acu o saptamana i-am confiscat ipod-ul ca m-am trezit im muzica simfonica la 4 dimineata si nu am mai putut adormi dupa aceea. Nici un efect.... Dar trebe testat - ce merge si ce nu merge..... Dar, Ana, sugestia e buna, doar ca trebuie modelata pe copil. . . Si al meu e cel mai dificil (prob ca toate mamele gandesc asa)...
Inca odata La Multi Ani sarbatoritelor astazi.
numa bine